שוב קרה לי הפחד הזה

שוב קרה לי הפחד הזה

אני עכשיו בתקופה של נסיון לקלוט שומרות חדשות על חיי, או בשפה פשוטה מטפלות, לבנתיים ללילה, אני מקווה שבעתיד יעזרו לי מחדש גם ליום שאוכל לחזור לחיות מחוץ לבית את המעט שעשיתי. מלא נשים מתקשרות טיפוסים מטיפוסים שונים, וכולן מתחילות עם תחקירים, במה את חולה? מה קרה? איך קרה? היום כמעט צרחתי על מישהי תסתמי. שבוע שעבר סיכמתי כבר עם ארבע נשים שונות להתחיל לשמור עלי כל אחת לילה אחד בשבוע למנוע תלות באחת כמו בעבר. זה מפחיד פתאום לקלוט ארבע נשים לחיי, מי הן? לעזוב את הבית לילה שלם בידיהן, לעזוב את חיי באחריותן, ואם ירדמו?, ואם יזלזלו ולא יעירו אותי? החלטתי להתגבר על החשש, ואכן אחת התחילה לעבוד, אמא היתה לילה ראשון לגיבוי, החוצפנית זלזלה, עזבה את החדר והלכה לדבר בסלולרי, מה אכפת לה מה יואמרו המכשירים, לפני שעה היא התקשרה שלא ורצה לבוא יותר קר לה בחדר. אל השניה התקשרתי להזכיר לה שסיכמנו. היא כמובן אמרה כן כן, הגיעה הזמןו יום שישי שעתיים לפני השמירה, המצפון יסר אותה התקשרה שהיא לא באה, רגע מה אני אמורה לעשות? השלישית אחרי שהיתה פה , וראתה את המכשירים והסברתי הכל אמרה לי כן כן נעלמה מהאופק , כשדברתי איתה בסוף אמרה שלא רוצה לשלם ביטוח לאומי לכן לא תשמור עלי, אבל למה אמרת כן כן ומנעת ממני לקבל אחרת? אין תגובה מה אכפת לה. הרביעית, עוד לא הגיע היום וכבר לא אתפלא לכלום, אמא חזרה לשמור עלי כמה לילות בשבוע, אחרי שנאלצתי כמו כלב להחשף למלא זרים על חיי, מלא נשים נערות שתיחקרו לי את הנשמה, נעלמות. היום טלפונים מתווכחים עושים לי פוזות. היום כל היום הייתי לבד , הרשיתי לאמא לא לבוא בבוקר רק בערב, כי היא לא מרגישה טוב,שמירות הלילה עלי הרסו אותה. העסקתי עצמי במחשב כל היום , הכרחתי עצמי לעשות התעמלות בחוץ למרות הפחד, היה נחמד יחסית,אני אוני הסתדרנו בסדר. פתאום בצהריים אחרי שהעברתי יום שגרתי רגיל, נתקפתי פחד עצום והיסטריה של בכי. התחלתי ללכת בבית, כי הרגשתי לחץ דם גבוה, והייתי חייבת להרגיע עצמי, התחלתי לדבר עם אלוהים כמו איזה פסיכית, אין עם מי לדבר, עדיף איתו במקום עם הקירות. שאלתי אותו מה יהיה איתי? אם אמא לא היתה פה להשלים לילה , מה יהיה בעתיד? ביקשתי ממנו שלא יקח לי אותה, שישמור לי אותה, פתאום דפיקה בדלת. לא היה חשק אפילו לפתוח את הדלת, אבל כשפתחתי מי הגיע ? כן כמו שהבנתם אמא המלאך שלי, ראתה אותי בוכה ואמרה איך ידעתי לבוא , משהו לא בסדר עם הבת שלי. רק אמא מרגישה מה עובר עלי, מה יהיה בלעדיה? אלוהים אתה לא חושב שזה אכזרי? אתה לא מבין זה גדול עלי? אלוהים אתה לא מבין אני לא יכולה עם התלות הזו באנשים שמפחדים ממצבי? אני לא מבינה את זה, מאיפו באים לי ההתקפים האלה אחרי חצי יום בסדר צוחקת , פתאום פחד לאבד אותה? למה זה לא מניח לי?למה אין לי יכולת להשתחרר מהקשר של חיים באמא? כשאמא לידי אני כמו תינוק שמרגיש שכל הרע יעלם. כשאני צריכה עזרה במשהו מאחרים, מתחיל נאום העוד רגע, מחר, אין לי זמן, אמא תמיד יודעת לעזור לי ומבינה כמה אוכל אותי שאחרים משאירים אותי לחכות. אני לא נוהגת לבקש הרבה עזרה, ואם כבר מבקשת משהו בדכ זה חשוב לי, רק אמא מבינה כמה. אלוהים תשמור לי על אמא. אני מפחדת לחיות בלעדיה. אני לא רוצה לחיות בלעדיה. כשהיא לא מרגישה טוב, אני ישר לא מרגישה טוב, כשהיא מאושרת אני שמחה, איזה תלות נפשית יש לי במצבה. אני יכולה להיות מאושרת שמחה, רק קולטת את אמא בלי מצב רוח, או קשה לה(ובדכ היא לא מספרת מסתירה הפנים מראות), ישר אני מתמוטטת, נפילת כח נפשי. למה האחים האחרים שלי אוהבים אותה ודואגים אבל לא ככה? למה אני כזו, קשורה אליה כמו ......... אולי כי אמא האדם היחיד שכל חיי, למרות כל הקשיים שלי בכל מהלך גידולי, תמיד קיבלה אותי ללא תנאים. תמיד אפילו אם פגעתי בה, אחרי התנצלות הסכימה לסלוח, תמיד טובתי היתה לפני טובתה. והיום אני מרגישה שאני צריכה להחזיר לה. טוב מה אני מקשקשת לא יודעת סתם בוכה, כי אין לי פתרון לשאלה מה יהיה איתי בלי אמא? אמא תומכת אמא מבשלת אמא מנקה אמא מלווה לרופאים אמא שומרת לילות אמא עושה סידורים אמא עושה קניות אמא סיבה בשבילי לחיים. בא לי לצרוח אבל גם בשביל זה אין לי אויר. אני מקווה שאני חולמת עכשיו והכל אצלי בדמיון, ואתעורר והכל יעלם, ובעצם סתם נמנמתי באיזה קורס משעמם באוניברסיטה.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
ומה שהכי חשוב

זה שאת תהיי שם עבור עצמך, שתדעי שיש לך את עצמך לסמוך עליה. זה כל כך חשוב. אמא יכולה להיות שם כשהיא רוצה ומסוגלת, לעזור לך, אבל מעבר לכל זו את לעצמך. זה מה שהכי חשוב כאן. יש קושי בלמצוא אדם מתאים לטפל בך, ללא ספק. יש כל מיני אנשים שחושבים שמדובר בעבודה שלא דורשת אחריות ומעורבות. המשיכי לחפש, אני מקווה שתתקלי במישהי מתאימה במהרה. חייבים להיות אנשים טובים שעושים עבודה כזאת. ומעבר לכל, היי טובה לעצמך.

את כמו שי לא מבינה

כל חיי סמכתי על עצמי, ידעתי לפתור הכל, למצוא את מי שיעזור בכל מצב. ידעתי מה המטרות שלי בחיים, ולמרות כל המכשולים-תיכננתי , התגברתי. קראו לי בספר שמיניות ``מקס הלוחם בדרכים``. מ 1/97 ברגע שרחל מתה, היא פישלה בגדול,וחוותה משהו שהחיים לא העניקו לה את הזכות לחוות, העיזה לעשות משהו טוב למען עצמה,לסגור עיניים לנתק את המכונות ולעזוב הכל מאחוריה,אבל בסוף היא שוב נכנעה לכאב אחרים וחזרה היום אני לא סומכת על רחל בכלל. רחל יכלה ויכולה להתמודד עם המון דברים קשים בחיים חוץ מדבר אחד-וזה בעיות רפואיות. כל בעיה רפואית הופכת אותה לתינוק תלותי מפוחד, חסר אונים. והיום תודה לאל יש לי אוסף דברים שכל אחד מהם בא בתורו עם ההתקף. אני לא מצליחה לקבל את זה, אני לא מוכנה לקבל את זה, אני לא רוצה לקבל את זה שהיום אני לא יכולה סתם לשכב במיטה לנוח , לבכות בלי להכנס למצב סכנת חיים. אני צריכה מישהו לידי, ואם אין אני בבעיה.כלומר לעולם לא אוכל יותר לחיות בזכות עצמי לבד, אז מי צריך את החיים האלה.דבר בסיסי, טרויאלי לכל אדם לנשום כבר לא בטוח אצלי, מה הקשר ללסמוך על רחל....מה רחל יכולה לעשות כבר היא מתה זהו. אני כועסת על רחל, למה היא לא עושה שוב את מה שצריך לעשות. אני מקווה שעוד כמה חודשים בפורום, עוד כמה טריגרים, עוד קצת כאב, וההליך המשפטי והכל יחד, יעזור לי להגיע לאותה תחושה של אותו רגע, ולעשות מה שנכון..... ניסיתי כל עזרה מקצועית, עד להסכים להגיע לפסיכאטר, אבל גם משי כבר הבנתי שלא יהיה פתרון, לא יהיה כלים, לא יהיה כלום רק עוד חוסר אונים הוא מתחיל לענות לי כמוך, תאלצי ללמוד לחיות עם עצמך.אין לו פתרונות למצוקה שלי, והוא בכוונה שומר על עצמו מלהכנס לכאב, הפחדים, השאלות לגבי החיים שלי, זה כל כך מורגש,אז מה אני בכלל צריכה עזרה שהעולם יחיה עם עצמו לבד בלעדיי, אני גמרתי את המשימה שלי בעולם הזה. אני סתם בתקופת נפילה מצטברת שכועסת על העולם, אני אפילו מתחילה להשתעשע בכמה רעיונות. בעיתוי המתאים, בצורה המכובדת ביותר ב..

סליחה

לא ספרתי עד עשר כשהגבתי , כמו שהבטחתי. מצטערת משהו קורה לי, לא מתכוונת.

אנני

New member
לא רוצה

לא רוצה את הבקשת סליחה שלך. אני רוצה את רחל האמיתית, כפי שאת עם הכוחות והחולשות. בן אדם ולא אלוהים. אוהבת אותך ככה ומוכנה להתמודד איתך עם הפחדים והבעיות, עם האמת הקשה. נכון הייתה רחל מסויימת, מאוד בשליטה ועכשיו יש רחל אחרת עם יכולות אחרות והדבר הקשה ביותר במצב הקיים, זה לדעתי, ההתמודדות עם הניגוד של רצון לחיים עצמאיים, תלות במכשירים ובאנשים ופחד איום מבדידות כשהאחרון גובר על כולם. וכשהקשרים נבנים רק מסביב לתלות במכשירים והעניין הטיפולי, אותם הקשרים נשארים עקרים, לא מספקים, מלאכותיים ולרוב מאכזביים. לאומת זאת קשרים הנבנים מסביב לרצונך לחיים עצמאיים יכולים להניב יחסי אנוש מאוד מיוחדים כשאישיותך המיוחדת מלכד את האנשים מסביבך ולא הצרכים הטיפוליים חשובים ככל שיהיו. כאן רחל, אנחנו מקבלים את הרחל עם האישיות המיוחדת ואנחנו אוהבים אותה כמו שהיא. ((((רחל))))) אנני

אנני יקרה תודה רבה

ביטאת את זה הכי טוב במקומי. ``הייתה רחל מסויימת, מאוד בשליטה ועכשיו יש רחל אחרת עם יכולות אחרות והדבר הקשה ביותר במצב הקיים, זה לדעתי, ההתמודדות עם הניגוד של רצון לחיים עצמאיים, תלות במכשירים ובאנשים, ופחד איום מבדידות כשהאחרון גובר על כולם.`` אני לא סובלת , שונאת הלוואי שתמות רחל החדשה. אפס מוחלט, פסיכית , בכיינית, חלשה, דפוקה. אני לא יכולה לסבול את התלות במכשירים, אני לא יכולה לסבול את אובדן הספונטניות, אני לא יכולה לסבול את התלות במטפלים, רופאים, עורכי דין, אני לא יכולה לסבול את התלות במחשב, באינטרנט בעולם השקר, עולם שהרבה ובמיוחד בשבועיים האחרונים הכאיב לי מאוד. גיליתי פה כמה אשליות, ושקרים, מי יודע עוד כמה צפוי להתגלות. התאמצתי מאוד בשנה ראשונה, בביתי כשהייתי חזקה , לבנות יחסי אנוש בעזרת אישיותי, זה אפילו הצליח, אבל בסוף הבנתי שגם זו אשליה. אל תפגעי אנני את אישה מקסימה. שהכרתי ברשת אבל את לא בחיים הריאלים. בחיים הריאלים: אני לא מאמינה כבר שקיים בעולם אדם שאוהב אותי, יש הרבה אנשים שכן אני מרגישה מרחמים עלי, יש הרבה אנשים שאני מרגישה שמרגישים אמפטיה, יש הרבה אנשים שאולי מנסים להבין את חיי, אבל אוהבים, חוץ מאמא כי יצאתי ממנה?לא, ואני לא יכולה להתלונן אפילו כי אני גם לא אוהבת את רחל של היום. מצטערת שאני מדברת כאילו פיצול אישיות אבל לא, אני פשוט כל הזמן רואה בעיניים, תוך כדי הכתיבה את השבוע לפני התאונה, את רגע התאונה, את רחל רגע לפני, ורחל של היום. המסך, שהיה אמור להיות הדבר האחרון שמקבל אותי כמו שאני, גם הוא מכאיב לי, גם הוא פוגע בי, כל מה שהרגשתי כאן היה אשליה, זה מת , תחושת המשפחה, אהבה אמיתית אכפתיות, זה מת. גיליתי שקרים נוספים אתמול, גיליתי אתמול עוד ניצול רגשות שלי, גיליתי אגואיסטיות, גיליתי כאב, גיליתי פחד, גיליתי עלבון, גיליתי האשמות שווא כלפיי, כל זה -מול התחושה בליל הסדר, קצת כבד. אני מלאת אכזבה, כותבת ובוכה , כי אנני יקרה אין לך מושג עד כמה האמנתי באשליה והיא התנפצה לי.

אנני

New member
הבן שלי

הייתי רוצה כל כך לדבר עליו אבל לא בקשתי ממנו רשות אז אצמצם בפרטים. הוא עבר מסלול מאוד דומה לשלך, רחל, ולכן דבריך מהדהדים לי בראש ובלב. ומה שאת אומרת זה שאין לבן שלי שום סיכוי למצוא אהבה כי הוא מוגבל פיזית, כי יש לו תלות מסויימת במכשירים, כי הוא שונה? נכון, אני רואה שיותר קשה לו מגבר צעיר בגילו אבל התייחסותו לחיים אינה מעוררת אצל אף אחד רחמים, ההפך הוא הנכון. הוא החליט להתייחס ענייני אך לגמד בחשיבות של כל הגורמים שבהם הוא תלוי ובנה לעצמו חיים עצמאיים המושכים בני אדם אחרים. לא, אין לו 100 חברים, יש לו 4 חברים לנפש ומוכן תמיד להגדיל את המספר אבל לא ימכור את עצמו בשביל זה. כן, היו לו אכזבות, כי איפה שאין סיכון, אין אפשרות התפתחות. יחסים בין בני אדם הוא דבר דינמי והקשר בא לענות על צרכים של שני הצדדים, וצרכים משתנים וכך גם סוג הקשר. משמבין את נפגע פחות. אוהבת אותו, אוהבת אותך, אוהבת אנשים אמיתיים כפי שהם. אנני

אנני בקשי ממנו רשות ותספרי בשבילי

מה זה חברים? לפי הגדרות של אדם מן השורה יש לי חברים.מהחיים, מהרשת. לפי הגדרות שלי אין לי אפילו לא חבר/ה אחד/ת, כי אני לא יכולה להיות אני במאה אחוז, בלי לאבד, או להתנצל, או ``להענש``. אחת הבעיות שלי בחיים, שאני אדם שמחפש את הרוחניות באדם. לא יכולה לסבול את האינטרסים בקשרים, חברים ללימודים, חברים בשכונה, חברי ילדות, חברים מהרשת. זה לא חברים. אני מחפשת וכאן הבעיה שלי , בחברים את תחושת ידידי הנפש, בערך כמו עם המטפל הפיסכולוגי, הוא ישאר איתי, בשבילי בכל תנאי, וגם בימים הקשים וגם בעליות ובירידות, ומותר לי לדבר על הכל וכמעט בטוחה (למרות שיש לי סיוט בחלום שהוא פוגע בי רגשית חזק מאוד בבית המשפט-מה שנקרא בכיף כמו עורך הדין דופק לי את החיים)שלא יפגע בי. את זה אין לי בחיים, וכנראה זה לא קיים, רק עם משלמים. ולגבי אהבת בן זוג, בגלל תלות במכשירים ואנשים שונים, אני כבר לא מאמינה בזה בכלל.אבל זה אני מקווה שבנך יזכה בכל הטוב שבעולם. אנני אני מציעה לך, אל תקראי את מה שאני כותבת בתקופה הקרובה, כי יש לי ירידות חמצן בנשמה ולא רק בנשימה, ואני רואה הכל שחור, והשחור מצטבר אצלי כמו רעל בנשמה. וכמו כדור שלג, ....... את אוהבת אנשים אמיתיים, אבל אנשים אמיתיים בחיים סובלים המון והרבה לא רצויים. יש מחיר יקר בלהיות אמיתי, הלוואי ולא הייתי כזו, כי זה מעורר אצלי ציפיות למצוא כנות בעולם, וכל העולם שאני חיה בו מלא שקר, אשליה, כסף, מחיר. עוד רגע תבוא עוד אישה, בטח תואמר לי כן כן, ולא יעברו שעה שעתיים תיעלם. לפחות יהיה לי סיבה להמשך הדמעות.

למעלה