שוב שאלות לגבי האינזימים...

אור לנו

New member
שוב שאלות לגבי האינזימים...

האם גם עם דיאטה ללא גלוטן, קסאין וסויה כדאי להמשיך עם האינזימים? האם יש סוג אחר של אינזימים שמכילים את הכל במוצר אחד? התחלנו עם הפפטיזייד השבוע - הבעיה היא שהאבקה שאני מוציאה מהקפסולה לא מתערבבת לי טוב בתרכיז מיץ תפוחים שאני נותנת לו (טבעי כמובן וללא תוספת סוכר) - בגן הם נתנו לו פעם אחת את האבקה בתוך מעדן - הוא לקח את זה בקלות אבל 5 דק' מאוחר יותר הקיא - לא יודעת אם יש קשר או לא. אין לי מושג איך אנחנו הולכים לתת לו 3 קפסולות שונות בבת אחת - בתוך מה בדיוק אני יכולה לערבב כזו כמות של אבקה???????? בקיצור - הגעתי למבוי סתום ואין לי מושג איך לצאת ממנו ולכן חשבתי לוותר ברגע שנתחיל ונקפיד על הדיאטה כמו שצריך.

Freed1

New member
אנזימים בכל ארוחה

אני משתדלת לתת אנזימים ברוב הארוחות. קודם כל, לעתים יש מרכיבים שלא ידענו עליהם במזון, ושנית, לילדים רבים יש רגישויות נוספות מעבר ל GFCFSF וכו' שצצות עם הזמן, בעיקר אחרי שנמצאים על הדיאטה, וזה עוזר עם פירוק המזונות הנ"ל. אני נותנת את האנזימים הלעיסים של יוסטון. אגב, ד"ר מקנדלס ממליצה על אנזימים של Claire.

אור לנו

New member
הפשוש קטנטן ולכן אינזימים לעיסים

לא אפשריים לפחות בשנתיים הבאות (הוא בן שנה וחמישה חודשים). אין ספק שאם הייתה לי את האופציה לתת לו אינזימים בצורה הזו זה היה הרבה יותר פשוט. לגבי האינזימים של claire - יש דרך להזמין אותם לארץ?

Freed1

New member
אנזימים

רצ"ב טלפון - לא ניסיתי להזמין לארץ. אפשר להגיד שד"ר מקנדלס הפנתה ולקבל הנחה. 1-866-216-6127 אם יש בעיה עם משלוח לארץ תשלחי לי במסר, כי הרופאה תנסה לעזור לנו גם עם זה.

אור לנו

New member
תודה - מה בדיוק אני צריכה להזמין

יש להם כל מיני סוגים? האם כל האינזימים בפורמולה אחת או שיש כמה פורמולות?

בעיות לעיסה ובליעה?

אור לנו יקרה! בגילו של פשושך, הוא כבר אמור ללעוס מזון כמעט כמו מבוגר (למעט בוטנים, גרגירי-תירס, אגוזים - לא בגלל הלעיסה אלא בגלל חשש לאספירציות). האם אתם יכולים לקבל ייעוץ של קלינאית-תקשורת טובה? יש קלינאיות עם מומחיות-יתר בנושא הלעיסה והבליעה. כמרפאה בעיסוק (בתחום האוטיזם) לא נראה לי שצריכה להיות לכם בעיה עם האנזימים הלעיסים (הם כמו סוכריות גומי קטנות) אלא אם לילד יש בעיה קשה מאוד מאוד של שליטה אוראלית. בהצלחה, ענת.

סליחה, התכוונתי במסר אישי

ולכן גם נדחפתי למקום לא נכון בשירשור, מתנצלת. בכל אופן בהצלחה!

אור לנו

New member
אני לתומי חשבתי שמדובר בסוכריות

גדולות כמו למשל הדובוני גומי של הויטמינים ואת שזה בגילו הוא ממש לא יכול ללעוס - לא בגלל הלעיסה אלא בגלל החשש מחנק. אבל אם מדובר בסוכריות קטנות שאינן יכולות לגרום לחנק אז לא אמורה להיות בעיה בבליעה כי טפו טפו לפחות בזה אין לפשוש בעיה - הוא אוכל אוכל רגיל כבר מזמן ללא שום בעיה.

התותים

New member
אנזימים לעיסים

האנזימים הלעיסים של יוסטון הם סוכריות שצריך לנשוך והן מתפוררות. זה לא גומי שצריך ללעוס, אלא לנשוך ומתפורר (כמו סוכריות קוז'ק כשהיינו ילדים). עדיין, לא בטוח שילד ממש קטן שעוד לא יודע ללעוס ידע לטפל בהן. אני יכולה לשלוח לך דוגמית ותוכלי לראות במה מדובר, וגם לנסות את הרעיון שלך לחתוך אותם ולתת לו בחתיכות. יכול להיות שניתן לעשות את זה. אפשרות אחרת, לקחת אנזימים שהם בקפסולות וניתן לפתוח ולתת את האבקה. יש כאלה מומלצים ליוסטון, לקירקמן וגם למעבדת Klair שד"ר מקקנדלס ממליצה אך תמי גלילי חושבת שיוסטון עדיפים. תמי גלילי כתבה לפני כמה זמן בפורום רעיונות איך לתת/להחביא את האבקה. תחפשי הודעות שלה על אנזימים בחיפוש מתקדם, תראי את הכיוונים ובהכירך את התפריט של הילד ומה שהוא אוהב - תוכלי אולי למצוא דרך לערבב, שתתאים לו. בהצלחה!

התותים

New member
קראתי עכשיו הודעה נוספת שלך וראיתי

שיש לך כבר את הקפסולות. אם תרצי דוגמית של לעיסים - תשלחי לי מסר.

הערה

אנחנו ניסינו את האנזימים של קלייר והם לא עזרו. ד"ר מקנדלס ממליצה של קלייר כי יש לה שיתוף פעולה הדוק איתם והיא סומכת עליהם. באופן כללי זו חברה טובה, אבל לאנזימים הייתי בוחרת ביוסטון.

אור לנו

New member
יש לי בעיה קשה עם האינזימים

אני בקושי מצליחה לערבב חצי קפסולה בנוזל ולתת לו בלי שיוציא את זה אז איך אני אתן לו בכל פעם 3 קפסולות, חשבתי אולי לקנות את האינזימים הלעיסים, לחתוך אותם לחתיכות ממש קטנות ולתת לו ללעוס אותם - אתם חושבים שיש סיכוי שזה יצליח מצד אחד ולא יסכן אותו (חנק) מצד שני?

razgalili

New member
עלי ומכתש

או סתם לכתוש אותם בתוך שקית נילון עם כוס כבדה. תקבלי אבקה מתוקה ומסיסה במים.

למעלה