שוב שאלה :)

NiR AbR

New member
שוב שאלה :)

היי לכם! זה שוב אני עם עוד שאלה :) כשבלוטת לימפה גדלה מה זה אומר? הבנתי שזה לא בהכרח מעיד על גידול סרטני או משהו, אלא שיש עוד מקרים וסיבות להגדלה. אז רציתי לדעת באילו מקרים זה קורה ומה עושים עם זה? כי בימים האחרונים אני מרגיש מין בליטה כזאת בצוואר וזה ממש מדאיג אותי. אתם בטח חושבים שאני קצת היפוכונדר או פראנואיד, אבל זה ממש לא ככה. אני יודע מתי יש סיבה לדאגה ומתי לא, וכרגע אני קצת מודאג... וגם זה בכלל הגיוני שבתקופת הטיפולים תופיעה בלוטה מוגדלת? תודה לכם! ניר.

שלהבת3

New member
ממליצה לך לחפש תשובות

באתר של אינפומד. או לשאול באתר של דוקטורס יש שם רופאים שעונים לכל שאלה. בהצלחה.

אחשל

New member
תשובה קצרה ../images/Emo13.gif

היי ניר, למה לך להתחבט ולהתלבט עם חרדות וחששות? שאל את רופאיך ישירות, ואם תשובתם לא מספקת, פנה לקבל חוו"ד נוספת. מנסיוני, ככל שתשאל יותר, ןתלמד יותר, על הסרטן, הטיפולים ותופעות הלוואי השונות - תהיה רגוע יותר...
ניר

אביתר27

New member
הי ניר, מה המצב?

מה שלומך? לא הייתי כאן מאז שהתחלת טיפולים. איך עובר עליך? איך אתה מרגיש?

NiR AbR

New member
אני בסדר

מה איתך? :) השבוע של הכימו' היה ממש לא כיף, והייתי פעיל כמו גוש בערך. אבל בשבועיים האלו אני בסדר, חוץ מתופעות מוזרות כל פעם אחרי זריקות. אני מתקרח לי, הספירות שלי לא טובות, אבל יהיה בסדר... מידי פעם יש לי פחדים לגבי זה שאולי יש בעוד מקום או אולי מתפתח לו משהו בזמן שבין הטיפולים. מה שלומך ומה שלום אישתך? אני מקווה שהכל בסדר... ניר.

אביתר27

New member
גמרתי את הספונג'ה!

כן כל זה מוכר הספירות יורדות התופעות באות והולכות, והקרחת והכל... לא נעים. welcome to the club של כימו'!! אני בסדר, שמח לחזור, אבל התנתקתי קצת ופתאום אתמול שוב טיפול והכל חוזר הבדיקות הדקירות, החומר ה"נפלא" הזה. העייפות שלה שמתלווה לזה. היא תנוח בשבת. דווקא הפעם היתה פעם ראשונה אחרי 8 (!!!)טיפולים (עברנו מחצית הדרך), שבאמת אפשר להגיד שבינתיים זה עובר עליה בקלות יחסית, גם היא הופתעה עד כמה קל זה היה (התחלנו לחשוש שאולי לא נתנו לה את הדבר האמיתי)... אבל כרגע היא עוד חלשה מאוד. עוד יום יומיים של מנוחה והתאוששות ויהיה בסדר. אתה מקבל זריקות נופוגן, לספירות? ובקשר לדאגות לא יודע מה להציע מלבד לדבר עם הרופאים לשאול לברר, למרות שזה אולי מעצבן, ולפעמים נותנים תחושה של "איזה נודניקים אתם עם השאלות שלכם". לדעתי, בכל מקרה הכימו' מכסה אותך כי החומר עובר בכל הגוף... שבת שלום

אם הסמרטוט עוד רטוב...

ועוד יש מיים בדלי, גם פה צריך ניגוב...
ברוך שובך לבלגן. אני שמחה לשמוע שעבר עברתם את מחצית הדרך וסוף סוף בטח מתחילים להריח את הסוף. מכאן זה כבר באמת עובר יותר מהר. אני מקווה שתמר תרגיש יותר טוב תוך יום יומיים. שבת שלום לכולנו וסופשבוע נעים גלי

אגלה לכם בסוד בסוד...ששששש ../images/Emo39.gif

בעניין הספונג'ה
בשנה האחרונה יש לי ספונג'רית בתשלום וזה דיי כייף, חייבת להודות. שבת נהדרת לכולם.......נו, אופו הגשם כבר??? איילת האביב

NiR AbR

New member
היי

אין לי מושג מה זו הזריקה הזאת... ואישתך עוברת 16 טיפולים...? זה נשמע הרבה... לא? אפשר לשאול איזה סוג סרטן יש לה? מה הטיפול...? תרגישו טוב! והחצי השני של הטיפולים יעבור מהר יותר!

אביתר27

New member
סוג הסרטן והטיפולים../images/Emo132.gif

לאשתי יש לימפומה (סרטן הלימפה) מסוג הודג'קינס, שזה נחשב בעל אחוזי הצלחה גבוהים, (זה הבשורות הטובות). הגידול נמצא בבית החזה בית השחי והצוואר. גילינו את זה אפשר לומר די במקרה (בדיעבד, היו סימנים מקדימים אבל לא ידענו) אילו חיכינו עוד קצת והגידול היה מתפשט למקומות נוספים הטיפול עלול היה להיות עוד מסובך בהרבה. 16 טיפולים בעצם 2*8 (8 קורסים כל אחד מהם 2 טיפולים), של כימו' + סדרת הקרנות אח"כ. מכל טוב הרעל האפשרי. והטיפולים הם די מגעילים
והרבה טיפולים? זה עניין יחסי יש סוגים שצריך עוד הרבה יותר טיפולים ויש כאלה שצריך פחות. אבל האמת שזה הרבה, ופגשנו חולי הודג'קינס אחרים שנגזר עליהם פחות (כנראה שהורידו להם 1/3 על התנהגות טובה
). בכל אופן כן, עברנו מחצית הדרך לא האמנו שנגיע לזה ועוד עם כל הדחיות שהיו, בתקווה שהמחצית הבאה תעבור מהר יותר וקל יותר, ואז נוכל לשרשר כאן שאלות כמו מתי השיער צומח בחזרה? איך מתמודדים עם הפחד שאולי זה יחזור? ואולי אפילו מתי אפשר לתכנן להריון? (שאלות שעכשיו נראות מעבר להררי החושך ולערפילי החורף...) שבוע טוב וקל לכולם

קוסטיקה

New member
יכול להיות שאני מדבר שטויות... ../images/Emo6.gif

אז קבל את הדברים שלי בערבון מוגבל - זו אינה דעה מקצועית אלא מה שידוע לי ותו לא. בלוטות מוגדלות הן חשודות מאחר וקיים מתאם (קורלציה) בין בלוטות מוגדלות ונוכחות המחלה. כמובן שכאשר אומרים מוגדלות מיד נשאלה השאלה בכמה? יש רופאים "שיתרגשו" מסנטימטר אחד ומעלה ואחרים רק משני סנטימטר ומעלה... המספר ששמעתי מדבר על מתאם בגובה 0.7 - אין לי מושג כמה זה מדויק, אם זה נכון אז זה מתאם בעוצמה לא נמוכה. אבל! אצל 15% מהאנשים "הרגילים"
(ז"א הבריאים!) הבלוטות מוגדלות מסיבות כלשהן. אני לא בטוח שכרגע, ז"א כאשר אתה במהלך סדרת טיפולים, זה תכל'ס משפיע במשהו על החלטות כלשהן שאתה צריך לקחת. ז"א את ההחלטה לקבל כימו קיבלת וכרגע אתה "באמצע" תהליך. לגבי השאלה האם קיים קשר בין המצאות בטיפול וגידול הבלוטה אין לי מושג. אסיים כפי שפתחתי: יכול להיות שאני מדבר שטויות...
אז קבל את הדברים שלי בערבון מוגבל - זו אינה דעה מקצועית אלא מה שידוע לי ותו לא. הרבה בריאות!!!

למעלה