קודם כל,
בבקשה תפסיקי להשתמש במילה "וויקות". אני לא מבינה מאיפה הוצאת את זה... אומרים וויקה - Wicca. זאת דת, אז אי אפשר לכתוב עליה ברבים "וויקות". גלגל השנה: סווין - 31 לאוקטובר יול - 22 לדצמבר אימבולק - ראשון לפברואר אוסטרה - 21 למרץ בלטיין - ראשון למאי לית´ה - 21 ליוני למס - ראשון לאוגוסט מייבון - 21 לספטמבר הוספתי קובץ עם גלגל השנה הוויקני/פאגאני. שימי לב: התאריכים הם כלליים, כל אחד חוגג את החג פלוס מינוס יום/יומיים ליד התאריך שציינתי, לפי המסורת שלו או לפי איך שנוח לו. התאריכים לא "חקוקים באבן". עוד משהו שרצוי שתדעי, שלרוב החגים יש יותר משם אחד. אני נתתי את השמות בהם אני משתמשת, אבל יכול להיות שתתקלי גם בשמות אחרים. בקשר לירח - יהיה יותר פשוט שתסתכלי דרך החלון ותראי בעצמך. אבל אם את רוצה לתכנן מראש משהו לירח מלא, למשל, את יכולה להשתמש בלוח השנה העברי שהוא לפי הירח (אמצע החודש העברי הוא תמיד ירח מלא). את גם יכולה לקנות בחו"ל לוח שנה וויקני. אם כבר מדברים על חגים - קראתי עכשיו בספר שישנו עוד חג תשיעי, מקביל לחג "הלילה ה-12" הנוצרי, שבו הקלטים היו נוהגים לערוך טקסים לנערות שהגיעו לגיל מסוים, והיו מבצעים בו טקסי חניכה. כתוב לי שהיו נוהגים לחגוג את החג באמצע ינואר, אבל לא רשום מה שם החג. מישהו יודע לאיזה חג אני מתכוונת?