שוב סופ"ש

שוב סופ"ש


הגולש ביין מריח את כל הבית שלי... הממליגה תתבשל במקום מחר בערב, יש כבר מוס פספלורה במקפיא, רק נשאר להכין כמה סלטים ברגע האחרון.

ומה מתבשל אצלכם בסופ"ש? מה יש בסירים? כבר התחלתם לבשל?

מה התוכניות לשבת? לאן אתם יוצאים? לאן מטיילים? מי בחופש עם הילדים? איפה נופשים?
 

חוטהשני

New member
אני צריכה להכין נודלס עם ירקות... התכנון היה שאכין הערב אבל הילדה החליטה שנצא לעיר (כבר מצרפת משהו ששמרתי באייפון והעברתי ליוטיוב :))

לא מכינה הרבה - כי אחרת הדברים לא נאכלים וחבל...

התכנון הוא עוף בקוקי (אני מכינה את העוף ללא העור ובקוקי הוא נשמר בעיני הכי עסיסי...)
תפודים
שעועית
אולי תבשיל ירקות
נודלס
שוארמה

ואשמח למתכון לממליגה


(אני פחות או יותר יודעת אבל צריכה את הכמויות המדוייקות... פעם עשיתי מתכון מהאינטרנט וזה יצא כ"כ לא מוצלח...)
 
ממליגה

זה התפקיד של בעלי.
אבל הוא מכין לפי מה שכתוב על השקית.
אני אוהבת חלבי ואני אוהת שזה נוזלי אז לא מערבבים את הגבינות פנימה כי הן מקשות את הממליגה
פשוט מים חלב חמאה וקמח תירס.... מה שכתוב על השקית ממש יוצא טוב.
בינתיים תפ"א כבר בתנור וסלט ביצים מוכן.יש לי שעה לנקות את הבית לפני שאני יוצאת לעבוד...
 

חוטהשני

New member
אני לרוב מכינה אותו פרווה... כי הוא יכול להיות תוספת לכל ארוחה....

הסיפור שלי עם המליגה זה שבתור ילדה לא סבלתי את זה... תמיד הגישו לנו את זה עם גבינות ומשהו מתוק ולא אהבתי. ממש היה לי אנטי... (אני כעקרון אהבתי אוכל חלבי - אבל השילוב עם המתוק אני לא אוהבת... אני גם לא מתה על 'מלאי'...)
עד שיום אחד בגיל 19 אמא שלי אכלה משהו בשרי עם משהו צהוב בלתי מזוהה - חשדתי שזה ממליגה אבל לא היתי בטוחה והיא נתנה לי לטעום וזה היה דווקא טעים...
אז ביקשתי מנה ובסוף אחרי שאכלתי אותה הבנתי שזה ממליגה...

והבנתי שלמרות שהוא טיפה מתקתק (התירס הוא הרי מתוק...) הוא דווקא טעים בשילובים כמו גבינה מלוחה ועוד...

אני הגדרתי אותו אז שזה 'הקוסקוס של הרומנים'
 

לילי73

New member
אואו החזרת אתי עכשיו לילדות

אני מאוד אוהבת ממליגה. בתור אחד שגדלה שם(רומניה) קצת קשה שלא. אני מסוגלת לאכול את זה עם כל דבר. לצערי הבן והבעל לא אוהבים את זה לכן אני לא מבשלת את זה בכלל
יש מקום מסוים ברומניה שעושים את זה עם גבינה מלוחה מסוימת( לא משהו שאני יודעת למצוא בארץ) . סמים את זה בתנור וזה יוצא פשוט תענוג
ומלאי לא אכלתי מאז שסבתא שלי איננה. זה מאכל הילדות שלי..
 
גם שלנו היום היה פרווה

למרות שלי באופן אישי לא מפריע ואני גם לא אוכלת בשר אבל היו בין האורחים ששומרים.
הממליגה יצאה מעדן, אפילו בלי כלום מעל.
הכנתי סלט ביצים
סלט שורשים
סלט תרד
תפ"א בתנור
חציל בטחינה
שניצלים
האורחים הביאו ברוקולי, בלינצ'ס פטריות וחריימה
לקינוח הכנתי מוס פסיפלורה מפסיפלורה טריה שגדלה אצלנו בגינה וקרמבל תפוחים עם גלידה וניל (פרווה)
ועכשיו כולם הלכו, הבית חזר למצבו הרגיל, הילדים כבר ישנים ונראה לי שגם אני בדרך למיטה
לילה טוב ושתהיה שבת מופלאה
 
אפשר מתכון ?

האמת שזה מאכל שרק שמעתי עליו ואני לא מכירה, מה זה קצת מתוק ? זו דייסה כזאת ? ואם את עושה פרווה אז איך עושים ? נראה לך שילדים יאהבו, בא לי לנסות לעשות פעם
 
נורא קל

קונים קמח תירס ועושים על פי ההוראות באריזה.
נדמה לי 2 ליטר מים על חצי קילו קמח.
חמאה כמה שיותר יותר טוב.
מלח ופלפל לפי הטעם.
לשדרוג להרתיח ליטר חלה וליטר מים במקום 2 ליטר מים.
אם רוצים פרווה שמים מרגרינה במקום חמאה.
מגישים או עם גולש מעל או עם גבינות קשות מעל או גם וגם למי שלא שומר.
גבינות שאני אוהבת עם זה - קשקבל, פיקורינו, תום עיזים, פרמזן, פרומעז ואפשר גם להגיש עם שמנת חמוצה.
יאמי יאמי...
 

ריטה1

New member
אני הכנתי קובה סלק

בד"כ אנחנו מקבלים משלוחים כל שישי בצהריים מאמא של חברה, אבל החלטתי אתמול להכין לבד, ויצא בסדר.... יחסית.
 
אפשר מתכון לקובה?

אתמול הבן שלי היה אצל חבר ואכל קובה ואמר שהיה לו טעים. אף פעם לא הכנתי. זה קשה?
 

ריטה1

New member
מצרפת את הקישור למתכון שלי

זה די מפורט,
השלב הכי מסובך זה גילגול הבשר בתוך בצק הסולת.
לזה צריך קצת פרקטיקה לדעתי.
אבל תנסי
זה לא כזה מסובך, יותר לכיוון התעסקות ארוכה, כמו כל המתכונים המסורתיים
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1592965
 

ריטה1

New member
אין לי שמץ של מושג, תנסי לחפש ברשת

אני בטוחה שתמצאי קובה צמחונית, או בפורום צמחונים
 
למעלה