שוב, מס הכנסה...

segala

New member
שוב, מס הכנסה...

אוקיי, אז הלכתי לפקיד השומה בירושלים, וקיבלתי ממנו שני טפסים. אחד זה ``בקשה להקלה ולתיאום בניכויי המס (ע``י פקיד שומה)`` והשני הוא ``כרטיס עובד (ובקשה להקלה ולתיאום מס ע``י המעביד)``. ניגשתי עם זה לאחראית על השכר ואמרתי לה שאני יודע שאפשר לקבל החזר מס למי שנמצא לפני גיוס, והיא אמרה לי שאין דבר כזה ושכולם חייבים לשלם מס. אני יודע שאנשים לפני גיוס קיבלו החזר מס, ככה שהיא מקרת. היא גם אוהבת לפתור אנשים כאילו שהיא יודעת הכל, וכבר הוכח לא פעם ולא פעמיים שהיא טועה. אז מה אני עושה? אלו הטפסים שאני צריך או שאני צריך משהו אחר? אני יכול לעבוד מול מס הכנסה ורק להביא לה את האישור שלהם שאני אמור לקבל החזר? אמרו לי גם שהיות והתחלתי לשלם את המס רק בינואר השנה, את ההחזר אני אוכל לקבל רק ב 2002. זה נכון? תודה מראש על כל העזרה...

PINIZ

New member
למתגייס

1. האפשרות הפשוטה והלא כדאית לך היא שיורידו לך מס רגיל עד למועד הגיוס , ולדרוש את החזר המס רק בתחילת שנת 2002. 2. אולם אם תצליח לשכנע את הפקיד במשרדי מס הכנסה כי הגיוס שלך הינו וודאי, וכי אתה זקוק מאד לכסף לפני הגיוס, אזי הפקיד רשאי להנפיק לך אישור הקטנת או ביטול נכוי המס. 3. לכן קח יוזמה ונסה לשכנע את פקיד השומה. הנסיון שווה. 4. בהצלחה.

למעלה