שוב עצבים על הבעל! (
ארוך )

מזאלונה

New member
שוב עצבים על הבעל! (../images/Emo18.gif ארוך )

אוף, נמאס לי!!!! קצת רקע: אנחנו מחלקים בינינו את הטיפול בנסיכה - הוא איתה בבוקר ואחר כך עובד אחר הצהרים, ואני עובדת בבוקר ואיתה אחר הצהרים ובערב (השעות הקשות, אם יורשה לי לציין). קשה? כן. שווה? מאוד, כי ככה לא צריך להוציא אותה מהבית וזה חסכון גדול, ועד עכשיו חשבתי שזה גם מאפשר להשקיע בה (מתברר שרק חשבתי). עכשיו מגיע הקטע הבעייתי: נמאס לי מהקטנת הראש שלו! אני מגיעה היום הביתה, מאוחר יותר מהרגיל בגלל ישיבה בעבודה, עייפה אחרי לילה של התעוררויות (היא יונקת), קמתי בשש בבוקר כדי לשאוב חלב, להכין לה מרק (כדי שיהיה לו יותר קל!), לשים כביסה במכונה ולשטוף כלים. השארתי לו פתק וביקשתי לא הרבה - לתת לה את התרופה שלה, לתת לה פירות בבוקר וקצת מרק בצהרים, להתקשר לכמה גנים שאנחנו בודקים לקראת השנה הבאה ולתלות כביסה (אם יהיה לו זמן). אני מגיעה בצהרים, עייפה ורעבה, ומתה לקצת זמן לשבת ולנוח לפני שהוא יוצא. יש ארוחת צהרים? "תקחי, יש מלא אוכל במקרר" (תודה באמת, הכל אוכל שאמא שלו הכינה, הוא לא טרח אפילו להוציא משהו ולחמם בשבילי) התקשרת לגנים? "לא, לא ידעתי מה לשאול אותם, תתקשרי את" (מתי בדיוק? ביום שישי בצהרים? מחר בלילה? בשביל מה הכנתי לך רשימת שאלות?) תלית כביסה? "לא הספקתי" (הילדה ישנה עד עשר וחצי בבוקר ומשתיים עד ארבע) מה עשית כל היום? "למדתי" (אווווווווווףףףףףףףףף! הסיכום הוא שיש לך מדי פעם ימים פנויים ללמידה וללכת לספריה, בשביל זה אנחנו מבקשים מכל העולם שישמור עליה מדי פעם!!!) חשבתי שהגעתי לשיא העצבים שלי, עד שגיליתי את החיתול מלא הקקי מונח על השידה, הבגד המלוכלך מהלילה זרוק בתוך המיטה והצעצועים? הוא לא טרח להוציא שום דבר מסל המשחקים מעבר למה שכבר היה מונח בחוץ. איך אני אמורה להאמין לך שאתה משקיע זמן עם הילדה? אני משקיעה בה את הנשמה שלי, אני איתה כל רגע פנוי, מקדישה לה את כל תשומת הלב שלי, אין לי טיפה של זמן לנשום, ואתה מוצא לעצמך זמן פנוי ללמוד!!! איך אני אמורה לסמוך עליו? אני מותשת, אין לי כוח כבר למלחמות האלה, כי ברור לי שכל טענה שאני אשמיע תתקל בתשובה הנצחית: "אני משקיע זמן בלימודים ובבית (שיפוצים)". אז מה? הלימודים שלך יותר חשובים ממנה? השיפוצים לא יכולים לחכות? גם ככה הם נמרחים כבר שנתיים! אני מיואשת - ברור שאין לנו כסף לשים אותה עכשיו במעון, אני בטח לא יכולה לעזוב את העבודה, גם ככה המצב הכלכלי שלנו על הפנים, אבל המחשבה על כך שאני אצטרך להמשיך להתמודד עם הקטנת הראש הזו ועם סדר העדיפויות המעוות שלו גורמת לי פשוט לבכות!!!!!

../images/Emo24.gif מבינה אותך מאוד

לפעמים נדמה שאנחנו היחידות שאכפת להן, שמשקיעות, שמבלות עם הילדים... אבל קחי בחשבון שלילדה תמיד תמיד יהיה עדיף להיות עם אבא שלה שהיא בבת עינו היחידה בעולם, מאשר עם מטפלת או עם גן. תקחי נשימה עמוקה ותחשבי שניה - אולי הוא לר טיפל בכביסה ובחיתול עם הקקי ובטלפונים כי הוא בילה איתה? כי העסיק אותה? כי שיחק איתה? אני לא מצדיקה אותו, שלא תביני לא נכון... אבל אני פשוט יודעת על עצמי שדברים כמו כביסה ונקיות לא מעניינים אותי כמו הילדות שלי. ואני מעדיפה לשחק איתן ולפעמים שוכחת את החיתול על השידה כי היא בדיוק השתוללה ורציתי לשים אותה עם הרצפה שתשחק, ובדיוק הטלפון צלצל, והיא טיפסה עליי, והשניה ביקשה שאקריא לה ספר ו.... מפה לשם כבר 7 בערב והופס, הנה החיתול עדיין על השידה
הוא האכיל אותה? נתן את התרופה? אלה הדברים החשובים. גם השאר חשוב, אבל לא במחיר של מריבה או כעס. כך לדעתי בכל אופן... קחי אותו לשיחה אחרי שהילדה הולכת לישון בלילה. לא שיחה כועסת. פשוט שיחה בין שני מבוגרים. תסבירי לו את כל מה שכתבת פה - בנועם עד כמה שאת יכולה... אני בטוחה שהוא יבין. נסו להגיע לפשרה בנושא. ואני אישית תמיד מנסה להמנע מישבונאות בסגנון "אני עשיתי X ו-Y ו-Z ואתה עשית רק A ו-B" כי החיים הם לא משוואה, וזה לא הוגן. פעם אחד עושה ופעם השני עושה, ומטבע הדברים כל אחד חושב שהוא זה שעושה הכי הרבה... מקווה שתסתדרו ותדברו והכל יהיה בסדר!!!

משוש30

New member
לצערי אין לי מה להגיד חוץ מלשלוח לך

הרבה חיבוקים וירטואליים...
אני מקווה שזה חד פעמים ולא מייצג ורק פרקת עצבים של רגע. אם זה מצב קבוע אז אולי בכל זאת שווה שיחה ארוכה ועמוקה...

yaelia

New member
אתם חייבים לדבר.

אין דרך אחרת. מלבד זאת תחשבי על כך שהדברים שלך מאוד חשובים, לו חשובים קצת פחות ולהפך. זה לא בהכרח הופך אותו לאב מזניח או לא משקיע מספיק. הוא עושה דברים אחרת, לא כמוך. ברור שמרגיז למצוא טיטול מלא על השידה, או לגלות שהכביסה ממתינה בדיוק במקום שעזבת אותה בבוקר. אבל זה משהו שיפתר רק בדיבורים. וכמובן, אם תזכירי לו כמה שיהיה לך נעים לקבל ארוחת צהריים חמה כשאת חוזרת מותשת, אולי זה ידליק אצלו נורה. ככל שאת תתרגזי יותר, כך גם הוא וזה לופ שלא יוצאים ממנו. אנחנו בדיוק באותו מצב שלכם, ש. בבקרים עם הללי ואני איתו מהצהריים והלאה. ויש דברים שאני עושה טוב יותר בארגון החיים הכלליים שלנו (להתקשר למטפלות, לעשות כביסות, להרים צעצועים ובגדים שנשארו במיטה), ויש דברים שש. עושה הרבה יותר טוב (סופר, חשבונות, ספונג'ה). כמו שסוג הפעילויות שאנחנו עושים עם הלל הן שונות לחלוטין אבל טובות באותה מידה.

sipor

New member
אווו איזה יום..

קודם כל חשוב להוציא קיטור.. ותאמיני לי.. אני מבינה אותך - מאוד! בד"כ הם פחות מסתדרים עם עודף מטלות כמונו.. והם לוקחים יותר את הזמן שלהם, יותר קשה להם לתפקד- אני מדברת בהכללה אבל בלי כוונה להעליב אף אחד. את עושה כל כך הרבה בבית והאמת ביקשת ממנו בעיני לפחות, הרבה מאוד דברים, אני שאני מטפלת בילדה קשה לי עם עוד מטלות. רק כאשר בעלי בא הבייתה אני מתפנה לזה.. יש כל מיני סוגי אנשים. אני מציעה לך פשוט לקחת עזרה , אפילו פעם בשבועיים בשביל נקיונות וכאלה. ואם יש אוכל במקרר, אז תוציאי ותחממי, זה באמת לא עומס גדול. נראה לי שגם עליו יש לחץ לא קטן כמו עליך, לומד , עובד, מטפל בילדה ומשפץ, זה אוסף מכובד מאוד שבטוח שרובץ גם עליך אבל , לא כל אחד מסוגל להתמודד עם עומס כזה. מציעה, שתדברו תנסו לראות מה הוא כן מסוגל לעשות ולקבל התחייבות ממנו. ויש גם ימים שפשוט לא בא, תוסיפי לזה את העומס שלך ויוצא פיצוץ.. מציעה להירגע לנוח, לא לקחת כל דבר כל כך ללב כי עם ילדה יש כל כך הרבה לחצים, ולנסות להנות ממה שיש לך לדעתי הרבה: בעל שמוכן לטפל בילדה לעבוד אחרי הצהרים ללמוד.. ובטח גם לדאוג לך בעוד דרכים שלא הזכרת. אני חושבת שזה מאוד מכובד, ללא ספק את עושה יותר, אבל זה תמיד ככה, אנחנו עושות יותר.. בקיצור.. ניסיתי לנחם , לא נראה לי שממש הצלחתי, אבל מה שרציתי להגיד, יש ימים כאלה, ויש ימים שאנחנו לוקחים ללב יותר , תנסי להבליג ולמצוא פתרונות יצרתיים, נראה לי שמה שהוא עושה זה מאוד מכובד .. ואת בטוח עושה חבל על הזמן... ואולי קצת עזרה מבחוץ תועיל .

כמה שאני מבינה....

(וגם קיטרתי בנושא פעם...) כשאנחנו גם עובדות וגם מטפלות בילדים זה מובן מאליו,כשהם עושים את זה הם מצפים להתרגשות והערכה מהסביבה... מציעה גם לדבר-אצלינו זה עובד נהדר (לפחות עכשיו בעלי שואל אותי מה מותר ללהב לאכול לפני שהוא נותן לו).

../images/Emo4.gif ../images/Emo24.gif

כמו שכתבו לפניי, כנראה שבאמת גברים לא מסוגלים להתמודד עם מס' דברים בו"ז, ועד שהם עושים משהו - הם מצפים למדליה. שוחחי איתו, ובנוסף נסי להעלים עין מהדברים הפחות קריטיים.

galiaS

New member
אני מבינה אותך

אני מבינה אותך אבל תסתכלי רגע עליו - יש לו רשימת מטלות שהוא כל יום צריך למלא. את מנהלת את האג'נדה והוא מבצע. זה לא נעים לאף אחד. אולי תדברו על איך שניכם הייתם רוצים להעביר את הזמן עם הילדה. אולי הוא רואה את הדברים אחרת. אם הוא ירגיש שותף בקבלת ההחלטות הוא גם יתן הרבה יותר מעצמו (אלוהים, אני נשמעת כמו מורה). בינינו זה לא סוף העולם אם חיתול מלוכלך מונח מחוץ לפח או אם הבית מבולגן. קשה לי להאמין שהוא למד בעוד היא צורחת ובוכה. זה אולי מאד מעצבן , אבל לכל צרכי הילדה הוא כן דאג. אל תביני אותי לא נכון- אין לי טיפת ביקורת. אני בעצמי נורא מנסה להפסיק "לנהל" את סביבתי. לפחות אצלנו ראיתי שאני יותר משתפת ולא נושאת בכל הנטל על עצמי כמו קדוש מעונה, הכל הרבה יותר טוב. כל מה שאני יכולה להגיד שהסידור ששניכם מטפלים בה נראה לי מדהים, אפילו מעורר קנאה.

מזאלונה

New member
לא נראה לי שהבעיה הובנה לגמרי

זה לא שיש לו רשימת מטלות למלא, זה בסך הכל שגרת היום שלה - פירות, מרק, תרופה, ושגרת היום של הבית, שאותה אני עשיתי במשך יותר משישה חודשים של חופשת לידה - כביסה, כלים, ותאמינו לי, עם כל הקושי של גידול תינוקת, הנקות, קימה בלילה, קצת עבודה באמצע (עבדתי קצת מהבית בזמן החופשה) בכל פעם שהוא הגיע הביתה הוא מצא בית נקי ומסודר, אוכל מוכן, ותינוקת שקיבלה תשומת לב במשך כל היום. עם כל זה, אני הייתי צריכה להרגיש אשמה בכל פעם שבה יצאתי עם חברות לבית קפה ולא הייתי בבית, והשארתי בלגן או לא הכנתי אוכל, כי הוא עובד ואני "מבלה" (וכולכן יודעות כמה "מבלים" במהלך חופשת הלידה!!!!!!!!!) זה לא שאני מנהלת את האג'נדה והוא מבצע - יש תפקידים שלי ויש תפקידים שלו. הוא אחראי על חשבונות הבנק ועל הטיפולים של הרכב, ואני אחראית על קניות, תחזוקה של הבית והחלטות לגבי הטיפול הפיזי בילדה. כשהחלטנו שמשאירים אותה בבית, זה היה כמובן גם מטעמים כלכליים, אבל גם מתוך רצון להשקיע בה את כל מה שאפשר ולתת לה שנה ראשונה בבית, איתנו, עד שתגדל. היא סובלת גם מאסטמה של העור, דבר שמצריך הרבה אנרגיה בטיפול, ומבחינתי, גם וויתור על הרבה סוגי מזון והשקעת אנרגיה בהנקה מלאה עד עכשיו (כמעט שמונה וחצי חודשים) כולל שאיבות בעבודה והנקה מלאה בבית, גם בלילה. אני מרגישה שאני עושה הכל כדי שיהיה לה טוב, ומעבר לכך, עושה הכל כדי שגם לו יהיה קל יותר, וזה אומר לקום מוקדם יותר בבוקר כדי לשטוף את הכלים (שלו, מהלילה!), לדאוג שתהיה לו ארוחה מוכנה כשהוא חוזר בלילה, ולשים לב לכל הפרטים הקטנים שמקלים עליו את החיים. אבל אני מרגישה שבתמורה אני לא מקבלת כלום - לא עזרה, לא השקעה, לא דאגה לנוחות שלי והתעלמות מוחלטת מכל הבקשות שלי. אין לי כוח כבר לריבים האלה, אני עייפה מהם, נמאס לי וקשה לי.

sipor

New member
את סופר וומן או מה?

לפי מה שאת מתארת, זה מעייף רק מלקרוא את זה, אני המומה.. מאיפה כל הכוחות האלה.. את כל זה את עושה? ולמה אם אפשר לשאול ? למה את כל כך דואגת לכל העולם ובן דודו ומצפה שזה מה שיחזירו לך?. אני אישית, כל חופשת הלידה כולל היום שחזרתי מהעבודה, לא מצליחה להכין לעצמי אוכל, אז אני אדאג לאוכל לבעלי ? כל אחד מספיק מבוגר בשביל למצוא לעצמו משהו לאכול, ואפשר גם לדאוג לאכול בחוץ אם יש ממש בעיה עם זה. כמובן שהיה נחמד אם היה אבל.. קשה לייעץ לך מעל גבי הפורום משום שאף אחת לא מכירה את בעלך ומה הוא עושה ומה לא, וגם מודה שלא הבנתי , מה הוא לא נתן לה מרק? או פירות? או תרופה? האם זה מיקרי או תמיד הוא מדלג על זה? או שהוא לא מדלג? ועוד שאלה ותסלחי לי על החוצפה, מדוע את שוטפת את הכלים שלו? אני במקום בעלך הייתי בחגיגה כל הזמן, אם את עושה הכל וברור שתעשי בסוף, איזה כיף, למה להתאמץ? או שתדברו ותקבעו תורנות לכלים, או שתקני מכונת כלים, או שתשבתי, למה רק את? ובלי שום קשר לכל פרט קטן.. השאלה היא למה הוא לא מחזיר לך קצת בחזרה? את זה את צריכה לשאול אותו ולהסביר לו מה את מצפה ממנו, לפעמים פשוט צריך להסביר לבעל המתקשה.. כמה קשה לך שאת חוזרת מורעבת מהעבודה ועייפה שאין אוכל והכל מבורדק.. ושהוא ינסה להשתדל יותר לפחות בדברים האלה שמעצבנים אותך.. פעם משהו חכם אמר לי להחליט מה באמת חשוב לי ומה אפשר להחליק עין וככה חיי הנישואין שלי יהיו יותר מאושרים, ואני מנסה ליישם ומה שאני מנסה לאמר זה, תבליגי על דברים נסבלים דברים שממש מוציאים אותך מדעתך תעירי ותסבירי שזה מאוד מפריע... ואם כל ה לא יעזור, זה כנראה בעלך, לי אישית נראה שאין קשר לאהבה וכאלה, פשוט הוא יותר מפונק ממך ופחות מתוקתק ממך.. אז תקחי עזרה, או שתשלימי עם זה שלא הכל מסודר כמו שאת אוהבת.. בכל מקרה, לא הייתי הולכת על האופציה שאני עושה הכל.. ועוד משהו שמישהי אמרה לי, האדם הראשון שמרים את הסמרטוט אחרי הנישואין הוא זה שנשאר איתו! ולכן, נראה לי שבמשל הזה את היית הראשונה.. וכנראה שמשהו פה התרגל, אז להפוך בחזרה לוקח זמן... נראה לי שהגעת לקצה גבול היכולת.. ולכן.. עשי משהו, דברי איתו, קחי עזרה..תנוחי... תורידי עומס...

סם2

New member
מזלונה, אני מסכימה עם גליה ורוצה

להוסיף שאולי אם תחלקו בקבלת ההחלטות והטיפול בילדה, בעלך ירגיש יותר אחראי ומעורב ולא כמו מי שצריך לסמן V ברשימה שהכנת עבורו. יכול להיות שאם לא תנסי לעשות הכל על מנת להקל עליו, הוא יתעורר בבוקר ויתחיל לארגן את כל הכלים/חיתולים/בישולים וכד'. (זה כאילו כתבתי את זה לעצמי....לא מזמן גם אנחנו דנו במצב מאד מאד דומה. רק שאצלנו הוא זה שהעלה חוסר שביעות רצון מהיותי בשליטה מלאה כל הזמן.)

מזאלונה

New member
לא נראה לי שהבעיה הובנה לגמרי

זה לא שיש לו רשימת מטלות למלא, זה בסך הכל שגרת היום שלה - פירות, מרק, תרופה, ושגרת היום של הבית, שאותה אני עשיתי במשך יותר משישה חודשים של חופשת לידה - כביסה, כלים, ותאמינו לי, עם כל הקושי של גידול תינוקת, הנקות, קימה בלילה, קצת עבודה באמצע (עבדתי קצת מהבית בזמן החופשה) בכל פעם שהוא הגיע הביתה הוא מצא בית נקי ומסודר, אוכל מוכן, ותינוקת שקיבלה תשומת לב במשך כל היום. עם כל זה, אני הייתי צריכה להרגיש אשמה בכל פעם שבה יצאתי עם חברות לבית קפה ולא הייתי בבית, והשארתי בלגן או לא הכנתי אוכל, כי הוא עובד ואני "מבלה" (וכולכן יודעות כמה "מבלים" במהלך חופשת הלידה!!!!!!!!!) זה לא שאני מנהלת את האג'נדה והוא מבצע - יש תפקידים שלי ויש תפקידים שלו. הוא אחראי על חשבונות הבנק ועל הטיפולים של הרכב, ואני אחראית על קניות, תחזוקה של הבית והחלטות לגבי הטיפול הפיזי בילדה. כשהחלטנו שמשאירים אותה בבית, זה היה כמובן גם מטעמים כלכליים, אבל גם מתוך רצון להשקיע בה את כל מה שאפשר ולתת לה שנה ראשונה בבית, איתנו, עד שתגדל. היא סובלת גם מאסטמה של העור, דבר שמצריך הרבה אנרגיה בטיפול, ומבחינתי, גם וויתור על הרבה סוגי מזון והשקעת אנרגיה בהנקה מלאה עד עכשיו (כמעט שמונה וחצי חודשים) כולל שאיבות בעבודה והנקה מלאה בבית, גם בלילה. אני מרגישה שאני עושה הכל כדי שיהיה לה טוב, ומעבר לכך, עושה הכל כדי שגם לו יהיה קל יותר, וזה אומר לקום מוקדם יותר בבוקר כדי לשטוף את הכלים (שלו, מהלילה!), לדאוג שתהיה לו ארוחה מוכנה כשהוא חוזר בלילה, ולשים לב לכל הפרטים הקטנים שמקלים עליו את החיים. אבל אני מרגישה שבתמורה אני לא מקבלת כלום - לא עזרה, לא השקעה, לא דאגה לנוחות שלי והתעלמות מוחלטת מכל הבקשות שלי. אין לי כוח כבר לריבים האלה, אני עייפה מהם, נמאס לי וקשה לי.

nubi

New member
../images/Emo24.gifברוכה הבאה

לעולם האמיתי. אין מה לעשות-בסופו של דבר לנשים יש את העבודה בחוץ ואת העבודה בבית. אני בטוחה שלכולנו זה ככה. גם בעלי סובל מחוסר אונים בכל מה שקשור לעבודות הבית-צריך להגיד הכל במפורש. שום דבר לא מובן מאליו. אין מה לעשות-רק לנסות ולדבר כל הזמן...חבל על המריבות ועל האנרגיות השליליות.

למעלה