שוב שאלה בנושא מצע וניקוז

גיא קרן

New member
שוב שאלה בנושא מצע וניקוז

היי, שוב אני מקווה לא להשמע נודניק מדי כזכור (או שלא...) החלפתי לפני מספר ימים את המצע של עץ הזית שלי לאחר גיזום שורשים. השתמשתי במצע שרובו טוף גרוס 0-4 (סיננתי חלקיקים מאד קטנים) והשאר תערובת גן ממשתלה. הבעיה היא שנראה לי שיש בעית ניקוז (או שלא?): כשאני משקה המים עומדים בכלי ורק אחרי שתי דקות לערך מתחילים לחלחל ואחרי עוד מספר דקות לצאת מחוי הניקוז. עם המצע הקודם הייתי משקה ומייד כל המים היו מחלחלים אל מתחת פני השטח ותוך כדי השקייה תוך מעט מאד דקות היו מתחילים לצאת מים מחורי הניקוז. (יש לציין כי המצע הקודם הכיל גם לא מעט חול לפני מה שנראה לי ויחסית לא הרבה מדי טוף). חוץ מזה המצע דיי נוקשה למגע כשנוגעים בפני הקרקע (עקב ריבוי הטוף). מה דעתכם? נשמע שיש בעיה עם המצע? עצות? תודה על הסבלנות (אם יש).... גיא קרן

מצע וניקוז

ייתכן שבהשקיות הראשונות החומר האורגני במצע, בעיקר הכבול סופג יותר מים ומשפיע על הכמות היוצאת מפתח הניקוז.תפקיד הכבול בתערובת הוא בעיקר שמירת הלחות בין השקייה להשקייה. אם אין נגירת מים תוך שתיים עד 3 דקות הרי שיש אמנם בעיית ניקוז. בעציץ בונסאי חייבים להיות לפחות 2 פתחי ניקוז בקוטר של לפחות 15 -10 מ"מ ורצוי שיהיו עוד כמה. טוף גרוס 0-4 אני נוהג להוסיף לתערובת עציצים בכמות שהזכרתי- ללא סינון, אני מתרשם שסיננת "אבקת טוף" שבה הניקוז עשוי להיות פחות יעיל. נסה להעביר דרך פתחי הניקוז,בזהירות שיפוד עץ לפני ההשקייה הבאה. זה ישפר את הניקוז. פתרון נוסף שצויין בפורום בעת שתילה מחדש הוא שכבה דקה של טוף גרוס(לא מסונן) על תחתית העציץ מתחת למצע.במקרה זה יש להניח פיסת רשת פלסטיק על פתחי הניקוז כדי למנוע "בריחת" המצע דרכם. בהצלחה.

למעלה