שוב כימי....

שוב כימי....

מדכא.
אני לא מבינה את זה. אני חושבת שהיה לי אולי כימי אחד במהלך הנסיונות הקודמים להרות.
יש איזה קשר בין הגרידה להריונות כימים. מרגישה שאני מתחילה להיות מודאגת מהמצב ונראה שהחלום שלי הולך ומתרחק.

שירהד1

Member
מנהל

נטעים 90

New member
מתסכל

התייעצת עם הרופא ? היה לי הריון כימי ומה שעזר לי להתאושש מהתסכול זו המחשבה שלפחות נמנעה ממנה הפלה :(

הרופאה שלי לא ממש מתייחסת להריונות כימיים

באמת עוזר לחשוב שעדיף לאבד עובר לא תקין ישר בהתחלה ולא לעבור הפלה חלילה.
אבל זאת כזאת רכבת הרים כבר חודש שני ברציפות לחשוב שאני בהריון ואז שוב לא....

snoopy96

New member
הריון כימי הוא אובדן הריון לכל דבר

בתור מי שעברה עשר כאלו ושם נעוצה הבעיה שלי אני יכולה להגיד שזה לא נכון רפואית להסתכל על הריון כימי כאילו הוא כלום, הוא אומנם מוקדם ובכל זאת נוצר עובר ואינו מתפתח. לרוב מסיבה גנטית אבל לא בהכרח.
חוץ מזה, נפשית זה אובדן הריון לכל דבר, זאת תקווה שנלקחת ממך. ועדיין עם כמה שזה קצר הגוף עובר טלטלה הורמונלית.
חיבוק

תודה על התגובה

מבחינה נפשית קשה מאוד כבר חודש שני ברציפות לשמוח ואז להתבדות.
ההריונות הכימים שלי מאוד מאוד מוקדמים. ואין לי היסטוריה של בעיות בהחזקת הריון. לעומת זאת גם האובדן שלי היה על רקע תסמונת כרומוזומלית. אז הרופאה שלי טוענת שאלו היו עוברים לא תקינים.
אם אפשר לשאול איך גילית מה הבעיה אצלך? כי אני מתחילה לחשוב שאולי חלילה התפתחה לי בעיה אחרי האובדן.

snoopy96

New member
לא פשוט

תראי, במקרה הספציפי שלי, אחרי לידה תקינה של ביתי הבכורה התחילו הריונות כימיים שהסתיימו בין שבוע 4 לשבוע 6 כשלא קיבלתי שום תרופה כתמיכה.
אחרי 6 כאלו התחלתי לקבל תמיכה תרופתית, קלקסן/סטרואידים/הורמונים בשילובים שונים החל מביוץ ו/או השתרשות ואז הצלחתי להגיע למצב של דופק ושבוע 8-11.
עשיתי נתיחות גנטיות לנפלים, בחלקם לא הצלחתי אבל אחרי שני נתיחות (אחת קריוטיפ ואחת ציפ גנטי) שיצאו תקינים החלטתי על דעת עצמי, כי כמובן אף רופא לא תמך בזה... שהבעיה אצלי ולא בעוברים. הלכנו למסלול פונדקאות כסוג של ניסוי וגם שם היו הרבה תהיות של אולי הבעיה בבייציות כי לקח זמן לפונדקאית להקלט.
מפה לשם, חובקת בת 8 חודשים חייכנית מהגנטיקה שלנו.
מאז שהיא נולדה הייתי שוב בהריון וגם הוא נגמר בכימי אז אני מניחה שיש משהו ספציפי אצלי שפשוט לא יודעים עדיין לאבחן :(
מצד שני אני מכירה כאלו שהיו להם כימים והצליחו להגיע להריון תקין.
כמה כימיים היו לך?

תודה על השיתוף

מצטערת מאוד לשמוע על כימי נוסף. כואב מאוד מאוד.
שמחה מאוד שמצאת את הפיתרון שהביא לך ידיים מלאות.
נראה לי שהמצב אצלי שונה. יש לי שלושה ילדים. אחד בן שנתיים וקצת. איבדתי לפני 3 חודשים הריון בשבוע 16 בגרידה יזומה בעיקבות טריזומיה 13. אז גם ההריון ההוא כביכול ״החזיק״. מאז היו לי שני הריונות כימיים. אחד נגמר בשבוע 5 ואחד בתכלס גרם רק ליומיים איחור במחזור. אבל אני אלך השבוע לעוד הסתכלות על הרירית אחרי הגרידה לוודא שהכל נראה תקין.

נטעים 90

New member
לפי מה שידוע לי בדרך כלל כימי זה על רקע ביציות ולא מצביע

על בעיות מבניות ברחם ..

לרוב זה נובע מעובר לא תקין

לוא דווקא ביצית לא תקינה.
אבל הריונות כימיים חוזרים, נכולים כן להעיד על בעיה אחרת וכדאי לשלול למען היעילות... אצלי לדוגמא גילו מחיצה ופעם אחרת הידבקויות.

ובאמת היה קשר בין המחיצה/הידבקויות לכימיים?

אחרי שהוסרו הגיע הריון תקין?
&nbsp
אני פשוט מרגישה כבר מחוללת כל כך ומאוד לא רוצה בדיקה פולשנית נוספת.
באופן עקרוני היסטרוסקופיה אחרי גרידה יכולה לתת מידע האם נותרו בעיות מבניות ברחם. רק שהייתי רוצה להימנע מזה. נראה מחר מה הרופאה תמליץ לעשות. הכימיים שלי נותרים בבטאות נמוכות מאוד מאוד. דבר שמוסיף לחשד שהבעיה בעוברים עצמם. כמובן שיכול להיות שבלי קשר לכימיים יש לי בעיה ברחם אחרי הגרידה....

הייתי מאד סקפטית, אבל היה קשר ודאי

מיד עם הסרת המחיצה, נכנסתי להריון.
אני בעיקרון מנסה להרות / שלא להרות, תוך שימוש בשיטת המודעות לפוריות , שבה אני מזהה לפי סימנים פיזיולוגיים את הביוץ והימים הפוריים שסביב ואז יודעת מתי לנסות או להיזהר.
בחודש של הניתוח ניסינו להיזהר (כי הונחיתי לחזור להיסטרו אבחנתית אחרי מחזור לוודא שהכל תקין), אבל פספסתי כנראה יום פורה והריתי.
ההריון ההוא הופסק לצערי, כי עברה התסמונת של בן זוגי והחלטנו שלא להמשיכו.

מאז הגרידה ההיא עברתי עוד מס' היסטרו ניתוחיות מפאת הידבקויות חוזרות לצערי.

מבינה ומזדהה מאד עם ההרגשה שלך של אובר התעסקות ומגע של רופאים והחילול של הפרטיות והגוף.
אני מרגישה בדיוק כך.
גם כעת, שעולה שוב חשש שאולי יש צורך שוב בבדיקות, אני מאד מאד לא ששה להתחיל שוב במסע הזה ומאוכזבת כ"כ ששוב אני שם.
ועדיין - יצאתי יותר מאוכזבת מהרופא בשמנו שטען בתוקף שהכל תקין והוביל אותי להזרעות וכמעט לאייויאף וסרב לתת לי בדיקות של צילום רחם והיסטרו, כי היה לו ברור שכנראה הבעיה היא בגיל שלי ובתקינות העוברים ובזבזתי שנה וחודשיים סתם ו12 מפחי נפש קשים.
ההנחה האוטומטית שאם יש בעיה, היא נובעת מהגיל, היא שגויה לדעתי האישית ומנסיוני (המספר הרי לא משנה אבסולוטית ויש נשים רבות פוריות מאד גם בגילאי 40+ ועם ביציות תקינות עדיין) וגורמת לאבחון שגוי לפעמים וחבל.
עדיף לדעתי לוודא שהכל תקין ומשם להסיק שזה כנראה נובע מהגיל ולא לצאת מנקודת ההנחה הזו תחילה.

מצטערת לשמוע שעברת את כל זה

את צודקת, באמת עדיף לעבור את הבדיקה ולא לבזבז זמן יקר.

עוד שאלה ברשותך

הידבקויות אני מבינה שיכולות להגרם בגלל גרידות. אבל מחיצה? היא נוצרה בגלל גרידות?

כן

לפעמים יש הידבקות מאד רצינית וגדולה (או כמה יחד) וממש נוצרת מחיצה ברחם שמחלקת אותו.
הסיכוי להרות ככה הוא נמוך וגם אם מצליחים, לפעמים זה עלול לגרום להפלה בהמשך כשהעובר יגדל ולא יהיה מקום ברחם.

אצלי נוצרה מחיצה מהקיסרי.
לא ממש על קו החיתוך, אבל בסמוך לו. הידבקות רצינית ותגובה של הרחם יצרו ממש מחיצה שמנעה ממני להצליח להרות.
ההצלחה היתה מיידית כאמור כשהסירו אותה.

הבעיה שמאז נכנסתי לסחרחרת של הידבקויות חוזרות לצערי.

נורא. ממש ממש מקווה שתפתרי את הבעיה ולא יחזרו ההידבקויות.

אני בדרכי לרופאה. שאלה אחרונה. ההידבקויות גרמו אצלך לירידה בדימום הווסתי?
כי זה לא קרה אצלי. יש לי ווסתות חזקות ורגילות לגמרי.

ממליצה לבקש היסטרוסקופיה אבחנתית

אם טרם נעשתה כזו.
יש רופאים שאצלם זו הנחיה קבועה , אם לאחר גרידה עוברים מס' חודשים וללא הצלחה להרות (ביחוד אם היה תקין וקל לפני ועוד יותר אם יש כאילו קליטות להריון, אך משהו מפריע).
כדאי לשלול מחסום פיזי ואת זה אפשר לעשות רק עם היסטרו (אולטרסאונד לא יראה את זה).

מנסיוני שלי בלבד, ממליצה להיות מאד קשובה לעצמך וללכת על הצד המחמיר ולבדוק ולשלול הכל מאשר חלילה להתאכזב בהמשך, אם תתלה בעיה שהיה ניתן לפתור בקלות ולחסוך כאב לב וזמן יקר.

מאחלת מקרב ליביב שהכל תקין ואלו רק מכשולים נוספים שעברת בדרך.

למעלה