שוב פיגוע..... ושוב הרוגים...

היה פיגוע בטרמפיאדה ליד ביה"ח אסף

הרופא... משתתפת בצער המשפחות ההרוגים ומאחלת החלמה מהירה לכל הפצועים! שלא נדע יותר צער.

uoli13

New member
שוב פיגוע..... ושוב הרוגים...

כמה דם צריך לשפך בארצנו עד שנבין שאין ברירה אלא למשיך לחיות יחד שני עמים אחד לצד השני, ואני עדיין לא מבינה למה לא.. אנחנו לא חייבים להתחבק ולתנשק אבל אפשר לכבד אחד את השני, הלו במלי אף אחד משני העמים לא מתכוון לעזוב את הארץ...אז למה לא נשאף יחד לשפר את איכות החיים שלנו וננסה להפוך את הארץ הזאת למקום שנעים יותר. מתי יגיע היום הזה???????ממש דיכאון

מנסי

New member
מה אפשר לעשות?>

המצב נראה לי הולך ומדרדר! וזה מראה לי עתיד לא ממש משמיח. אבל בכל זאת אנחנו הערבים אשר חיים במדינה הזאת מה נוכל לעשות! ואני לא פונה אלייך יולי במשפט אשר אגיד; למה תמיד מכניסים את ערביי ישראל באמצע? למה? .... האלה שנהרגו אני הייתי עלול להיות אחד מהם! ואולי אחד ממשפחתי ואולי ערבי אחר! ..באמת שכואב לי על אלה שנהרגו .ולאלה שבצועים אני מאחל החלמה מהירה . ואיך שאמרת יולי! מתי נגיע למצב שבאמת יהיה נעים לפחות. אני מקווה ש...יד ביד נלך ביחד.

קוכולין

New member
ברגע הזה צריך יותר מכל

סולידריות בין יהודים לערבים- כל אלה שהם לא קיצוניים מזילי ריר משני הצדדים

רצון טוב זה מצויין

אבל לא מספיק. אין ברירה, חייבים להיכנס לתוך הלכלוך, לנתח מה קורא ולמה קורא. בלי פוליטיקה אי אפשר. כי הממשלה זה פוליטיקה, המפלגות זה פוליטיקה, הבחירות לכנסת זה פוליטיקה, התקשורת זה פוליטיקה, ואפילו סקרי דעת הקהל זה פוליטיקה. ברור שזה לא פשוט. לא ממש ברור מה לעשות. לצעוק ולשכנע את אלה שאינם מוכנים להקשיב? זה כמו להסביר למי שנדחף בלי תור שזה לא יפה להידחף בלי תור. וכאשר אתה כן צועק, ומנסה לשכנע שאתה לא רוצה לא להרוג ולא לההרג, לא לדכא ולא להיות מדוכא, אם אתה פשוט קורא לדברים בשמם, אם אתה פשוט אומר שהמלך ערום, אז מייד הופכים אותך ל"קיצוני מזיל ריר".

קוכולין

New member
התכוונתי דווקא לימין הקיצוני

אני בעד מאבק נחוש כנגד הממשלה, אבל זה לא הופך אותי לקיצוני. בקשר לצורך בעיסוק בפוליטיקה, אני מסכים איתך לחלוטין

mikledet

New member
למה?

למה מכניסים "אותכם" הערבים תמיד באמצע? חוץ מזה שהשאלה קצת נאיבית ממישהו שהוא ערבי, בוגר, בישראל... א. טימטום - כן טימטום. כי רק מטומטם יכול לעשות הכללות שכאלו. "אז פלשתינאים, בדואים, ערבים - כולם אותו דבר..." אם רוצח אחד הוא "ערבי" (הרי כולם אותו דבר אז מה חשוב "איזה" - אז גם "אתם" ערביי ארת ישראל "שותפים". ולצערנו יש המון מטומטמים שחושבים כנ"ל. ב. אי אפשר להתחמק מהידעה שלפחות חלק "מכם" כן רואים בישראל דבר רע - הרי "אתם" צאצאים לערבים שחיו פה לפני קום המדינה... ובגלל שיש חלק מכם שכך חושבים - קל יותר לאלו מסעיף א' להכליל את כולכם. אגב - אותם ערבים ישראלים שרואים בישראל אוייב ונוהגים בהתאם להשקפה זו - לא שונים מחבריהם היהודים בסעיף א. ג. בתקופה קשה שכזו - לכאב ולכעס קל יותר לדבר מהראש - הרי גם המחבל המתאבד לא לקח בחשבון שהוא יכול להרוג ערבים - נכון? אבל מה, - כל זה חדש לך??? לא ניראה לי...

GL0BAL

New member
מאחלים החלמה מהירה לכל הפצועים

ושלא נדע עוד צער

למעלה