שוב שאלה - בעיית הרטבה ועוד...

שוב שאלה - בעיית הרטבה ועוד...

אחרי שכתבתי פה את ההודעה הזאת, וזכיתי, תודה, לתגובות. העברתי את התגובות לבעלי. בעלי אומר שמדובר לא רק בבעיות הרטבה (ביום ובלילה) אלא גם בעשיית כל הצרכים. בעלי פה לידי, ומכתיב לי את הבעיה. בעצם מדובר בילד בן 14 שלא שולט כמעט על הצרכים שלו. האם גם במקרה הזה מדובר בכליות או שמא צריך לטפל פה בדרך אחרת. מעכשיו, בעלי הוא "אשה בישראל" והוא זה שיקרא ויענה על השאלות. תודה ושבת שלום

ינוקא1

New member
זה חוסר יאנג מאוד חזק.

גם בכליות וגם בטחול. כדאי לעבוד עם חימום של גב תחתון ושל הבטן (בעדינות !) בהצלחה ושבת שלום.

ינוקא1

New member
אני מוסיף כמובן

שטיפול פסיכולוגי רצוי מאוד - כפי שכתבו שאר המגיבים, בצדק. עם זאת כמטפל ברפואה סינית , ללא כלים "פסיכולוגיים" , על פניו זה מה שהייתי עושה - מטפל בחולשת יאנג , מחמם בטן תחתונה וגב תחתון בעדינות (די הגיוני שהוא סובל גם מחוסר דם , לכן אסור לחמם יותר מידי). לפעמים גם אם הרקע הוא טראומה נפשית , דווקא עבודה על הגוף יכולה "לפתוח" את זה. לכן גם כמטפל ברפואה סינית יש לך מה לתרום. אפילו במקביל לטיפול נפשי. (אגב , אני אתפלא אם הילד הזה לא היה כבר אצל פסיכולוגים או פסיכיאטרים לפני שהגיע אליך) שבוע טוב.

טראומה

היי, קודם כל, אני שמחה לתקשר ישירות עם המטפל, ולא באמצעות מתווכים. שנית, עשיית צרכים זה מרים דגל אדום לטראומה- אני יודעת שזה מרים סגל אדום לטראומה מינית. צריך לנסות לבדוק את הכיוון הזה, בעדינות כמובן- כמו תמיד- אבל עשיית צרכים מצדיק בדיקה של כיוון שכזה. מומלץ לשתף פסיכולוג. מאוד מומלץ. יעל

נ.ב

כמובן שמדובר על "דגל אדום" ולא מה שכתוב. וגם- יכול להיות שזה גיל מאוחר לעניין, אבל אני הייתי מנסה לבדוק את הכיוון הזה.

shahaful

New member
יש לאבחן במדויק

יכולות להיות כמה סיבות למקרה כזה, לדוגמא, אם הילד נראה חלש, חיוור, אולי אפילו קר למגע (ביישן אולי), יכול להיות שמדובר על חולשה ויש לחזק אנרגיה ויאנג ולהשתמש בחימום ע"י מוקסה. אך צריך לראות גם מה קורה מסביב, מתי התחילה התופעה? תמיד היתה או בעקבות מעבר דירה או עיר, כניסה לבית ספר חדש, גירושים או משהו אחר שקרה.? יכול להיות שדבר מה התרחש בחיים והכניס פחד , או מתח, או עצבות ורגשות אלו גורמות לתנועת הצ'י לברוח, או דרך פחד שמרוקן למטה או דרך מתח ולחץ שפוגע בתנועת ההחזקה. מעבר לכ, בכל בעיית צואה יש לתחקר גם על הרגלי התזונה, אולי יש אוכל שהוא אלרגי אליו או אוכל שקשה לו לעכל. וכמובן יש לראות האם יש סימפטומים אחרים נלווים, כמו כאבי בטן או משהו דומה, ואלי מדובר בבעיה במעיים (קרוהן, קוליטיס). זו בעיה חמורה לילד בגיל 14, התחקור צריך להיות מקיף מאוד, כולל מה מצב המשפחה, הורים ויחסים שם. בהצלחה

מעלה עוד רעיון ששווה בדיקה

שלום לך אני מצטרפת לתגובה שמעלי בקשר לאבחון פסיכולוגי מקיף. אכן עולה כאן "דגל אדום" שיכול לרמז על טראומה מינית ולאו דווקא הטראומה של הנפילה בלידה (!) כמו כן, אני מציעה לכם לבחון מבחינה רפואית את האפשרות של פגיעה במערכת העצבים התחתונה. מחלות או פציעות לגוף יכולות לפגוע בעצבים או ממש בחוט השדרה ולגרום לבעייה של חולשת שרירים תחתונים ואף אי שליטה בצרכים. בכל אופן אני מאמינה שהצעד הנכון ביותר במקרה הזה יהיה לבצע אבחון מקיף - חשוב להתייעץ עם רופאים ומומחים בתחומים הללו ולא להזניח, מדובר על ילד בן 14 שכל החיים לפניו! לאחר האבחון נוכל לחשוב ביחד ולהציע דרכי טיפול שיתאימו לבעיה ותוכלו לבחור את הדרך המתאימה ביותר בעבורו.

למעלה