שוב שאלה על אומגה 3

ימימה

New member
שוב שאלה על אומגה 3 ../images/Emo13.gif

אני עדיין מחפשת את המוצר שיתאים ביותר לילד שלי, ושמעתי על מוצר חדש, שוקולד עם אומגה 3 פרי פיתוח ישראלי (של אגר, נקרא "מדיקולד"). דיברתי עם איש שיווק שלהם, שציין שבמוצר יש אחוז גבוה של DHA שהוא לדבריו הגורם המשמעותי ביותר באומגה 3. אני יודעת שכאן יש המלצה ברורה ליחס DHA-EPA לטובת ה-EPA (אין לי כרגע מידע על היחס בין השניים במוצר שלו), אבל רציתי לשאול, כיוון שלא מצאתי במאמרים הסבר, רק אמירה חד משמעית - למה ההמצלצה הזו? על מה היא מתבססת? האם DHA בריכוז גבוה יכול לגרום יותר נזק מתועלת? האם זה כך רק לגבי ילדי PDD או שזה נכון גם לגבי ילדי ADHD ו/או כלל האוכלוסיה?

JacobSk

New member
צריך לקחת בחשבון שלמוצרי CLO

תמיד יש יחס לטובת DHA ולמוצרי שמן דגים יחס לטובת EPA.אני לא מצתי בשום מקום אזהרות ששימוש בCLO (מוצרי עם יחס לטובת DHA )ממושך יכול לגרום אפילו נזק כמו שאומר גיא בן צבי.(בן שלי למשל מקבל CLO ללא טוסף של שמן דגים בהמשך שנתיים ומתקדם טוב מאוד).דעה הזואת קיימת רק בפורום הזה בארץ, בשום פורום בח"ול לא מצתי תומחים בדעה הזאות. צריך גם לקחת בחשבון שגיא בן צבי לא משבק CLO ולפי דעתי בחלל לא משבקים CLO בארץ. לגבי השוקולדים עם אומגה 3 יש מוצרים האלא אצל קירקמן למשל http://www.kirkmanlabs.com/products/casein_free/kirkman/omega_mnd_b_Spec829.html רק שימי לב שלכמה ברים שמ יש סויה.חוץ מזה מוצרים מאוד בטוחים וטובים. את יכולה להזמין אותם גם דרכי.

guybz

New member
למי שמעונין אני יכול להסביר למה DHA במינון

גבוה יחסית לEPA לא רק שלא יעזור אלא יזיק. לא שבליעה של DHA באופן זמני זה רעל. בכלל לא. אבל שינוי המאזן בין EPA ל DHA בגוף, כלומר ברקמות, לטובת DHA הוא דבר מזיק. אולי יעקב לא קרא על כך אבל אני קראתי על כך ויכול להסביר את המנגנון. בקצרה מאד: יחס גבוה מדי של DHA ל EPA יגרום לעליית רמת החומצה הארכידונית (אומגה 6) המופקת מ GLA (אומגה 6) ומבחינה זו יגרום להעלאת יחס אומגה 6 לאומגה 3 לטובת אומגה 6. כלומר זה באופן אבסורדי מקלקל את יחס 6 ל3. הדבר יבוא לידי ביטוי בכל התופעות של מחסור באומגה 3- אוטואימוניות, בעיות נוירופסיכאטריות, דלקתיות יתר, קרישת יתר, אלרגיה. אני יודע שזה נשמע אולי מוזר למי שלא מתעמק בזה אבל זה ככה- תיסוף גדול של DHA שהיא אומגה 3 מקלקלת את היחס בין אומגה 6 ל3.... וידועים לי מקרים של תגובות שליליות ממש לתוסף שהיה פעם בארץ שהכיל רק DHA מאצות. לסיכום- תיסוף אומגה 3 חייב להכיל EPA. רצוי לתסף גם DHA אבל בשום אופן לא יותר מEPA. טווח היחסים הרצוי הוא 3:2 עד 2:1 לטובת EPA. להערכתי המוצר המשווק כיום בארץ עם שמן ביחס 5:1 או 4:1 לטובת DHA בטווח הארוך לא יועיל ואולי אפילו יזיק. מי שמשווק את המוצר הזה פשוט לא מבין. מי שצורך את המוצרים הללו כמובן שלא מבין כי לא מסבירים לו ואף מטעים אותו במחקרים מפוקפקים על החשיבות המיוחדת של DHA למוח הילדים מתוך מחשבה נאיבית שאם חסר לנו DHA אז מספיק פשוט לתסף DHA. לצערנו העולם לא כל כך פשוט גיא

guybz

New member
תתחילי בספר the omega diet של ארטמיס

סימופולוס. זה הספר שהיה התנך שלי כשלמדתי את הנושא. ניתן להזמין אותו באמזון. בספר היא מסבירה מבחינה ביוכימית את הנתיבים המטבוליים של אומגה 6 ו3. אם תזדקקי לעזרה בפירוש אני אעזור לך. אם תשלחי לי כתובת אי מייל אוכל לשלוח לך מאמר מסכם מכנס אומגה 3 משנת 2005 אשר כותב בשפה פשוטה יחסית את ההסבר שאני מנסה להסביר לכם למה EPA חיוני לצורך מניעת יצור חומצה ארכידונית. אם זה לא יספיק תחפשי בpubmed מחקרים שבהם מופיעים הערכים EPA ו DHA ו AA או Arachidonic Acid וmetabolic pathways. בזמנו קראתי את כל המחקרים שיצאו בתחום, לצערי לא את כולם שמרתי אבל עם קצת חיפוש את יכולה להגיע אליהם וגם תגיעי לאותה מסקנה כמוני בחומר שנאי מעביר לך אני מניח שאת יכולה לקרוא חומר ביוכימי.... גיא

בהרצאה מטעם מכון וויצמן היתה המלצה לDHA גבוה

ולגבי מקורות לאומגה 6- לא DHA הוא שמעלה חומצה ארכידונית. החומצה הזו מגיעה מתירס ומעט מוצרים נוספים והיא תעלה בדם אם אוכלים הרבה מוצרי תירס, לתשומת לב של אוכלי הקורנפלור המסובסד כמו מרמורלייט ודומיו. קמח תירס ומוצרי תירס וקמח תירס, מעלים משמעותית את רמת החומצה האראכידונית בדם ומעלים נטייה לדלקתיות. כך שמי שנוטש גלוטן לטובת תירס, לא מועיל הרבה לילדו, אלא לעיתים אפילו מזיק.

guybz

New member
מי שממליץ DHA גבוה טועה. אפילו אם הוא ממכון

ויצמן ואפילו אם במקרה קוראים לו דר' ים שהוא ידידי הטוב. את לא שמה לב לפרטים תלמה- מינון גבוה של DHA ללא EPA איננו "מעלה אומגה 6". הוא רק מגביר את הפיכת הGLA לחומצה ארכידונית. או יותר נכון כדי למנוע הפיכת GLA לחומצה ארכידונית נחוץ EPA במינון גבוה יותר מDHA. כל הענין של היחס המפורסם בין אומגה 3 לאומגה 6 בתזונה מתמקד במניעה של הפיכת GLA לחומצה ארכידונית. והתנאי לכך הוא נוכחות של יותר EPA מ DHA! למי שלא תהיה בתוזנה בכלל בכלל אומגה 6 אז עודף DHA לא יגרום לבעיה הזו. אבל חוסר מוחלט באומגה 6 בתזונה זה גם לא טוב. אני שוב אומר זה ענין מאד מורכב. אני מוכן להסביר לך אותו בטלפון מול תרשים הזרימה של הנתיבים המטבוליים של אומגה 6 ואומגה 3 בגוף. אחרי שאסביר לך זה יהיה לך לגמרי ברור ואת תסכימי איתי שDHA עודף זה רע. גיא

JacobSk

New member
גיא יש לי שאלה פרקטית...ללא טאוריות

מזמן קיימים בשוק מוצרי מCLO שבהם תמיד יחס לטובת DHA המון אנשים באולם משתמשים מוצרים האלא ללא תיסוף של שמן דגים, ששם יחס לטובת EPA ומשתמשים שנים. איפו דיווחי מהשתך שCLO מזיק לבריאות.אם דברים שלך הייו נכונים לפי דעתי היינו מזמן מקבלים תגובות והמלצות בסיגנון שאתה ממליץ אבל דבר הזה לה מתרחש. רוב ראפאי DAN! באמריקה ממליצים לCLO . אני מציע תפנה לאחד מהם ו לARI שזה מקום מרקזי לפרוטוקול DAN! מאוד מסקרן אותי את התגובה שלהם.

guybz

New member
כמה אומגה 3 מבחינת EPA ו DHA מקבלים ממנה

יומית של CLO? כמה מקבל הילד שלך ומה משקלו? אני לא מאמין שאתה יכול להגיע למינונים המומלצים לEPA ו DHA מבלי לעבור את הכמות המירבית של ויטמין A ו D. אלא אם כן אתה מדבר על מגה דוז של CLO. וכמה זמן אתה יכול להרשות לעצמך לתת מגה דוז של D ו A? תראה מחסור בD יש להמון ילדים בארץ בגלל מחסור בחשיפה לשמש ושימוש מיותר במסנני קרינה. לכן אני בהחלט חושב שתיסוף CLO הוא דבר טוב. כמו כן יש מקרים רבים שיש צורך בכמות גדולה של A לטיפול במצבים שונים או במחסור כרוני. ולכן מאד סביר שCLO יגרום לשיפור בסימפטומים שונים אצל ילדים בספקטרום. אבל בקרב מומחי תזונה פונקציונלית רבים, ראה למשל את מרקולה, CLO לא נחשב למקור משמעותי לתיסוף אומגה 3. לפחות ככה היה עד לפני שנה או שנתיים. אני מודה שאני לא עוקב אחר CLO כי אצלנו במשפחה לא נזקקנו לו. בקיצור אנא אל תפרש אותי לא נכון- אני חושב ש CLO הוא תוסף מצוין למי שצריך תוספת של D ו A וכנראה שזה נכון לגבי ילדים רבים בספקטרום. עם זאת לילדים הזקוקים לתיסוף אומגה 3, שזה גם כמעט כולם, צריך לתת שמן דגים ביחס EPA ל DHA של 3:2 או 2:1 ובשום אופן לא מוצר ביחס הפוך או מוצר של DHA בלבד. אני מקווה שהבנת אותי בברכה גיא

omer100b

New member
האם ניתן לשלב תיסוף של אומגה 3 ו CLO ?

לילד בן 3.4 ששוקל 17.5 ק"ג מקבל אומגה 3 - 3cc x 2 ביום כמה CLO כדאי לתת? אומגה 3 מקבל יחד עם אוכל - מתי לתת את ה CLO ? תודה. ורד

JacobSk

New member
השתמשתי את הCLO של NORDIC

בכפית יש 625 מג של DHA 410 מג של EPA אבל לצורך מינון גבוה של ויטמין A הייתי נותן כף בבוקר ו גם בערב.מינוניו מרכיבי של אומגה 3 במוצר הזה אחד מהגבוהים. ילד שלי עכשיו שוקל 22 קילו ליפני שנתיים שהתחלתי היה שוקל 15.5 קילו

guybz

New member
1035 מ"ג בכפית או בכף? זה הבדל ענק....

הבה נניח שהתכוונת שיש 1035 מ"ג בכף ושאתה נותן שתיים כאלו ביום כל יום. זה 2 גרם חומר פעיל. זה בערך אמצע הטווח של המינון שהייתי ממליץ לילד במשקל 22 ק"ג. אתה בטוח שזה בסדר לתת כמות כזאת כל יום מבחינת A ו D? בכל אופן עם הצלחה לא מתווכחים.... אם זה עושה טוב לילד לאורך זמן אז זו עובדה.... אגב זה יחס של 3:2 לטובת DHA. זה עוד בסדר יחסית לשמנים "מיוחדים לADHD" המקודמים כיום בארץ עם יחס 5:1 לטובת DHA. גיא

JacobSk

New member
גיא המינון הוא לכפית

בפחינת ויטמין A זה אפילו קטן כי הילד שלי מנפגעי MMR אם הייתה רוע אותו בתחילת הדרך איזו גירוים ויזואלים קשים היו לו. אני בהתחלה פשוט תאיתי במינון של CLO נתתי כף פעמיים ביום שלפי המלצה בפורומים בחו"ל הייה חצי כפית. ואחרי 3 חודשים גירוים האלא נעלמו לנו. עז ניפגשתי עם דוקטור גיבוני והוא סיפר לי על דר וויקפילד ועל זה שוירוס חצבת אוחל את הויטמיןA בכמויות גדולות ועז חוסר ויטמין A מחזק את הראיה צדדית ומלחיש את הריאה יאשירה.אבל הוא גם פחד ממינון יתר של ויטמין A ואנו חזרנו למינון של CLO כחצי כפית אבל קצב המדהים של התפתחות שהיה בהתחלה פיתום כימת נאצר. עז החלדתי לחזור למינונים גבוהים ועז התקדמות חזרה. אבל קפיצה ממש חזקה הייתה ממגדוז של ויטמין A .עכשיו אני מוסיף לו גם כרוטנים. כי רעינו חוסר עצום בבדיקת דם וזה מאחרי שנה וחצי תיסוך של ויטמין A במינון גבוה.

ומה עם שמן פשתן בתור תוסף?

זה מועיל או שגם בו יש בעיות? ואגב איזה חברה מומלצת? תודה

razgalili

New member
ממליץ לקרוא מאמר בראש הפורום

במאמרים->תוספים->אומגה שלוש. מאמר קצר תמציתי ועניני בקצרה - שמן פשתן ברוב המוחלט של המקרים לא מועיל ואפילו מזיק. המקור היחיד שניתן להמליץ עליו לאומגה שלוש הוא שמן דגים. יש במאמר רשימה חלקית למדי של מוצרים שניתן להשתמש בהם. אני ממליץ בחוזקה על השמן של גיא בן צבי בגלל המחיר המאד נמוך לחומר פעיל וההתחיבות האישית של גיא לאיכות הטיפול בשמן לאורך הדרך. לאלו שיש להם בעיה עם הטעם יעקב מיבא כמה שמנים מאיכות טובה עם פחות טעם.

למעלה