שוב נפלתי. מיומנו של כנראה-יחסית-טירון.

שוב נפלתי. מיומנו של כנראה-יחסית-טירון.

לפני מספר שבועות שכחתי להזריק לנטוס יומיים ונפלתי בבית על הרצפה על סף עלפון.
נזכרתי מיידית והספקתי להזריק לעצמי. לאחר חצי שעה מההזרקה כוחותיי חזרו אליי.
הפעם הסיפור שונה. כנראה שהלנטוס איבד את האפקטיביות שלו עקב החום הרב אליו היה חשוף, מה גם שהעט היה בן יותר מחודש.
הפעם נפלתי בלי אפשרות להתאושש, כי לא הייתי בבית ליד הלנטוסים הטריים במקרר.
אמבולנס לקח אותי למיון באיכילוב, ושם למרות תחנוניי לא הזריקו לי לנטוס.
כול רופא פחד יותר מהשני לאשר הזרקת לנטוס עד שהבדיקות יחזרו, וזה לוקח לפחות שעה וחצי מרגע בדיקות הדם שלא היו מיידיות.
אני ראיתי כוכבים !!!
למזלי אישתי יצאה מיידית מהבית במונית ישירות לאיכילוב עם לנטוס טרי מהמקרר ביד.
היא הספיקה להגיע הרבה לפני שהרופאים התכנסו לוועדות וערכאות שיחליטו עם מאשרים להזריק אינסולין.
אני לא מבין את זה.
מגיע סכרתי לחדר מיון ומסביר שכנראה אין לו בזלי פעיל תקין בגוף, ונותנים לו להמתין שעות ארוכות.
הזרקתי את הלנטוס שאישתי הביאה, ואחרי חצי שעה יכולתי איכשהו לעמוד על הרגליים.
לא היה לי מד סוכר, אז כדי לקחת מקדם סיכון אכלתי פחמימות.
כשהגעתי הביתה מדדתי. מסתבר שהגעתי עד ל-300 (!) מספר שלא ראיתי מאז ההתפרצות על המד.
עכשיו ירדתי ל-210 והזרקתי בולוס תיקון.
אבל.... כרגע מסתובב לי הראש כמו פורפרה. כמו שיכור. ממש חוסר בשיווי המשקל.
האם התופעה הזו של סחרחורות חזקות מוכרת למישהו אחרי היפר כנ"ל או אחרי תקופה ללא בזל תקין בגוף?
נ.ב. מעתה בקיץ אני יחליף עטים כול מקסימום 3 שבועות או מוקדם יותר אם העט נחשף לשמש ישירה.

וואו אתה תמיד מגיב ככה להיפרים?

כשרמות הסוכר אצלי גבוהות אני בהחלט יכולה להרגיש מסוחררת או עייפה אבל אף פעם לא הגעתי למצב כזה של עילפון וחוסר יכולת לתפקד... לא ב300 וגם לא ב600... מענין אם ה"בעיה" היא אצלי או אצלך.
למה אתה מסתובב בלי מד סוכר? זה בערך הדבר הכי חשוב אצלי בתיק, לפני כמה ימים שכחתי את הגלוקומטר אצל ההורים של בעלי ולא הייתי איתו חצי יום עד שהקפיצו לי אותו והרגשתי בחוסר ודאות מוחלט... זה גם גרם לי לעשות טעויות כמו שאתה עשית מה שגרם לגלוקומטר להראות לי על הצג 220 כשהוא חזר אלי. אני ממליצה שהגלוקומטר יהיה תמיד תמיד תמיד בתיק, עליך, בכל מקום.... אני שולפת אותו משם לפחות 10 פעמים ביום...
אם הוא היה עליך יכלת למדוד ולתקן עם אינסולין קצר (אתה משתמש גם בקצר?) במקרה הצורך...

בכל אופן רק בריאות

IrisPeleg

New member
בהחלט תגובה קיצונית ל-300

העיקר שאתה מכיר את עצמך ויודע מה לעשות. הכי חשוב.

תרגיש טוב וישר כוח

לא ציינתי עובדה אלא שאלתי שאלה

אני דווקא לא חושב שהסחרחורות קשורות להיפר. אחרי הכול, כשאובחנתי הייתי על A1C של כמעט 14 ולא היו לי סחרחורת.
האם חוסר בזל בגוף, הפעם עקב בזל שכנראה לא היה אפקטיבי בגלל החום, יכול לגרום לסחרחורות? קרה למישהו?
אגב, הסחרחורות ממשיכות גם הבוקר, אחרי שכבר הזרקתי לנטוס תקין אתמול...

IrisPeleg

New member
מחסור באינסולין באזלי

מחסור באינסולין בזאלי גורם לרמות סוכר גבוהות.

כלומר, האם מות סוכר גבוהות יכולות לגרום לסחרחורות?

לא יודעת לא מכירה, אבל זה מאד אישי.

האם אתה בטוח שלא מדובר בורטיגו או דלקת באוזן התיכונה?

לא. אני לא בטוח. אני צריך לבדוק.

קישרתי את זה לחוסר בזל כיוון שלפני מספר שבועות היה לי חוסר בזלי מסיבה שונה של אי הזרקה, וגם אז התופעה הייתה דומה, רק שהסחרחורות הפסיקו מייד.
הפעם הם ממשיכות, אם כי נראה לי שזה לאט לאט דועך.

אבל עולה לי שאלה.
גם בפעם שעברה, כאשר הייתי ללא בזל במשך קרוב ל-72 שעות, רמות הסוכר לא קפצו. הם אף נשארו מתחת ל-140.
מניסיונך, האם חוסר בבזלי מחייב היפרגליקמיה לפני שהאדם יחוש תחושות לא נעימות, או שייתכן שגם עם סוכר מתחת ל-200 ייתכנו תחושות כאלה?

IrisPeleg

New member
הכל תלוי במצב

האם יש לך סוכרת סוג 1 או 2?

במקרה של סוכרת מאוזנת מסוג 2 והלבלב עדין פעיל, יתכן שכשלא לקחת אינסולין ארוך טווח, הלבלב מתגבר על חלק מהבעיה.
לאורך זמן קשה לו ולכן צריך אינסולין ארוך טווח.

הדבר דומה תקופה של ירח דבר במקרה של סוג 1.

סחרחורת חמורה כמו שאתה מתאר, אני לא מכירה.

T1

ואני בתחושה ששני העטים (לנטוס והומלוג) לא תפקדו טוב לאחרונה: הם גם פתוחים יותר מחודש, וכנראה שגם היו חשופים לשמש ברמה שפגעה באפקטיביות של החומר.
אני מניח שהתוצאה הייתה שלא הייתי מכוסה טוב הן בזלי והן בולוס.

IrisPeleg

New member
האם אתה חדש בתחום או שהיו הרבה תיקונים?

האם אתה חדש בתחום או שהיו הרבה תיקונים?
אני פשוט תוהה איך זה שלא לקחת בזאלי ובכל זאת הגעת רק ל-200.

אם נראה לך שהעטים לא טובים החלף אותם ותראה אם יש הבדל.

את העטים החלפתי כמובן מיידית

אני יחסית חדש, אולי אף עדיין בירח דבש.
הזרקתי בולוסים בכול פעם שאכלתי. אתמול בבוקר הזרקתי בולוס לסלט בשעה 9:00. כנראה שהומלוג החזיק מעמד טוב יותר מהלנטוס. בשעה 13:30 בערך נפלתי. מדדו לי את הדם אז והוא היה על פחות מ-140, ובכול זאת היו לי תחושות קשות וחוסר יכולת לעמוד על הרגליים.
וזה מה שאני לא יודע\מבין - האם ייתכן שחוסר באינסולין ישפיע על הגוף\מוח מבלי שהסוכר ירקיע שחקים?

IrisPeleg

New member
בולוסים

אם אלךו היו בולוסים בכמות הרגילה סימן שאתה בירח דבש.

כפי שכתבתי: באופן חריג הלבלב הצליח להתגבר על זה וטוב שכך

IrisPeleg

New member
כל הזמן גבוה

לדעתי, אם אין ירח דבש והלבלב לא עובד, העדר באזל יגרום לערכים גבוהים כל הזמן.

כלומר, כל ארוחה צריך לקחת גם עבור האוכל וגם לתקן והרבה.

זה בדיוק תפקיד הבאזל: לאזן את רמת הסוכר בין הארוחות.

בצורה זו מאוזנים בין הארוחות.

אם אין אינסולין באזל, אין מה שידאג לאיזון בין הארוחות.

אם זה לא היה כך, לא היה צריך אינסולין ארוך טווח /באזל.

מי שנמצא בירח דבש אך זה מצב יוצא דופן, הלבלב יצליח להתגבר על זה כי בד"כ הוא נח.

אולי זה פשוט החום

אכלת? שתית? אולי לחץ דם או משהו אחר. גם אני התעלפתי היום והסוכר היה מאוזן, למזלי הייתי בתור לבדיקה בבית חולים אז מיד השכיבו אותי איפשהו וטיפלו בי. החום הזה לא קל
איך אתה מרגיש היום? הוקל לך?

מקווה שאת מרגישה טוב.

אכן החום לא קל, לא רק לנו אלא גם לאינסולין שלנו :(
אני עדיין מסוחרר, אבל לאט לאט משתפר. אין מה להשוות לתחושות הקשות מאוד שהיו לי אתמול.
מה שקרה אתמול לא קשור ללחץ דם אשר נבדק והיה תקין. אני לא יודע מה בדיוק קרה, אבל מעכשיו אני לא מזלזל יותר בהשפעת השמש על העטים, ואני מתכוון לרכוש נרתיק מקרר לעטים.
אני בזמן הקרוב אשתדל לנוח הרבה, ולהיות על סוכר קצת גבוהה מהרגיל אצלי... אני בתחושה שזה יעזור למצב.

למעלה