שוב לא ישנה

שוב לא ישנה

אני שונאת את הלילות. בכלל, אני שונאת את התקופה הזאת. אני שונאת את אלוהים. אני שונאת את עצמי.
גזרתי על עצמי בדידות. הפכתי לאישה וירטואלית לחלוטין. יכולה לדבר רק עם זרים. פורומים, אתרי שירה. כל מקום בו אני יכולה להיחשף בלי להיחשף.
לילות שלמים אני משחזרת את השנתיים האחרונות. איך הייתי חזקה עד שהן הגיעו. לא, גם לפניהן החיים מעולם לא הקלו עלי. אבל בשנתיים האלה, כשנפלה עלי כל מכה אפשרית, הלכתי והרצנתי. הלכתי והצטמקתי. הלכתי ונשברתי. כל פעם שהרמתי את הראש, חטפתי סתירה שתזכיר לי להוריד אותו שוב, ויפה שעה אחת קודם.
ואני יושבת ותוהה עוד כמה אצליח לסחוב. לא יכולה לעבוד בפעם הראשונה בחיי. ואני עובדת מגיל 17. אוטוטו יגיעו הנושים, לחלק עוד כמה מכות. לכי תסבירי להם את הפחד מבני האדם שמשתק אותך. את חוסר היכולת לקום מהמיטה. שיגיעו. כבר לא נותר במי לחבוט. האמת? נראה אותם מוצאים אותי בכלל. לא השארתי עקבות. אני לא קיימת. לא בפנים ולא בחוץ. העדות היחידה לקיומי היא הכאבים. הכאבים. הכאבים. כל מה שנותר.
לילות ארוכים של זכרונות, של אנשים שעשו בי כרצונם ואז עזבו, של קשיים כלכליים, של רגעי אושר מועטים שעלו ביוקר, של חוסר באושר, של חוסר. חוסר. חוסר.
ואני יושבת ותוהה מה עכשיו. יותר מדי מצפון מכדי להתאבד. אפס יכולת להמשיך. דרך ללא מוצא.
הצילו.

קודם כול חיבוק

ושאלה פרקטית: מה בדבר קצבת נכות?

מעולם לא ביקשתי דבר מאיש, וגם לא מהמדינה

אבל את צודקת, באמת הגיעה העת. שבוע שעבר הייתי בשירותי הרווחה, היום בבריאות הנפש.
אני מניחה שאין ברירה. אבל אין לי מילים לתאר את תחושת הכישלון שנלווית לכל זה.
תודה על התגובה. תמיד את מגיבה, מחזקת, מחבקת. הפורום הזה בר-מזל על נוכחותך בו.

Lady Stark

New member
הי ליצנית

מבינה את התחושות הקשות, ומאמינה שרובנו כאן חווה תחושת כישלון כשנאלצנו לפנות לעזרה ממקורות שלא דמיינו.
אבל זה לא כישלון. ההיפך - אני רואה את זה כהודאה באמת, לא משנה כמה לא קלה היא, וניסיון אמיץ לעזור לעצמנו.
תנסי להתחשב רק ברווחה שלך כרגע, ולדחוק הצידה עד כמה שאפשר את המחשבות הלא מועילות.. זה מאוד עזר לי כשאני הייתי בעמדה כזאת.

תרגישי טוב. אנחנו כאן.

לגמרי הגיע הזמן

את לא גוזלת מאיש שום דבר. אגיד לך מה שאמרתי לחבר טוב שלי שהוא עו"ד במקצועו ומלווה אותי כמעט בכל תחומי חיי. כשהגשתי תביעה לנכות - בהמלצתו - אמרתי לו - ומה אם הם יחשבו שאני משקרת? שאני מגזימה? אולי הם יחשבו שאני עובדת עליהם? הרי חלק מהבעיה שלי (ושל נפגעות ג"ע בכלל) זה הכחשה עצמית וחורים בזיכרון, חוסר ביטחון עצמי וכו', תחושה שאני משקרת... ואז הוא אמר לי ממרומי ניסיונו והיכרותו העמוקה עם תביעות מול הביטוח הלאומי שאין לו ספק בכלל שאני לא משקרת והלוואי שהייתי משקרת ולא הייתי צריכה לעבור את כל זה. הוא היה סמוך ובטוח שאקבל קצבה, וכך אכן היה. תוך דקות ספורות הייתי בחוץ עם תשובה חיובית. אחרי שנה הזמינו אותי שוב, הוא שוב חיזק לי את הביטחון, והפעם קיבלתי לצמיתות 100% (יש לי גם נכות פיזית).

יש כל כך הרבה אנשים שמשקרים לביטוח לאומי בלי להניד עפעף. את ואני זכאיות ביושר. ההורים שלי תרמו הרבה למדינה. אני תרמתי בשירות לאומי ובשנים שעבדתי שילמתי ביטוח לאומי כחוק. אין שום סיבה שאשב בבית ולא אקבל לפחות את המינימום שיעזור לי להרים את הראש קצת מעל למים, מדובר בהישרדות, לא במותרות. ותאמיני לי שאם ביטוח לאומי יחשבו שלא מגיע לך, הם יגידו לך את זה מהר מאוד. את לא חיה על חשבון אף אחד אחר! את לא מאלו שבאים לוועדה עם קביים ואחר כך תופסים אותך רוקדת במועדון בלי שום בעיה. יש לך בעיה ואת זכאית לקבל עזרה מהמדינה ולא להתבייש בכך בשום פנים ואופן! תתחילי להרים את הראש ולהרגיש טוב עם עצמך, כי את ראויה ואין פה שום כישלון. כלומר, אני מבינה את תחושת הכישלון הזו, גם אני הרגשתי אותה, אבל זה עבר לי כי בזכות הקצבה ובזכות סל שיקום התחלתי להרים את עצמי ולחזור לתפקוד, והתחלתי לפרוח (עזבי שעכשיו אני בתקופה מזעזעת, זה לא קשור).

חוץ מזה הסכום שמקבלים הוא כל כך נמוך, שזה ממש לא ירגיש לך כמו מותרות. וברגע שתרגישי טוב יותר ותוכלי לתפקד בכוחות עצמך ולעבוד, תוכלי לוותר על הקצבה (הלוואי שאת ואני נגיע לזה!).

וממש ממש תודה על המילים שכתבת בסוף, זה מרגש מאוד
.

תעדכני בבקשה.

אתן מתוקות

ואלומה, התחושות שתיארת מדוייקות, כאילו לקחת אותן ישירות מתוך הראש שלי.
מבטיחה לעדכן.
שוב, תודה.

היי48

New member

זה נכון במיליון אחוז. ומעבר לזה שאת לא גוזלת כאן כלום ולא משקרת לאף אחד, לדעתי גם ככה צריך להתנהג בחברה ובמדינה. היום את צריכה את הקצבה הזאת ומחר מישהו אחר יהיה צריך אותה, וכל עוד זה נובע מצורך אמיתי זה בסדר גמור וכך צריך להיות. אוי ואבוי אם נחיה בחברה שבה אדם לא יכול לקבל עזרה כזאת, זאת לא חברה שאני הייתי רוצה להיות בה.

למעלה