שוב פעם- אוכל לחתולים

שוב פעם- אוכל לחתולים

שלום לכולם.
החתולון שלי עבר סירוס (בן כשנה) והחלפתי לו לאחרונה אוכל, לכזה שאמור להיות מיוחד לחתולים מסורסים (BRIT).
השאלה היא עקרונית וכללית - האם לחתולים מסוכן להחליף את המזון מדי פעם? כמובן שבהדרגה ולא בבת אחת... או שמא כל שינוי הוא לרעה?
משום מה קיבלתי את המושג שאותו סוג מזון באופן קבוע -כל- החיים הוא דווקא הפחות בריא.

תודה לעונים

meedas

New member
למה שיהיה מסוכן?

המחמירים אפילו יחליפו בקביעות בין כמה סוגי מזון ברוטציה או אפילו יערבבו סוגים יחד באותה ארוחה כדי למנוע סכנה לארועי "רמדיה" (= נזק בריאותי בלתי הפיך בגלל מחסור במרכיב תזונתי חיוני עקב תקלת יצור או רשלנות של יצרן זה או אחר)
&nbsp
אישית אני מהעצלנים שמחליפים רק כשאין ברירה. אבל אם מתחשק לך לגוון, והחתול משתף פעולה, לך על זה

זה מה שאני חשבתי.

לגוון גם בגלל שעדיף לא להסתמך על מוצר תוצר פס ייצור באופן בלעדי, אבל יותר בשביל להעשיר את ההרכב ופחות מחשש של רשלנות.
בחנות הפחידו אותי ונזפו בי כאילו החלפת מזון שקולה להתעללות בחתול.
אבל טוב לדעת !

באותו הקשר, באמת יש חשיבות לאוכל מיוחד לחתול לאחר סירוס? למניעת מחלות בטווח הרחוק?
בסהכ הוא מאוד פעיל ומתרוצץ (יחסית לחתול בית עצלן אני מניח), והוא בכלל לא שמן אבל כן יש לו בטן מעצבנת שמדלדלת לו מצד לצד.

meedas

New member
הסיכון העקרי לחתול אחרי סירוס

זה סתימות במערכת השתן שלו. למיבידיעתי זה גם מה שהאוכל היעודי נועד למנוע. לא יודעת אם זה עובד או לא ומה אחוזי הסיכון בפועל.
אישית, אני מאכילה את שני הזכרים המסורסים שלי באוכל רגיל. בינתיים טפו טפו הכל בסדר.
&nbsp
גם לשלי יש בטן מדלדל... אני מתה על זה. הכי כיף לקווצץ' את זה (בשניות עד שמגיע הביס העצבני D-:)

אין סכנה

כל עוד זה מבוצע בהדרגה.
יש שטוענים שזה אף רצוי, על מנת למנוע עודף או חוסר של מרכיבים במזון כשאוכלים מזון אחד קבוע.
חשוב לשים לב לבעיות השמנת יתר ובעיות בדרכי השתן.

דרורפפ

New member
האם יש סכנה כשאין הדרגתיות?

שלום, רציתי לדעת האם יש סכנה כלשהי כשזה לא מבוצע בהדרגה?

עלול להוביל שלשולים ואף הקאות

עקב החלפת המזון יש שינוי בפלורה של המעיים.
תלוי ברגישות של החתול.

דרורפפ

New member
האם הסיכון הזה שכיח?

שלום, תודה על המענה- אך לצערי לא ממש הצלחתי להבין את הנושא.

האם הסיכון שתיארת שכיח?
האם הסיכון הזה תקף רק למזונות 'חדשים', או כשמדובר במזון שהחתול כבר הורגל לאכול בעבר- אין חשש?
האם מדובר רק במזונות יבשים, או כל סוג מזון כגון משימורים ובשריים?

עד כה האכלתי חתולי רחוב במגוון רחב מאוד של מזונות, כל ארוחה אני נותן להם מזון אחר. יש לי 4 סוגי מזון יבש, 6 סוגי מזון משימורים, ומזונות נוספים כגון טונה וחזה עוף.

אני לא מערבב סוגי מזון- אלא כל ארוחה אני נותן להם מזון אחר. האם הדבר הזה שלילי ורצוי שאפסיק?

תודה מראש

תלוי בחתול

יש חתולים שלא מזיז להם להחליף 5 סוגי מזון ביום, ויש את אלה שיקיאו אם תחליף להם פעם אחת.
יש חתולים שזקוקים ל"תקופת התרגלות" למזון, כלומר לתת להם אותו בשלבים.
אם החתול שלך לא כזה, אז אין בעיה.
&nbsp
&nbsp

למעלה