שוב שאלה בנושאי תזונה..

שניניני

New member
שוב שאלה בנושאי תזונה..

שמתי לב ...שבכל פעם שאני ישנה מעט שעות בלילה (3-4 שעות) למחרת, בשעות הערב יש לי התקפה של אכילה של דברים מתוקים..שאני פשוט לא יכולה לשלוט בה כאילו אני אמות אם לא אוכל מתוק...האם יש למשהו רעיונות כיצד למנוע את זה? זה אמנם נדיר שאני ישנה כל כך מעט..אבל הייתי רוצה לדעת מה אני יכולה לעשות כשזה קורה. תודה !

הגוף עייף, ומן הסתם זקוק אנרגיה,,

בוקר טוב :) קצת קשה להעריך ממה זה נובע אם לא מצליבים עם תופעות נוספות. ההגיון אומר שמשום שהגוף כל כך עייף הוא דורש אנרגיה זמינה והאנרגיה הזמינה ביותר היא בצורת סוכרים. לדעתי, אם תמצאי לעצמך זמן לתנומה קלה אפילו חצי שעה בשעות הערב המוקדמות נראה לי שהגוף יפצה את עצמו כך שלא תזדקקי לסוכרים לפחות עד לשנת הלילה . ואם בכל זאת את יעלה בך הדחף למתוק נסי ללכת על תפוחי עץ אדומים הם מעוררי מרץ טבעיים ועשירים בסוכרים. יום נעים תומר הר חורב

לא נדיר בכלל...

שניניני התופעה שאת מתארת נפוצה מאוד לא רק כאשר לא ישנים בלילה אלא גם כשלומדים הרבה/ פעולות ארוכות של ריכוז,לפני מחזור, וגם כשחשים דאגה רבה כל זה מעיד על טחול חלש שמשוייך לטעם המתוק ו"דורש" אותו יותר כשהוא חלש. הבעיה היא לא רק אכילת המתוק אלא המעגל שהוא יותר - המתוק בצורת סוכר/ שוקולד /ממתק מחליש את הטחול עוד יותר ואז הוא שוב "מבקש" מתוק וחוזר חלילה. ולכן כדאי לנסות ולהלחם ביצר פעם פעמיים והדחף ההסטרי בד"כ עובר ואם זה כמעט בלתי אפשרי כדי לאכול בטטה/ אורז מלא / דייסת קוואקר ( את יכולה להוסיף מעט קינמון וחתיכות תפוח או מעט צימוקים זה טעים נורא) אלו פחממות מלאות הגורמות לתחושת שובע ומחזקות את הטחול. בהצלחה

איחות שינה

ישנם הרבה מאמרים על כמות ואיחות השינה. שורה תחתונה אם אדם לא יושן מספיק שעות איחותיות למחרת הוא יכול לקבל מחסור בחומר שנקרא סרתונין. החומר הזה נמצא במוח ואחראי על תפקודו. סימן קלסי למחסור לסרתונין זה רצון עז למתוק. היתי ממליץ לך להתחיל לשון בשעות יותר טובות (עדיף). אם זה בלתי אפשרי תתחילי לקחת מולטיוויטמין וויטניןB6 וחומצה אמינית GLUTAN. המלצות שלי מאוד כלליות. עדיף להתחיל לשון כמו שצריך מיכאל

למעלה