שוב מוזיקה מחרישת אזניים מויצ"ו

שוב מוזיקה מחרישת אזניים מויצ"ו ../images/Emo46.gif

אם אני מעלה מכתב דרישה של תושבי הסביבה להפסיק את המסיבות הליליות הללו, תחתמו? נכון לרגע זה - מוזיקה ערבית ש"מרימה" את השכונה.

ארזS

New member
תגובה

כפי שאני רואה כתבת אמש את הודעתך בשעה 21:43 שזאת שעה שבה לפי חוקי מדינת ישראל ולפי חוקי הרשויות המקומיות מותר עדיין להרעיש. מה לעשות ? אלה החוקים ומותר להשמיע מוסיקה עד 23:00. בפעם הבאה תבקשי שישמיעו לפחות מוסיקה יותר נעימה לאוזן...

תראה, זו שכונת מגורים

ובשכונת מגורים - ילדים הולג\כים בתשע לישון. אם אצליח (טכנית) אעלה הנה הקלטה - איך זה נשמע אצלי בסלון.

ATAF151

New member
תבדקי את החוק

נכון שמותר להרעיש עד 11 בלילה, אבל גם לזה יש הגבלה מסויימת מבחינת עוצמת הדציבלים. אם הם עוברים את המותר זה אסור גם ב 9 בלילה.

ניטרוי

New member
ולא זו בלבד אלא

שגם אמור להיות בעירייה מה שנקרא "רישוי עסק" או משהו דומה שמגדיר לאיזו קטגוריה שייך מבנה ציבורי ומה הפעילויות שמותר לקיים בו. וזה לא צוו משמיים - אפשר גם לשנות או להגדיר מחדש מה המגבלות שמציבה העירייה. מעניין אם זו תופעה שאת מכירה מזמן או שלאחרונה זה נעשה בוטה ואינטנסיבי יותר. יש לי על זה סיפור אבל כרגע יותר חשוב שנתייחס לבעיה כי זו בעיה.

תגובה

לא כל מוסד ציבורי חייב ברישוי עסק, ישנם קריטריונים מאוד ברורים מי חייב ומי לא, אולי באמת יהיה מישהו מהעיריה שמבין בנושא שיוכל לתת לנו תשובה.

ארזS

New member
גם אני גר בשכונת מגורים, ומה לעשות שהחוק

לא מבדיל בין שכונת מגורים לבין שכונת מסחר בנושא הזה ואנחנו ממשיכים לסבול : את מהשמחות ב"ויצו" ואני מהשכנים אוהבי הקריוקי...

ניטרוי

New member
יש הבדל בין רעש משכנים

לבין רעש ממוסד/אולם/ארגון בתוך שכונת מגורים.יחד עם זאת לבי לבי לך על שעליך לסבול מאוהבי הקריוקי. אולי תחשוב על שכנים שמתופפים וזה יקל עליך. או שמא היית מעדיף??????..

ארזS

New member
בוודאי שיש הבדל

יש הבדל שלפעמים הקריוקי [הקבוע] הוא משירי ארץ ישראל הישנה והטובה ולפעמים הוא משירי "אגן הים התיכון" [שאני אישית מאוד אוהב לשמוע, אבל לא בשעה 22:00 ולא בשעה 23:00 . מלבד הנ''ל יש לפחות אחת לחודש מסיבה רועשת של יום הולדת עם DJ [לא הכל באותה הדירה אלא בסביבה]. וגם מתופף שכן יש לנו. אבל מה ? אני לא מתלונן ולא התלוננתי על כלום. רק סיפרתי על חלק מהתופעות. לכן לא הבנתי את פשר העקיצה שאני מרגיש בתגובתך.

גור 2

New member
ארז. התגובות שלך חוזרות והן לא תשובה לבעיה.

אם התופעה שאתה חווה קבועה ואתה לא עושה כלום בנידון יש כמה אפשרויות: 1. זה לא באמת מפריע לך. 2. את מעדיף לסבול ולא "ללכלך את הידיים" בטיפול בעינין. 3. אתה חושב שזה בסדר וככה צריך להיות. מה שלא יהיה מדוע אתה עונה כך למי שזה מפריע לו ומתלונן על כך? רעש הוא חלק ממכת הזיהומים שקיימים ואינו דבר של מה בכך במיוחד כשהוא אונס אותך בביתך ועוד בשעות שלאחר שעות העבודה. הרעש מוכר במדעי ההתנהגות כטריגר ממשי לאלימות. הגישה הליגליסטית שלך גם מטרידה. החוק לא קובע שמותר כל רעש ובכל עוצמה עד שעה X. נכון להיום צריך להזמין מומחה מהמשרד לאיכות הסביבה (משהו כזה) שימדוד את עוצמת הרעש כדי שתוכל להיות עילה לתביעה, צו מניעה וכו'. כך שהחוק הוא לא מה שאתה אומר .אבל קשה עד בלתי אפשרי להפעילו בצורה יעילה. מדוע שרשות בעיר "שכונתית" כמו רעננה לא תנסה לעזור בחקיקת חוקי עזר ותקנות, למשל? השכן המתופף שלי סגר את המערכת בחדר עם מיגון אקוסטי ולמרות המהומה שהוא יוצר (לעיתים רחוקות) לא נגרמת הפרעה. יש בחיים עוד כמה היבטים שאינם כתובים בספר החוקים: שכל ישר, התחשבות וכיו"ב זוטות. מערכת החוק הקורסת היתה מתפנה לטיפול בפשע הכבד אם יותר אזרחים היו משתמשים קצת יותר באלה.

ארזS

New member
ממש לא ככה.

ההפרעות מאוד מפריעות לי. יש הפרעה נוספת שמפריעה לי והיא הרעש והלכלוך שעושים הגננים [שעובדים בגינות הפרטיות והציבוריות] ובנוסף לרעש הם גם גורמים לזיהום אוויר של ממש עם המפוח שמעיף לכל הרוחות [תרתי משמע !] את האבק והלכלוך. רק שאני לא מוציא כאן קיטור כפי שחנה מוציאה אחרי כל הפרעה אלא פועל בדרכים יותר מקובלות. [למשל פניתי למשרד לאיכות הסביבה]. מקווה שכעת הבנת טוב יותר את הסוגיה ואינך חושב עוד שאני מעדיף "לסבול ולא ללכלך את הידיים" כדבריך. הרי בינינו, מה עוזרת הוצאת הקיטור כאן בפורום ?

כלומר

כל ההעמדה הפורמליסטית הזו באה לומר לי שאני פועלת בדרכים לא מקובלות? אז תגיד, ארז, תגיד. חופשי. ולעניין הפורום, נראה לי שאתה לא מבין עד הסוף את עוצמתו, חשיבותו ומיצובו המאוד מרכזי של תוכן גולשים בכלל ושל הפורום הספציפי שלנו בפרט. כ"כ, אני קוראת בדבריך שאתה חש "נכון" ו"צודק" בעניין זה, עד כדי יוהרה ("לא מוציא קיטור כמו שחנה מוציאה"???). גישה לא ראויה בעיני, ארז. עם ניחוח קל של התחסדות, ושאינה סופרת את האפקטיביות של השיח בפורום - מה שמוריד את יכולתך להנות מהאפקטיביות הזו. אגב, בעקבות הודעתי כאן קבלתי פניה לסייע לי בפתרון בעיית ויצ"ו. איזה מזל ש"הוצאתי קיטור"
על מנת להבהיר לכולנו, חברות וחברי הקהילה, מה עושים בפורום אינטרנטי מוניציפאלי: 1. מותר להתלונן, לקטר ולשתף בפורום, כי ככה זה בקהילה אנושית. 2. מותר להוציא קיטור בפורום, כי ככה זה בקהילה אנושית. 3. מותר לשאול, לומר, להביע, להסכים, להתווכח, להשלים - כי ככה זה בקהילה אנושית. 4. מותר לדווח ולבקש מידע, כי ככה זה בקהילה אנושית. 5. מותר לתעות, לטעות ולשגות - כי ככה זה בקהילה אנושית. 6. מותר לבקש תשובות - כי ככה זה בקהילה אנושית. 7. מותר להעלות רעיונות, להציע ולהמליץ - כי ככה זה בקהילה אנושית. וכולי וכולי.

ארזS

New member
אוהה איזו מתקפה...

חנה, הגזמת לגמרי בתגובתך התוקפנית הזאת. אבל הרי לא אצליח לשנות את עמדותיך כפי שלא הצלחתי מאז שהצטרפתי לפורום. לא טענתי ואינני טוען שאת פועלת בדרכים לא מקובלות. זכותך לחשוב שאני יהיר למרות שאני חושב [עם כל הענווה והצניעות] שאני בכלל לא כזה. לעיתים חשבתי כך עליך אך לא העזתי מפני כבודך לכתוב זאת. אכן את מוציאה פה קיטור [ככה אני רואה זאת, כהוצאת קיטור, עצבים, או איך שתקראי לזה] בכל פעם שמשאיות הזבל מעירות אותך בשעת בוקר מוקדמת [וזאת זכותך הלגיטימית] ובכל פעם שמפריעים לך עם מוסיקה מ"ויצו". אינני טוען שזה לא יכול לעזור, אך אני נוהג בצורה שונה, האם זאת יהירות ? כנראה שאנחנו חיים על פלנטה אחרת.

ארזS

New member
שאלה עקרונית :

האם מותר לי לחלוק עליך ? [לא משנה במה לחלוק. פשוט לחלוק. מותר או אסור ?] והאם מותר לך לחלוק עלי ? [כנ''ל]. מכיוון שאני בטוח ב-100% שתשובתך חיובית לשתי השאלות הנ''ל - הרי שאין כל ויכוח. [ולמקרה שתשובתך שלילית לאחת משתי השאלות - אינני סבור שאת רשאית לנהל פורום, אבל אני חושב שגם את חושבת כך...].

גור 2

New member
עכשיו, אחרי שסברת הבנתי אותך.

אבל עד להודעה זו הסתובבת כאן זחוח ונתת למתלוננים אחרים את ההרגשה שהם נודניקים או תמהונים. הזחיחות. זה מה שהיה מרגיז. אמנם כיף לחלק צ'פחות ולהתמנגל (to mingle) בפורום אבל יש לפורום עוד תפקיד או 2 בקהילה. חנה כבר מיצתה את הדברים לפני. סופ"ש שקט ומתוק לכולם.

ארזS

New member
לא מסכים איתך.

אינני זחוח ואינני חושב שאחרים הם נודניקים או תמהונים. באף תגובה לא כתבתי כך, ואם מישהו מרגיש משהו בצורה לא נכונה זאת לא הבעייה שלי. רק תנסה להסביר לי מה פירוש המילה זחיחות והיכן הייתי זחוח כדי שאנסה להבין שמא טעיתי. פשוט אינני מוצא כנ''ל...

למעלה