שוב שאלה

שוב שאלה

האם כאשר מתחילים טיפול בשיטת פונזטי, הילד כמו כל ילד מתחיל לזחול, לעמוד וכד'. אני מתכוונת האם הילד יכול עם הגבסים להתחיל להתהפך, לזחול, לשבת וכד'. האם הגבסים והנעליים בהמשך לא מפריעים לו להתפתחות מוטורית. תודה.

גווניבר

New member
מנסיון אישי...

אני התחלתי לעמוד מייד אחרי שהורידו לי את הגבסים (9 חודשים), והתחלתי ללכת לפני גיל שנה (כשהייתי עם דניס-בראון), בגיל הרבה יותר צעיר מאשר האחים שלי. ההתפתחות המוטורית שלי לא נפגעה בכלל. אני לא זוכרת מי כתבה פעם בפורום שחשוב כשהרגליים חשופות לגעת בהן ולתת מגוון גירויים חושיים לעור החשוף (מגע יד, בד, נוצה, דשא וכו').

Adoushi

New member
תשובה

אם תבחרו בשיטת פונזטי, אתם תסיימו עם הגבסים בגיל חודשים - שלושה חודשים (אם אתם מתחילים מיד לאחר הלידה) ואז הנעליים שלא יעקבו את ההתפתחות. ילד עם נעליים יכול להתהפך ולעשות כל דבר אחר שילד בגילו עושה. את לא צריכה לדאוג להתפתחות שלו. זאת גם התשובה שכתב ד"ר פונזטי להרבה הורים מודאגים. שיהיה לך יום מקסים. איהאב

רחליקה1

New member
../images/Emo28.gifיקירתי, את פשוט לא תאמיני...

הם עושים ההככלל!!!!! עם הנעליים לא תאמיני איזה פליק פלאק עושה כדורי ובימים אלו מתן כמעט מתהפכת לגמרי מהגב לבטן עם הנעליים... עד שלא ראיתי, לא האמנתי.. אמא אחת אמרה לי (במועדון ק"פ בבי"ח דנה): "שום דבר לא עוצר את ההתפתחות שלהם". כנראה שהיא יודעת על מה היא מדברת (הילד שלה בן 15..) המון אהבה, רחלי.

1הירוקה

New member
מותק מה קורה

אני צריכה להתקשר אליך בהקדם אבל בלי קשר הוא בכלל לא מתהפך לשום צד הוא בן 3 וחצי חודשים מה זה עוד מוקדם ???? מתן גדולה ממנו רק בקצת מה זה ????????????????? לא מאמינה ... בכלל אני מורידה לו את הנעלים בערב והוא רוצה בשעה הזו רק ידיים אז זה די גרוע .. לא יודעת מה עושים

tgdr

New member
../images/Emo151.gif

מנסיון של בני אז עד היום יש לו רגליים שריריות ותמיד הוא היה בין המצטיינים בריצות, בעיטות למרחק, רכיבה על אופניים ולא לדבר על הליכה מהירה למרחקים. נראה לי שאם מתחילים את הטיפול מספיק מוקדם ומקפידים על הפרוטוקול ומוודאים שהגבסן והאורטופד והסנדלר יעשו עבודתם כמו שצריך אז יש סיכוי יותר מסביר שלא רק שהעסק לא מפריע אלא הוא מייצר בריונים קטנים. שיהיה המשך יום שקט רפי

רחליקה1

New member
../images/Emo66.gifגן עדן...

למרתף בדנה קוראים מועדון הק"פ ושם פוגשים את אריאלה הפיזיוטרפיסטית. יש שם גם מלא צעצועים וטרמפולינות וכו' לא שהיינו רוצים לבלות שם יותר מדיי, אבל נחמד שקוראים לו המועדון!!!

כפי שקראת שום דבר לא עוצר אותם

ואוסיף את הנסיון שלנו- הגבס היה עד 5 שבועות ואח"כ 3 חודשים סד (על רגל ימין). והוא למד להרים את הרגל עם המשקל הנוסף (וזה רק חיזק אותה). הנעליים אכן מגבילות יותר אבל הן עזרו לו להתהפך מהגב לבטן (הן מהוות מעין מנוף). ולתדהמתי הוא עשה אח"כ משהו שנראה בלתי אפשרי - להתהפך מהבטן לגב. בגיל 6 וחצי חודשים הוא התיישב עם הנעליים (וזה נחשב ממש מוקדם). בגיל 7 חודשים הוא התחיל לזחול עם הנעליים. וזה היה מדהים לראות איך הוא מצליח למרות המגבלות. שבועייים אחרי הורדנו את הנעליים למשך היום והוא התחיל לזחול חופשי בכל הבית. בגיל שנה צעדים ראשונים ומגיל שנה וחודשיים הוא רץ. במפגש הבא תוכלי לרוץ אחריו כמו שחר וזה בטוח יעשה לך טוב, לראות שהוא רגיל לחלוטין

אני אשמח

רצוץ אחר הילד. מתי כבר המפגש הבא? החגים נגמרים עוד מעט ויהיה הפוגה די גדולה. רק בקשה גדולה, אל תעשו אותו ביולי, כי אני לא אוכל להגיע בטוח (כי אני יולדת), ואחר כך אשמח להגיע עם הילד.

למעלה