שוב שאלה על השינויים בתוצאות הגלוקומטר

Dave1972

New member
שוב שאלה על השינויים בתוצאות הגלוקומטר

אני מצטער שאולי אני חוזר על עצמי. אבל אני מנסה ללמוד ולהבין מה הולך.
אז ככה... היום לפני א. צהריים הייתי 119.
אכלתי חזה עוף על האש יחד עם ירקות מבושלים. האמת שהרוב שם היה בטטות והשאר קישואים, חצילים ובצל. הברירות האחרות היו - פסטה, ספגטי או אורז. לכן העדפתי את הירקות המבושלים למרות הבטטות.
שעתיים אחרי האוכל הייתי 145. האמת שהתבאסתי.
היות ואני רגיל לאחרונה לבדוק את עצמי ב17:30, בדקתי, אבל התכוננתי לכך שתהיה תוצאה גרועה.
להפתעתי התוצאה היא 103! שזה שיא אישי (המינימום שהייתי היה 105). ומבחינתי זו תוצאה מדהימה!
השאלה אם העליה והירידה הללו הגיוניות. ובכלל, אני מבין שאני לא אמור להיות מעל 130 כשעתיים אחרי האוכל, נכון?
אם כך, מה לא עשיתי נכון? מה הייתי צריך לאכול במקום? רק סלט חי? כבר לא יכול לסבול את הסלט החי. כל כך טפל.

שוב, מתנצל על השאלות החוזרות. אני תלמיד חדש ומנסה ללמוד.

בטטה

בטטה זה פחמימה מצוינת אבל זאת פחמימה ולא ירק.
כמו כל פחמימה אחרת האכילה צריכה להיות מחושבת ומדודה

105 ו-103 זה אותו הדבר

ירקות עם הרבה בטטות זה לא ירקות זה פחמימה
אפילו סלט ירקות עדיף במקום (אם יש).

בהצלחה.

אבו זקן

New member
תוצאה לא רעה

145 שעתיים אחרי האוכל זה לא נורא, דומני שההמלצה מדברת על 140 כך שאתה ממש באזור. הירידה שלאחר מכן היא החשובה (אם היא נמשכת לעוד כמה שעות), והיא לא מאד מפתיעה באופן כללי: לא פעם אחרי עליה מגיעה ירידה חזקה, כי העליה היתה טריגר לשחרור הרבה אינסולין אל הדם, והוא עושה את פעולתו בסופו של דבר. אמנם לאט, בגלל אותה תנגודת ידועה לשמצה, אבל עושה (זאת הסיבה להיפוגליקמיה שפוקדת לפעמים חולי סוכרת סוג 2). אצל אדם בריא היה משתחרר פחות אינסולין כי הפעולה שלו היתה אפקטיבית, ולכן העליות והירידות הרבה פחות מורגשות אצלו.
&nbsp
תחגוג את ה 103 שלך, זה החלק החשוב. כה לחי!

noname1973

New member

למעלה