שוב שאלה בנושא אומגה 3

אור לנו

New member
שוב שאלה בנושא אומגה 3

אנחנו נותנים לפשוש כ 3 חודשים אומגה 3 וכרגע אנחנו במינון של 1.2 גר' ליום. לפני כשבוע הוספנו ויטמין E כי הפשוש התחיל להיות בררן היסטרי באוכל ולא אוכל ירקות וכו'. בימים האחרונים שמנו לב ששוב יש שיפור אצל הפשוש. הוא שוב התחיל לג'ברש המון, הוא מאוד חייכני, בא לבקש שניקח אותו על הידיים (בדרך המוזרה שלו) והתחיל להתייחס לעצמים/אנשים באזור. שלשום + אתמול שאלתי אותו "איפה אור?" ובפעם הראשונה הוא הסתכל על המנורה. כאשר הצבעתי לכיוון המנורה ואמרתי "הנה אור" - הוא הצביע גם כן (אין לו ג'סטת הצבעה בכלל). היום שאלתי אתו לגבי ילדים שנמצאים איתו בתינוקיה והוא הסתכל לכיוונם וכו'. האם הוספת הויטמין E אמורה לגרום לזה? כי ממה שאני הבנתי הסיבה לנתינת הויטמין היא החמצון הרב שיוצר האומגה, לא ציפיתי שנראה קפיצה נוספת בגלל הויטמין. או שאולי זה מקרה... ואין קשר לויטמין E ?

אור לנו

New member
מנסחת שוב את השאלה שלי...

האם הוספת ויטמין E לאומגה אמור לגרום ל"קפיצה" ביכולות הילד או שאין קשר? אשמח לתשובה תודה והמשך שבוע נפלא

razgalili

New member
הי אור לנו

ויטמין E יכול לעשות את זה לפחות בתיאוריה, למרות שלא זכור לי ששמעתי מישהו טוען שזאת היתה ההתערבות שעשתה את ההבדל. די קל לבדוק - תפסיקו לכמה ימים, אם הילד נסוג וכשחוזר הויטמין E הוא משתפר תדעו שיש לכם פתרון חזק לאחת מהבעיות של הילד. נסוי ובהיה. ויטמין E הוא אנטי אוקסידנט מסיס בשמן. ככזה הוא נגיש בגוף למקומות שויטמין C לא נגיש אליהם. לכל הילדים בספקטרום יש עודף ברדיקלים חופשיים וחוסר גדול באנטי אוקסידנטים. יכול להיות שהבעיה של הילד של פששוכם בתחום האנטי אוקסידנטים גדולה משל אחרים.

אור לנו

New member
תטדה רז, האמת היא שחבל לי לעשות

הפסקה כדי לראות אם זו באמת הסיבה לקפיצה אבל!!! אני אתן לפשוש את הויטמין עוד זמן מה כדי לבסס התנהגות ואת השיפור ביכולות ואז אני אפסיק ואראה מה קורה. אדווח בהמשך...

jango33

New member
נתקלתי בתופעה דומה אבל שונה

התחלתי לתת את האומגה יחד עם סירופ "פרוטק" שמכיל גם ויטמין C (ופרופוליס ואכינצאה). ראינו שפור לאחר כשבועיים. באיזשהו שלב הפסקתי בתום לב את ה"פרוטק, כי אני נוהגת לתת אותו בעיקר בעונת החורף. חלה נסיגה בהתנהגות, ובהתחלה לא הבנתי למה זה קשור. ואז התחלתי להוסיף לאומגה גם סירופ של ויטמין C , ושוב.. שיפור. האם יכול להיות שעצם התיסוף של אנטיאוקסידנט לאומגה פשוט מגביר את יעילותה כי היא לא מתחמצנת? והשפור אינו בגלל הויטמין עצמו?

guybz

New member
מאד מענין!

בעקרון זה הגיוני וזה מה שהספרות טוענת שצריך לקרות. כלומר הספרות המחקרית על התנהגות אומגה 3 בגוף (במערכת העיכול ובדם) טוענת שללא מספיק אנטיאוקסידנטים החומצות יתחמצנו ו"יתקלקלו" לפני שיספיקו להגיע ליעדן בממברנות התאים. אני לא נתקלתי במקרים כאלו עד היום, ואני מכיר מאות אנשים שלוקחים שמן דגים, אולי מפני שרוב האוכלוסיה לא סובלת ממחסור באנטיאוקסידנטים ואולי בגלל שכל מי שלוקח כמויות משמעותיות מקפיד בעקבות ההנחיות לקחת גם ויטמין E. אבל המקרים שאתם מדווחים עליהם יתכן שזו ההוכחה לתיאוריה. יתכן מפני שילדים בספקטורם סובלים באופן מיוחד מעומס מחמצן גבוה. אגב ויטמין C לבד לא מגן על אומגה 3 מפני חימצון. הויטמין שמגן על אומגה 3 הוא E בלבד. תפקידו של ה C הוא למחזר את הE (על ידי זה שהוא מחזר אותו, כלומר גורם לו להיות לא מחומצן). לכן ויטמין C מגביר את היעילות ואת משך החיים של E ולכן הם צריכים לבוא ביחד. בעקרון תפוז אחד ביום מספק את כל הC שצריך בשביל זה.... גיא

1פביולה

New member
בשביל הסדר

אני נותנת לאביתר אומגה 3 פעמיים ביום כ3 CC . לאחרונה הוספתי לו ויטמין E של חיים שלוס . השאלה שלי : האם ניתן לשים טיפה של ויטמין E ? יחד עם האומגה ( הוא מקבל אומגה של קרלסון ) ? ומה מומלץ לתת במקביל או אחרי ויטמין C ? או מולטיויטמין אחר ? תודה פאבי

guybz

New member
כן, את הE של שלוס את יכולה ואף רצוי

להוסיף לשמן עצמו. לגבי C או מולטי ויטמין אחר- בשביל מה לתת? חסר לו ויטמינים במזון? יש לך סימן שחסר לו משהו? כאמור קצת פרי הדר ביום זה כל הC שצריכים. גיא

razgalili

New member
חולק על דברי חברי המכובד

לילדים בספקטרום יש צורך גבוהה בהרבה בויטמנים ומינרלים מילדים נורמלים כי המעיים שלהם לא עובדות כמו שצריך, וגם העומס של המחמצנים אצלהם גבוהה במיוחד. וגם לגבי אנשים בריאים - עברו הרבה שנים מהיום שבו אפשר היה לקבל את כל הויטמינים שלך מפירות וירקות שאתה קונה בסופר.

למעלה