שוב לנושא הנעליים הראשונות

יונית ש

New member
שוב לנושא הנעליים הראשונות

ניסיתי לבצע חיפוש למצוא דיונים על כך שבטח נעשו בעבר בפורום אבל לא מצאתי. אז אני נאלצת שוב לעלות את הנושא. מתי קונים נעליים
יש האומרים שיש לחכות עד שהילד מתחיל לצעוד לבד כמות נכבדה של צעדים. אך מה עושים עד אז. הפיצקלה שלי מאוד נהנת ללכת סביב ספסלים בגינה או ליד כל אובייקט אחר. ונראה לי ממש לא בטיחותי שתלך יחפה או עם גרביים. אולי אני מגזימה בדאגה?, בכל אופן האם אפשר לקנות נעליים לבנתיים. ואם קונים ממש סנדל. והולכים איתם רק שנמצאים בחוץ זה יכול להגרום לנזק לילד? ניסיתי לתת לה ללכת עם הנעליים מבד. אבל זה נורא לא נח זה הרי לא צמוד לרגל וזה רק מסרבל לה את ההליכה. ואם קונים נעליים אז איזה חברה ממולצת? תודה מראש על התשובות. יונית

פישון

New member
זה תלוי במבנה הרגל

לבת שלי יש כפות רגליים נוטות פנימה, מלידה. זה הפריע בהליכה סביב חפצים וגרם בעיות בשיווי המשקל שלה. בעצת הרופא קנינו לה סנדלים עוד לפני שהלכה לבד, והדבר שיפר משמעותית את ההליכה והעמידה. היא גם היתה מנסה לקפל את האצבעות מתחת לכף הרגל, והסנדלים מנעו ממנה. היום אנחנו במעקב אורתופד שלא ממליץ לעשות כלום אלא לקנות נעליים וסנדלים ב"קו ישר", לפי העין. קנינו של חברות ידועות: נמרוד בעיקר וגם של ניו-באלאנס (לחורף), אבל הן פחות "ישרות". חברים נתנו לילדים להסתובב יחפים המון זמן, ולפעמים עם גרביים, ולא קרה כלום למעט לכלוך, שלי אישית מאד מפריע. בכל מקרה, צריך למדוד עם הילד משהו שנוח לו, ואז לפעמים לוקח זמן עד שהם מסכימים לנעול יותר מחצי שעה בפעם אחת. מאיה

היי יונית

אני קניתי נעליים למתן רק אחרי חודש חודשיים שצעד כבר לבד ללא עזרה. יש נעלי בד קטנות שניתן להשיג אותן בסופרפארם שאת יכולה לשים לפיצקעלה שלך עד שהיא תלך לבדה. אנחנו קנינו כנעל ראשונה את נעלי נמרוד אבל גם אלפנטן וגם גלי נחשבות לטובות.

רותי ע

New member
אז ככה...

שמעתי שאורטופד המליץ על נעליים אחרי שהולכים 50 צעדים רצוף בלי ליפול. וגם כשקונים סוף סוף נעליים כדאי לתת להם ללכת יחפים כמה שיותר על מרקמים שונים-דשא, חול וכו´. אני ממליצה בחום על נעלי אלפנטן. אלו היו הבלעדיות של עידן. קחי נעל של אלפנטן ותבדקי כמה היא קלה לעומת פירמות אחרות וגמישה. הן ממש מעולות.

ככל הידוע לנו-

הכי בריא יחפים, ועדיף על החול. וכשכן קונים - או עם חורף וכו, עדיף לחכות שהילד ילך כ 40 צעדים רצוף לפחות.. בר בצועדת הטריה (ללא נעלים בנתיים) הלכה עד עכשיו עם גרביים "נגד החלקה" (ממש, מאוד הקשו עליה) או רגילות, ועם נעלי הבד שפעם מכרו בסופר פארם כי הן נראו לי הכי פחות מגבילות. יש את נעלי הבית עם הפרצופים שפעם קניתי בשילב וראיתי איך הן זזות לה על העקב ומפריעות. אגב, את הצעדים הראשונים שלה היא עשתה יחפה ונראה לי שזה קשור - יותר נוח. כשהיינו בחוץ היא הלכה עפ הנעלים הנ"ל, כי יחפה לא נראה לי בכלל, ולפעמים עם גרביים תלוי במקום.

אצלנו- טרי טרי מהתנור-

גלי צועדת כבר שלושה חודשים. לפני שלושה שבועות הלכנו לקנות סנדלים. קנינו סנדלי אלפנטן, בגלל רותי וכי הם באמת היו לגלי הכי נוחים, ים שהיא ממש התאהבה בהם ועד לפני כמה ימים גם התעקשה לנעול אותם למיטה.

אני קניתי לעוז נעליים מאותה סיבה

של הרצון לעשות צעדים מחוץ לבית (שמחזיקים לו בידיים, או לחילופין מסביב לעצים פסלים מה שבא ליד). קניתי לו טרום הליכה של חברת "NATURINO " יש אותה להרבה חברות שלי וכולם מרוצים . מקווה שעזרתי.

אני שוב ממליצה על הנעליים של ילדותי

נעלי "כיסים" נדמה לי, שמצויינות לטרום הליכה (הליכה עם תמיכה) והליכה ראשונה. מדובר בנעלים כמו נעלי בלט מעור רך. הן יושבות על הרגל כמו גרביים, לא נופלות, בלתי ניתנות להורדה עצמית, אבל נותנות הגנה על כף הרגל. והן גם מתוקות מתוקות.... מומלץ! נעלים של ממש רק כשמתבססת הליכה עצמאית (בלי ידיים). איה הולכת בעיקר עם נעלי ספורט בגלל הדרישה לתמיכה בעקב שאין בנעלי האלפנטן. לקיץ קנינו גם סנדלים של נימרוד שעומדות בקריטריונים. צעידה נעימה, שירלי

למעלה