שוב מקרה מגוכח עם גיסתי (ההזויה)

• פותח הנושא ga26
  • פורסם בתאריך

ga26

Member
שוב מקרה מגוכח עם גיסתי (ההזויה)

אבי אמר במהלך ארוחה שהוא יקח את הבת שלה כשתגדל לראות איתו כדורגל. גיסתי התחילה לצחוק שזה ממש מוזר כי היא בת.

בתגובה שאלתי אותה אם יש לה רשיון (בנימה רצינית) מתוך רמיזה של איך נתנו לאישה לנהוג ומתוך כוונה שתבין שהיא מדברת שטויות.

היא לא ממש הבינה....
אגב היא אמריקאית (שם הפמניזם הרבה יותר חזק) כך שזה עוד יותר מוזר לי.

מעמקים39

New member
החברה האמריקאית לא בהכרח פמיניסטית

יש שם הרבה שמרנים ובין היתר הם נגד הפלות ונגד זכות האישה על גופה.
רק לאחרונה אנחנו רואים את הצלחתו של טראמפ שיחסו לנשים מזוויע ...
באשר לגיסתך אני ממליצה לעשות איתה שיחה לא בנימה צינית בכלל. ציניות זה דבר לא מכבד בעיניי במיוחד כשברור שהיא ממש נמצאת בחשכה. יש לדבר אליה בכבוד ולנסות להסביר לה דברים שעד היום לא שמעה. זה יגרום לה להיפתח ולהקשיב וגם אם היא תראה התנגדות יש לקוות שדברים כן יחלחלו.
הייתי מגדירה את מצבה עגום אך בהחלט ניתן לשינוי עם הגישה החיובית הנכונה.
אנא עדכן אם יש התפתחויות... :)

ga26

Member
הקטע הוא שהיא מאוד לא שמרנית. לפני עידן אובמה (בגלל יחסו ליש

ראל) הייתה תמיד מצביעה לדמוקרטים. הייתה תמיד מאוד פעילה בכל מיני דברים ליברליים. זה מש מוזר לי שב- 2016 עדיין חושבים שאשה לא יכולה לגעת בכדור או לצפות במשחקי כדור....

Berethor

New member
אצלנו בעיר יש אפילו מועדון כדורגל לבנות אשר משחקות במגרשים

מספר פעמים יצא לי לעבור באזור וראיתי שהרבה גברים באים לצפות(סביר להניח שחלק גדול מהם אלו בני משפחה) ככה שאין להם בעיה עם זה. ככה שלא משנה כמה גיסתך תצחק על זה, נשים בישראל כמו גם באמריקה יכולות לצפות בכדורגל ואפילו לשחק בכדורגל, יש מדינות(לא מערביות) שנשים לא יכולות לעשות בהן את זה, אבל בישראל נשים יכולות לעשות את זה, אפילו אם יש אנשים שמנגדים לזה. אולי גיסתך לא שמרנית בנושאים אחרים, אבל לפי הדברים שגיסתך אין כמעט שום ספק בכך שהיא מאוד שמרנית בכל הקשור לתפקידים מגדריים. אם כי אני אציין שיש גם אמת מסוימת גם באמונות שלה, זה עדיין נכון שהכדורגל הוא הרבה יותר פופולרי בקרב גברים מאשר בקרב נשים, וזאת אחת הסיבות שזה עדיין נחשב לתחביב ומקצוע גברי, אפילו שיש נשים שאוהבות כדורגל, וזה בסדר גמור אם הן צופות בכדורגל או משחקות בכדורגל.

מעמקים39

New member
אני בעד לחשוף ילדים מגיל צעיר למגוון צעצועים

כשעושים זאת מגלים שגם הבנים אוהבים בובות וגם הבנות אוהבות מכוניות. אין לי ספק שאת תחומי העניין, מבוגרים יצרו וזה מאוד חבל. אפילו מקפידים להבדיל בצבעים בין בנים לבנות וזה עוד דבר שתמיד הפריע לי.

ga26

Member
אני דווקא כן חושב שחלק מההבדלים המגדריים

הם מולדים אבל למרות זאת אין צורך למנוע מהילד משחקים. כלומר זה שסטטיסטית נניח בנות פחות מתעניינות במשחק מסויים או בנים פחות במשחק אחר לא אומר כלום על הילד הספציפי שלי. ואם הוא רוצה שאני אתן לו בובה אני אתן לו ואם הילדה רוצה לשחק במכונית אתן לה. אני חושב גם שמגוון מאפשר לילד לבחור בעצמו מה מעניין אותו, מה מאתגר אותו, לאן להתפתח וזה בטוח תורם יותר להתפתחות.
&nbsp

זה טיפה יותר מורכב מזה

בנים ישחקו בבובות ובנות במשאיות עד גיל מסוים.

בשלב מסוים הם מגלים את הזהות המגדרית שלהם, כדי לברר לעצמם את הזהות ילדים נוטים להקצין את הזהות. פתאום ילדה תסרב ללבוש "חולצה של בן" ולהיפך, ילד לא יסכים לשחק בבובות מאותה סיבה.

יש ספר מצויין בשם "מיתוס גידול הילדים" שעוסק בנושאים רבים שקשורים בשאלה "מה גורם לילד להתפתח ולהיות כפי שהוא, האם תורשה או סביבה או בכלל"

בספר המחברת מספרת על ילדה קטנה שמספרת שהיא משחקת באחות וחולה.
הגננת שואלת, למה לא רופאה וחולה? והילדה עונה "ילדות לא יכולות להיות רופאה".

זה היה יכול להיות עצוב אם האמא של הילדה לא היתה רופאה.
הילדה יודעת היטב שנשים יכולות להיות רופאות אבל מקצינה סטריאוטיפים מגדריים כדי לחזק את הזהות שלה.

זה שלב בהתפתחות, זה עובר וזה בעיקר מצחיק.

==================
ולפני שמישהו יאשים אותי בשמרנות (כי אני באמת שמרן) אני אזכיר לכם איך טרנסיות מקפידות ולפעמים מקצינות את הנשיות שלהן, תופעה מאוד דומה של בירור הזהות המגדרית.

Berethor

New member
החברה נוטה להקצין את ההבדלים בין המינים, לא רק האנשים עצמם

הרבה מההבדלים המגדריים/ההבדלים מיניים הם ביולוגיים, דוגמה טובה לכך היא שגברים בדרך כלל חזקים יותר פיזית מנשים ולגברים בדרך כלל צומח יותר שיער גוף מאשר לנשים, החברה מקצינה את המאפיינים האלו בכך שהרבה נשים לא מתאמנות בכלל או/ו חוששות לפתח שרירים לחלוטין משום שהן מאמינות שזה לא אטרקטיבי לאישה, ונשים מסירות שיער גוף לחלוטין על בסיס קבוע כדי להיות חלקות כמעט כמו ילדות. אחד הדברים העיקריים שמאפיינים טרנסג'נדריות זאת אמונה פנאטית בכללי המגדר, ככה שזאת לא דוגמה טובה כדי להצדיק את כללי המגדר, אם לטרנסג'נדריות לא הייתה אמונה פנאטית בכללי המגדר, אז הן היו מבינות שאפשר שאישה יכולה להתנהג בצורה גברית וגבר יכול להתנהג בצורה נשית גם מבלי לעבור ניתוח לשינוי מין, ולכן לא היה הרבה פחות "צורך" בניתוח לשינוי מין. חוץ מזה טרנסג'נדריות מרגישות יותר צורך "להוכיח את עצמן", משום שלהיות המין שהן רוצות להיות בו זה לא משהו שבא להן טבעי, בלשון המעטה.

החברה מורכבת מאנשים

ברור שתינוק זכר לא נולד ובאופן טבעי מעדיף כחול ותינוקת מעדיפה ורוד.
הנקודה שלי היא שבשלבי התפתחות הזהות המגדרית ילדים נוטים להצמד ולהקצין סטריאוטיפים מגדריים שהם מזהים בחברה.

בכך הם מאוד דומים לטרנס ג'נדרים שמנסים גם הם להקצין את הסטריאוטיפים כדי להדגיש זהות מגדרית.

ככל שהזהות המגדרית מתפתחת יותר, הצורך באימוץ הסטריאוטיפים קטן יותר.

אם בחברה שלנו "נשיות" היתה ציור עיגול ירוק על המצח, היית רואה ילדות קטנות עומדות מול הראי ומציירות עיגול ירוק, כך גם טרנס ג'נדרים.
כמובן שהדוגמא ההפוכה עובדת גם לילדים קטנים.

מה רע בזה?

האם את באמת רוצה עולם בו כדי להבדיל בין גברים לנשים נצטרך להתפשט?

אני הייתי מבחין בין סטריאוטיפים מגדריים שמסייעים לבנית זהות מגדרית לבין סטריאוטיפים שמייצרים אפליה וסגירת דלתות. בין בחירה בזהות לבין כפיית זהות.

יש הבדל בין ילדה שרוצה להדגיש את העובדה שהיא ילדה ומסרבת ללבוש סרבל ג'ינס לגן לבין ילדה שאומרים לה "את לא יכולה ללבוש סרבל ג'ינס לגן כי זה של בנים".

מעמקים39

New member
ברגע שיצרת סטריאוטיפ, מנעת את חופש הבחירה

אין הבדל בעיניי בין ילדה שאומרים לה לא ללבוש לבין ילדה שלמדה שלא כדאי לה ללבוש.
אין כאן באמת חופש בחירה לעשות כרצונה, היא שבויה במעטה של לחץ חברתי ושטיפת מוח שעברה מגיל אפס.

דמייני לעצמך אישה נורבגית

האם דמיינת אישה שחורה?
יש נשים שחורות בנורבגיה אבל נוצר אצל כולנו סטריאוטיפ מסויים על איך נראית אישה נורבגית.

סטריאוטיפים הם הכללות שכולנו עושים. זה לא דבר רע בהכרח. העובדה שדמיינת לרגע אישה בהירה אינה אומרת שום דבר רע עלייך או על הנורבגים.

הנקודה היא שהילדה לא "למדה שלא כדאי ללבוש" אלא "בחרה ללבוש" בגד מסוים שמחזק את הזהות המגדרית שלה.

הילדה משתמשת בסטריאוטיפ כדי לספר לעולם את הגילוי החדש שהיא גילתה על עצמה, היא מנסה לצעוק "אני בת, אני לא בן!" והדרך שהיא עושה את זה היא דרך החולצה הורודה, סטריאוטיפ "נשי" שהיא גילתה.

היי, זה עדיף מאשר בעולם בו לא היה לבוש שונה לגברים ולנשים, היא היתה צריכה למצוא דברים הרבה יותר מביכים כדי לנופף במגדר שלה.

מעמקים39

New member
הבעיה עם הסטראוטיפים

זה לא שבסך הכל הם גורמים לילדה להעדיף צבע וורוד וזהו זה נגמר, הם גורמים לילדה לשחק בבובה ולא במכונית, לטפל בדובי ולא להטיס מטוס וכל הסטראוטיפ הלכאורה תמים שאתה מציג, מקבע אצלה את תדמית האישה "החלשה" שלא יכולה לעשות מה שהגברים "החזקים" כן יכולים.
הבנת שזה לא נגמר בצבע וורוד?

אני באמת לא יודע

ואני חושש שגם את לא יודעת עד כמה משחקי ילדים קטנים משפיעים על עתידם אם בכלל.

מה שאני יודע זה שאנחנו בני אדם שנוטים להכליל, משתמשים בהכללות האלה כל הזמן, למעשה זה תהליך הלמידה שלנו. את ראית נורבגית בלונדינית אחת, עוד אחת, ועוד אחת, ונוצרה אצלך הכללה, נורבגית = בלונדינית.
זהו סטריאוטיפ. אם בפורים תרצי להתחפש לנורבגית כנראה שלא תצבעי את עצמך בצבע עור כהה ושיער מתולתל. למרות שיש נורבגיות שחורות.

אני חושב שחשוב לאפשר לילדים לבחור את המשחקים שלהם, לעודד אותם לגוון לא להתעקש כשהבן משחק בבובות להעביר אותו למכוניות אבל גם לא להתעקש כשהבת משחקת בבובות ולהעביר אותה למכוניות.

וכן, הילדים משתמשים בסטריאוטיפים חברתיים, אבל אפשר להבין למה וצריך לקבל את זה. בסוף זה עובר. אני בטוח שאת לא לובשת ורוד ומשחקת בבובות.

למה את לובשת ורוד?

הרי את נגד סטריאוטיפים?
בעצמך כתבת שזאת בעיה גדולה.

האם גם את, מנהלת בכירה בפורום פמיניזם שמודעת לנזק בסטריאוטיפים אינך מסוגלת להם?

ואת באמת מאמינה שאם היית משחקת במכוניות לא היו לך ילדים?
האם זה מה שהיית רוצה?

==============
עכשיו כשאני חושב על זה, לרעייתי אין אף פריט לבוש ורוד.
נצא הביתה ונשאל אותה למה.

למעלה