שוב שאלה על אופציות בנסדק

deckerd

New member
שוב שאלה על אופציות בנסדק

יש לי אופציות ליולי - בוא נאמר שהן בתוך הכסף - מה קורה ביולי בפקיעה ? האם אני חייב להחזיק סכום שישמש לקניית המניות ? אני לא מעונין להחזיק בהן אלא לממש במקום את הרווח .

פקיעת אופציות

אני מניח שאתה שואל על מצב שבו קנית אופציה (קול או פוט, לא משנה) על מניה מסוימת בנאסד"ק, תקן אותי אם התכוונת למשהו אחר. במקרה כזה - אם אתה מחזיק אופציות שמועד פקיעתן ביולי, ולא עשית בהן שום דבר עד יום הפקיעה - הרי שביום זה האופציות פשוט פוקעות. אם בעת הפקיעה האופציה שלך במצב של רווח ("בתוך הכסף"), יוזרם לחשבונך הרווח בניכוי עמלות ("סליקה"), ואילו אם הן במצב של הפסד ("מחוץ לכסף"), לא תזכה בשום רווח (והפסדת את הסכום בו קנית בהתחלה את האופציה). במקרה שתיארתי כאן, אתה באופן אישי לא צריך לעשות כלום, הכל נעשה אוטומטית דרך הבנק/ברוקר שלך ומסלקת הבורסה. אינך צריך גם כדבריך "להחזיק סכום" נוסף כלשהוא ואינך צריך לקנות מניות. זוהי התחשבנות כספית פשוטה וישירה. אני חושב שההגדרה של אופציה (הזכות לקנות את נכס הבסיס במחיר כזה וכזה) קצת בילבלה אותך, בפועל בשטח אתה לא קונה שום דבר אלא פשוט מתחשבן. דוגמה פשוטה : קנית CALL10 במחיר של 1$ על מניה שברגע זה שוויה 10$ . ביום הפקיעה המניה עולה ל 15$ . הרווחת מהבורסה 5$ (15 פחות 10), אבל קנית אותה ב 1$ מכיסך, ולכן הרווח הסופי שלך הוא 4$ . בפועל הבנק/ברוקר פשוט יזרים לחשבונך 5$ אחרי הפקיעה, כך שהרווח שלך יהיה 4$ . שום מניות ושום סכומי קניה, כזה פשוט. כמובן שלחילופין אתה לא חייב לחכות עד יום הפקיעה (למרות שלדעתי לא שאלת על כך). אתה יכול בכל יום שלפני הפקיעה למכור/לממש את האופציות האלה, בהתאם לסוגן ולמצבן.

DUDI2004

New member
איש השקים

לדעתי אתה טועה והסליקה היא במניות פיסיות ורק לאחר החלטה על מימוש של הצד שבלונג.

דודי 2004

אני לא טועה, אני גם עשיתי את זה בעבר מספר פעמים באופן אישי. זה הכל נתון להסדר עם הברוקר שלך. אתה יכול להסדיר איתו מראש שביום הפקיעה (ובמקרה של רווח כמובן) הוא יבצע עבורך את קנית המניות שהזכרת, ובמקביל "ימכור" את מניות השוק במחיר הגבוה (של הסטרייק של הפוט) - ואת ההפרש החיובי יזרים מיד לחשבונך. זו פעולה אוטומטית שרבים נוהגים להסדיר מראש עם הברוקר, הרי את מי שפשוט "לקח כיוון" לא מענין להתעסק עם מניות - אלא לממש רווח (כדוגמת זה ששאל כאן). למרות שבאופן אישי נראה לי כבר עדיף למכור/לממש/לגלגל לפני הפקיעה. אבל ההערה שלך מאד חשובה ואני מקבל אותה, והייתי צריך לרשום את זה בעצמי : אם לא מסדירים את זה מראש, הרי שבהגדרה - "המימוש" נעשה במניות. זה ממש לא היה ברור מהודעתי, כך שתודה רבה על התיקון !

מסטיקה

New member
אההה וואלה רק עכשיו גיליתי את הפורו

ם אז פה התחבאתים כולם אההה?? בטח גם אייג'נט מסתתר פה איפשהו....חכו חכו שאני גם אתפוס אותו זה מסכן..

מסטיקה

New member
בעצם אני רואה עכשיו שזה פורום דנדש

לגמרי וזה עדיין רק העמוד הראשון שלו אי פעם.. אז יעאללה שיהיה בהצלחה והמון מזל טוב לכולם/ן..

למעלה