שוב פעם אני [השרשור הקודם קצת עמוס..]

שוב פעם אני [השרשור הקודם קצת עמוס..]

1]גזרת הכפולים הזאת כ"כ מעצבנת, כאילו בנינים 1 ו-4 כל כך דומים.. ניראלי לי שכבר שאלתי את זה אבל עדין לא הבנתי מה ההבדל בין בניין 4 עבר לבין בנין 1 עתיד.. כאילו, בשניהם האליף היא בפתחה.. אז איך אני אוכל להבדיל אם זה בניין 4 עבר או בנין 1 עתיד? גם על אותו עקרון, איך אני אוכל להבדיל בין בניין 1 ב.פועל לבין בנין 3 עבר - הם זהים.. ממ.. זהו לבינתיים.. תודה רבה לעונים.. אהה ועוד משהו.. למישהו יש מילים לנתח שאני אוכל לתרגל מגזרות: פ"ו, עתיד מנצ'וב, כפולים ושלמים אבל עם תשובות שאני אוכל לבדוק את עצמי..

pilpelmemule

New member
מנסה../images/Emo13.gif (למה ליאור הלך?!?! *בבכי*)

סתם חחח אבל הוא באמת כזה טוב.. [1] הקשב,(
) בגזרת הכפולים בבניין 1 עתיד יש אות איתן בהתחלה (למשל אליף אם הגוף הוא אני,מדבר) אח"כ את פ' הפועל ואת ע+ל הפועל מאוחדות תחת שדה:) התנועה של ע+ל הפועל היא התנועה של ל' הפועל אדגים: נגיד ניקח את השורש حجج (או יה!) ונטה אותו בעתיד, למשל בגוף אני: זה היה "אמור" להיות أحْجُجُ (על משקל השלמים) אבל מכיוון ששני הג'ים מתאחדים תחת ניקוד ל' הפועל יוצא לנו: أحُجُّ :) (יאאיי!) כי מפני שהיה סוכון ב-חא ואי אפשר סוכון לפני שדה התנועה של ע' הפועל עברה אליו.. סבבוש? (אני מקווה שאני מסבירה בסדר, בד"כ אני לא מסבירה הרבה, אם משהו ספציפי לא ברור הגד לי בבקשה ואני אנסה להסביר) עכשיו, נעבור לבניין 4 עבר:) בוא נקח את השורש حبب כי לפיו מוסבר לי במחברת
הוא היה אמור להיות בעבר أحْبَبَ אבל קרה אותו הדבר כמו קודם והחמודים התאחדו להם וגם התנועה של ע"הפ עברה ל-חא! לכן..: (טאדאאאם!) : أحَبَّ! עכשיו אפשר לראות שהם שונים כי: התנועה של ע+ל הפועל המאוחדות תחת שדה שונות! בבניין 1 עתיד זוהי דמה הנחמדה ובבניין 4 עבר זוהי פתחא! איזה יופי.
XD

pilpelmemule

New member
ועכשיו נעבור ל-[2]

כי השקעתי ושכחתי שהיו שתי שאלות XD אז: בב. פועל יש לך משקל فاعِل וכשמתאחדות לך ע' ול' הפועל יוצא משהו כמו למשל حاجّ או عامّ שציינת קודם. שהתנועה של האות האחרונה בהם היא אינה מצויינת או שיש שם דמתין:) אך, בבניין 3 אתה רואה שעל ע+ל הפועל יש לך פתחא (שוב, כי הן מתאחדות תחת תנועת ל' הפועל) שים לב לניקוד, חבוב! בהצלחה מקווה שעזרתי, שוב, תרגיש חופשי לשאול על דברים שלא הבנת..

למעלה