שוב שאלות..זה לא נגמר....

talkk

New member
שוב שאלות..זה לא נגמר....

טוב, עכשיו כשבטוח קונים לי סוס, אז אני אשאל עוד כמה שאלות: 1. למי שיש סוס בלבד!!! האם התרדרתם בלימודים בעקבות קניית הסוס? ז"א מרוב שהשקעתם בו נשאר פחות זמן ללמוד, או שהצלחתם לתמרן בין שני אלו? ואם יש כאן מישהו שהוא בתיכון, מעל כיתה ט' ויכול לענות... בכלל טוב... 2. האם מומלץ לתת יום אחד חופש לסוס? 3. האם שטיפה היא תחליף להברשה? כי הברשה לוקח הרבה זמן, ושטיפה לא הרבה... ושלפעמים במקום להבריש אני אשטוף... 4. כמה זמן מומלץ לרכב על סוס (בלי הפסקה באמצע)? אמממ, ואם כבר פתחתי הודעה, הנה מה שקרה לי היום:
,
ו-
... וזה כי: ה-
- כי היה שיעור נחמד. חוץ מזה שגל (המדריך) התעצבן כי לא הרמתי ראש מעל המכשולים (איקס,אחריו אוקסר של מטר) וגם הייתי עם גב קצת כפוף, וכשהמדריך שלי מתעצבן, זה עושה לי רע קצת, כי אני ממש אוהבת את זה, וזה מעצבן אותי כשאני לא מצליחה! אבל כן הצלחתי לגרום לו להרים רגליים כמו שצריך מעל המכשול! ה-
- כי ההורים שלי פוחדים שאני אדרדר בלימודים בגלל שיקנו לי סוס ואני אשקיע בו, וגם שנה הבאה אני עוברת לתיכון ובעעעע... ה-
- עד שיקנו לי את הסוס - אין שיעורי חזרות!!!! כי שיעור חזרות אחד עולה 100 ש"ח, ועכשיו אם כל ההוצאות על הסוס, אי אפשר גם זה, כי במילא כשיהיה לי סוס, אז אני אוכל לבוא לשיעורי חזרות בלי לשלם... ואוףףףף אין שיעור ביום ראשון ושלישי, עד להודעה חדשה! רק ברביעי ושישי!

תשובות....

1. למי שיש סוס בלבד!!! האם התרדרתם בלימודים בעקבות קניית הסוס? ז"א מרוב שהשקעתם בו נשאר פחות זמן ללמוד, או שהצלחתם לתמרן בין שני אלו? ואם יש כאן מישהו שהוא בתיכון, מעל כיתה ט' ויכול לענות... בכלל טוב... אוקיי אז אני בכיתה י'.. וקנו לי את הסוס באמצע כיתה ט' שנה שעברה.. (במרץ).. אמממ דווקא לא הדרדרתי בלימודים.. בחרתי ימים שכאשר אני ירכב בהם אז שיום למחרת לא יהייה לי מבחן ואז לא יהייה לי זמן להתכונן... הסתכלתי על לוח המבחנים וקבעתי לפי זה תימים.. אמממ וגם אם יוצא לי מבחן יותר אחרי רכיבה את יכול ללמוד למבחן יום לפני זה... ועוד השנה יש לי בגרויות.. היו לי כבר 2 מבחנים... והלך לי טוב... אם את תחלקי את הזמן כמו שצריך אז הכל אפשרי! אממ ולא כדאי לך להדרדר בלימודים כי אני מניחה שההורים לא יאהבו את זה ואז הם ימכרו תסוס בגלל זה חשוב לי שלא יהייו לי ציונים נמוכים כי אז הם יחשבו שזה בגלל הסוס.. 2. האם מומלץ לתת יום אחד חופש לסוס? כן.. אחרי שהסוס עובד במסגרת קבועה 6 ימים בשבוע מומלץ לתת לסוס יום חופש... ושזה יהייה גם יום חופש בשבילך.. תרדי מהסוס ליום אחד תני לו להשתחרר ולרוץ או לנוח.... וטפלי בו יפה.. אחרי הכל גם את אוהב שיש לך חופש מלימודים.. אותו הדבר.. 3. האם שטיפה היא תחליף להברשה? כי הברשה לוקח הרבה זמן, ושטיפה לא הרבה... ושלפעמים במקום להבריש אני אשטוף... שטיפה לא באה במקום הברשה! ההברשה מאוד חשובה.. היא מורידה שערות ופרוות חורף, פותחת את הנקבוביות בעור, מחדשת את מחזור הדם בגוף הסוס, גורמת לפרווה להיות יותר נקייה ויפה, ההברשה גם גורמת לתפוחים אצל הסוס כמובן שזה גם חלק מהאוכל התפוחים והיא מורידה את כל הלכלוך שנדבק אליו באורווה.. השטיפה זה אחרי נגיד אימון שהסוס מזיע וזה מקרר אותו וכמובן צריך לקרר את הגידים.. וזה לא טוב לשטוף את הסוס כל יום... אחרי רכיבה אפילו אם הסוס מזיע וקריר את שמה עליו קובן מגבת.. מחכה שהזיע תתיבש ועם הברשה טובה הוא יהייה נעים כאילו הוא אחרי מקלחת.. 4. כמה זמן מומלץ לרכב על סוס (בלי הפסקה באמצע)? מומלץ לרכב על סוס בין השעה-שעה וחצי... כמובן שאת צריכה לתת לו מנוחה בין העבודה... ושעה תספיק.. זה גם תלוי בכושר הסוס ובחוזק שלו.. אם הוא סוס חזק אז מומלץ לרכב עליו יותר כדי שלא יצטבר לו עודף מרץ.. ואז הוא יחפש להעיף אותך לפני הרכיבה או שהוא יתחיל להשתולל..

talkk

New member
תודה!!!!! עוד משהו קטן....

אני בכיתה ח', ואני שנה הבאה עוברת לתיכון, ובגלל זה ההורים מפחדים שיהיה לי קשה, אבל לדעתי הסוס דוחף אותי יותר להשקיע ממה שאני הייתי משקיעה בלי הסוס... ואני אקרע ת'תחת בלימודים עכשיו... אממממ,לשאלות: 1. באיזה תיכון את לומדת?? איפה?? 2. כשאני נותנת לסוס יום חופש, אני צריכה לבוא להבריש,לנקות, לתת לו לרוץ, או שלא לבוא בכלל??? 3. אני צריכה לתת לסוס לרוץ חופשי סתם? כמה זמן? כמה פעמים בשבוע? 4. ועוד משהו באיזה פנסיון אפולו? מלא? חצי עם שותף? חצי ביצפר? ואחרון - התוכנית שלי כזאת, תגידי לי מה את חושבת: יום ראשון= יש לי מלללא זמן להיות בחוווה, בערך מ-5 עד 8. יום שני ויום שלישי= אני כל פעם אבוא באחד מהם,לפעמים בשני ואז בשלישי החווה תטפל בו, ולפעמים בשלישי, ואז בשני החווה תטפל בו... יום רביעי=יש לי שיעור, אז אני אוכל לבוא סה"כ איזה חצי שעה קודם, ולהישאר איזה שעה אחרי זה, לטפל בו. יום חמישי=יום חופש! יום שישי=יש לי שיעור, וזה היום הכי קצר לטיפול. אני אבוא איזה שעה לפני, ואשאר חצי שעה אחרי בערך.. יום שבת=אני מתכוונת לבלות איתו כמה שצריך! אני אבוא בבוקר, מוקדם, ואשאר עד כמה שצריך... ממש תודה שאת עונה לי!!!!!! כי אני כל כך מתרגשת לקראת הסוס/ה.... טל!

טוב חזרתי לא מזמן מהחווה..../images/Emo13.gif

אני עונה לך.. 1. באיזה תיכון את לומדת?? איפה?? אני לומדת בתיכון "קלעי" שזה בגבעתיים.... 2. כשאני נותנת לסוס יום חופש, אני צריכה לבוא להבריש,לנקות, לתת לו לרוץ, או שלא לבוא בכלל??? אממממ צריכים לבוא... יום חופש זה אומר שיש לסוס עבודה קלה ושהוא עושה מה שהוא רוצה.. את צריכה לבוא.. הכי טוב זה לשחרר את הסוס ואם הוא לא רץ אז קצת להריץ אותו שהוא יוציא קצת מרץ כדי שיום למחרת לא יהייה לו עודף מרץ חוץ מזה שהוא ירוץ לבד הוא יתן באקים וישתחרר מכל הלחץ והמסגרת הקבועה שהופעלה עליו במשך השבוע... את יכול גם לעשות לו 10 דקות הליכה אבל העיקר שהסוס יצא מהתא ולא יעמוד כל היום.. כי זה לא טוב... והקטע של ההברשות זה החלטה שלך... אני תמיד מטפלת בסוס גם ביום חופש.. 3. אני צריכה לתת לסוס לרוץ חופשי סתם? כמה זמן? כמה פעמים בשבוע? אממממ אם את יכולה כל בוקר לתת לו להיות משוחרר במרעה- או מגרש סגור אם יש לכם.. אז זה הכי טוב.. אבל אם אין לך את האפשרות הזאתי אז פעם בשבוע זה מספיק.. את יכולה גם לתת לו להיות בחוץ 8 שעות או 5 שעות.. זה החלטה שלך בדר"כ אני שמה את הסוס שלי חצי שעה כי יש עוד אנשים שמחכים לשחרר תסוסים שלהם.. ואם יש זמן אז יותר... ואם אין אז פחות מחצי שעה.. 4. ועוד משהו באיזה פנסיון אפולו? מלא? חצי עם שותף? חצי ביצפר? אפולו בפנסיון של חצי עם שותף.. הייתה לי שותפה עד לפני חודש וקצת שהיא הייתה קופצת איתו והיא גם רצתה להתחרות איתו אבל זה לא הלך בינינו.. כי אני לא סבלתי שהיא קופצת עם הסוס שלי והיא הרסה אותו... היא לימדה אותו לברוח מהמכשולים.. שזה חרא של דבר... שלהוציא את זה זה כמעט בלתי אפשרי.. והיא עשתה עליו חצי פנסיון במשך 6 חודשים- חצי שנה.. עד שהצלחתי להחליף אותה.. ולפני חודש התחיל עליו חצי פנסיון- מדריך מהחווה.. שהוא רוכב רק פעמיים בשבוע ואני 4!!! והוא קופץ פעם אחת אבל הוא לא קופץ יותר מ-80 ס"מ... והוא גם לא מתחרה.. ככה שזה מעולה.. כי לא טוחנים את הסוס בקפיצות כמו שהיה עם השותפה שלי.. וגם יש עליו פחות עומס בתחרויות הוא לא יקפוץ 4 מסלולים הוא יקפוץ 2.. שזה הרבה יותר טוב כי הסוס שלי הוא צעיר (בן 5) וזה סתם מעייף אותו ויותר מדי קפיצות!!

Vintage Queen

New member
סתם עונה כי בא לי

אממממ,לשאלות: 1. באיזה תיכון את לומדת?? איפה?? אני בכיתה י' ולומדת בתיכון עתידים המכללה למנהל.... 2. כשאני נותנת לסוס יום חופש, אני צריכה לבוא להבריש,לנקות, לתת לו לרוץ, או שלא לבוא בכלל??? תמיד עדיף לבוא לטפל אבל אם אין לך זמן את יכולה לבקש ממישהו שכן נמצא שם (כמו חברה או מישהו שרוכב איתך או מדריך!) שיבריש וינקה לו פרסות או שיעשה לו לונג' בישבילך! 3. אני צריכה לתת לסוס לרוץ חופשי סתם? כמה זמן? כמה פעמים בשבוע? זה בעיקרון לפי מה שנראה לך אנחנו משתדלים לשחרר כל בוקר הסוס משתחרר "ומתפרק" ובדרך כלל הוא יותר רגוע ברכיבה אחרי זה! 4. ועוד משהו באיזה פנסיון ? מלא? חצי עם שותף? חצי ביצפר? רק אני רוכבת על הסוסה שלי היא בפנסיון מלא ללא שותף ולא משתמשים בה בבית ספר

תשובות

טוב לי אין סוס אבל אני עדיין יכולה לענות לך על חלק מהשאלות. 1. אני בכיתה י' וכשאני בא לשיעורי רכיבה החווה אז אני נשארת עד הערב אבל אם יש לי המון דברים לעשות באותו שבוע (מבחנים עבודות) אני נשארת קצת או בכלל לא. אני חושבת שאם קנו לך סוס אז ההורים שלך סומכים עלייך מספיק שאת חרוצה והסוס לא יפריע לך, להיפך את יכולה להגיד להם שזה מה שנותן לך את המוטיבציה ללמוד. אבל אם באמת את חושבת שלא תעמדי בזה את יכולה לעשות על הסוס חצי פנסיון וככה יטפלו לך בו. 2. לפי דעתי צריך לתת לסוס יום חופש מהעבודה כדי שהוא קצת ינוח כולל השרירים שלו את הרי לא רוצה סוס תפוס 3. שטיפה היא בהחלט לא תחילף להברשה אלא אם מעורב בה ספוג מים או שמגרדים ושוטפים את הכתמים היטה היטב. בחורף לא שוטפים את הסוס כל יום בטונות של מים כי הסוס מחליף את הפרווה שלו ושטיפה מרובה מידי כהשעונות מתחלפות (חורף לקיץ וההפך) תגמור נזק לפרווה שלו אבל אחרי עבודה מאומצת ושהסוס שלך ממש הזיע מאד כדי שכן. נראה לי שגם פעם בחודש צריך לחפוף לו עם שמפו הכל. 4. נראה לי שאד 3 שעות זה סביר לעבודה מאמצת אבל זה תלוי בגיל הסוס וביכולת ריכוזלו המדריכה שלי עושה לנו כל רבע שעה כי היא אומרת שהיכולת ריכוז של סוס מבוגר (מגיל 9 והלאה)היא בערך 15 דקות קצת יותר ובכככה שעושים הפסקות הוא מתרכז יותר וגם ככה כל פעם שעושים הפסקה מגדילים את היכולת ריכוז שלו ובהמשך ההפסקות יהיו קצרות יותר או אחרי יותר זמן זה כמו תרגילים שעושים בספורט(לא נראה לי שנסברתי א זה כ"כ טוב) מקווה שעניתי טוב על השאלות שלך

למעלה