שוב פעם רק מצד שני- איראן והגרעין..

שוב פעם רק מצד שני- איראן והגרעין..

יש לי משימה מבי"ס לכתוב חיבור (באנגלית בעא!!) על טיעונים בעד ונגד תוכנית הגרעין... כמובן שנגד אין לי בעיה למצוא יותר קשה זה למצוא בעד... אז לכל מי שיש טיעון טוב בעד התוכנית הגרעינית של איראן (גם טיעונים טובים נגד התוכנית זה יהיה נחמד אם תשרשרו), אז אני אשמח לקבל

למה גרעין אירני

1. כי נדרש חומר רדיואקטיווי למגוון רחב של ישומים - בפרט ברפואה - ויותר הגיוני לייצר אותו מקומית מליבא מחו"ל 2. כי ארה"ב פולשת למדינות מוסלמיות אשר אין להן נשק גרעיני (עירק ואפגניסטן, אבל לא פקיסטן?!) 3. כי ארה"ב כבר השתמשה בנשק גרעיני בפועל (נגד יפן שכבר כמעט נכנעה) והיא עלולה לעשות זאת שוב מול אירן (בפרט כאשר בוש נופל בסקרים) אם לא יהיה נשק התראה אירני 4. כי ישראל מאיימת כל הזמן על אירן ב"לא נאפשר" וכו' - וזה לא סביר או הוגן שלפקיסטן והודו יהיה נשק גרעיני וכמובן לישראל, אבל לא לאירן 5. כי אחרי שארה"ב תעזוב את עירק, המלחמה עירק-אירן עשויה להתחדש, ואז הנשק האירני ישמש להרתאה נגן עירק 6. כי קידום פרויקט מדעי מתקדם מעלה את רמת הטכנולוגיה והמדע במדינה - ולפרויקט הזה יש יתרונות נוספים מבחינה בטחונית 7. למה לא? כל יוצא צה"ל היה שמח בסתר ליבו עם היה לו M16 בבית, מוסתר, למקרה ש... אותו הדבר לגבי מדינה ונשק אטומי. 8. זאת מטרה מגבשת ברמה לאומית. 9. ולמה רוסיה רצתה פצצה, אחרי מלחמת העולם? למה הם היו זקוקים לזה? ואחרון חביב - מספר 10 ב"למה אירן זקוקה לתוכנית גרעינית" .... כי יום אחד יגמר הנפט וכדאי שיהיו מקורות אנרגיה אחרים/נוספים.

תמיר1991

New member
אדם יקר, כשתחטוף את פצצת

האטום כל עשרת הסיבות הללו יהיו בטלות בשישים לעומת החרבת ישראל. רק הסיבה הזו צריכה למנוע לתת להם לפתח. תמיר.

זה ברור אבל אם תשים לב ביקשתי בין ה

שאר עזרה בעיקר בסיבות מדוע יש לאפשר לאיראן אהובתנו להמשיך ולהתפתח עם תוכנית הגרעין שלה....

למעלה