שוב שאלות על GFCF

bisty

New member
שוב שאלות על GFCF

היום פתאום נפל לי האסימון... כל הזמן מאוד רציתי לעשות GFCF ולא הצלחתי למצוא תחליפים עקב תזונתו המוגבלת של הילד שעדיין לא ממש עבר למוצקים... הוא בן שנתיים ואוכל דייסת שיבולת שועל בבוקר ובערב,בצהריים ירקות מבושלים מעוכים וגרבר פירות ובערב בנוסף לדייסה גם ביצה מקושקשת ומעדן גמדים. פתאום חשבתי היום,למה לא להתחיל רק מ-CF שנראה לי יותר פשוט לעשות. פשוט להחליף את החלב בדייסה לחלב אורז/סויה ואת הגמדים במעדן סויה. האם עשוי להיות אפקטיבי? יש רעיונות במה להחליף את דייסת שיבולת השועל ואת מיליוני הביסקוויטים שהוא אוכל כל יום? ועוד משהו, אנחנו כרגע גרים אצל ההורים עד שנתארגן בארץ. הם מאוד עוזרים ותומכים אבל לא מבינים בכלל את הנושא הביו-רפואי. גם לא מנסים להבין. אמא שלי מנסה בכל הזדמנות לדחוף לו איזה שוקולד או חטיף כזה או אחר. כמובן שהוא מסרב אבל תמיד יש פעם ראשונה... איפה אני יכולה למצוא חומר קריא בעברית על הדיאטה לתת לה לקרוא? המון

אמאשלבן

New member
מאמר בעברית

תצלצלי לבית לורן, תבקשי מהמידענית שתשלח לך בדואר את המאמר של ד"ר איילת קנטור.

למיכל

אין רע בלהתחיל בהוצאת הקסאין כדי לבנות דיאטה. אבל, את לא אמורה לראות שיפור. השיפור יראה רק תחת הוצאה מלאה של גלוטן ושל קסאין ביחד. הם דומים מאד במבנה המולקולרי ולכן אין די בהוצאת אחד מהם. לביסקוויטים יש פתית ללא גלוטן של אסם, להשיג בסופרמרקטים גדולים. יש בחנויות טבע וופלים שוקולד ללא גלוטן וקסאין. אגב, אצלנו היתה הצלחה גדולה לקינואה. הילדה מכריזה באושר "קוסקוס" וזוללת בכל פה. זה אכן טעים מאד. הבעיה היחידה היא שמוכרים את זה רק אורגני אז זה קצת יקר. אולי יכול להחליף דיסה בערב. צירפתי מאמר בעברית.

Alizaslu

New member
לביטסי

גם לבן שלי תפריט מאוד צנוע - עד שאובחן לפני כחודשיים מזונו היה בעיקר מטרנה עם דגנים מעורבים וכן פירות מרוסקים ומרק מירקות מבושלים. לכן היה מאוד פשוט לעבור לדיאטה כל שנדרש היה להחליף את המטרנה בחלב אורז ואת הדגנים המעורבים בדיסות ללא גלוטן דוגמאת כוסמת, אורז או קורנפלור. פירות וירקות ניתן להמשיך לתת לו כרגיל(אפילו מומלץ) את כל הביסקוויטים למינהם אפשר להחליף בפריכיות אורז מתוקות ויש גם ממתקים משומשום עם דבש. לבן שלי לא היתה בעיה עם זה. אפשר גם לתת במבה כממתק אם הוא לא רגיש לבוטנים. לא מומלץ לתת סויה כתחליף לדברי חלב כי ילדים מהספקטרום רגישים גם לזה. בחנויות טבע ניתן למצוא תחליף כמעט לכל דבר כולל לחם מיוחד, קורנפלקס ללא גלוטן ועוד. אצלנו ראינו תוצאות טובות כבר אחרי יום וחצי בנושא השלשולים הנוראים שהיו לו ובטווח היותר ארוך גם בהתנהגות. בהצלחה

חלילית2

New member
שלום לך../images/Emo8.gif

אז ככה. אנחנו כידוע לך התחלנו עם CF בלבד וכבר אחרי שבוע אנחנו מרגישים בשינוי. כך שאני לא מסכימה עם האדון שכתב 2 תגובות מעלי.. אם כי אנחנו מנסים בהדרגה גם להפחית את כמות הגלוטן. אז קנינו מיקס לפנקייק ללא גלוטן, וקורנפלקס ללא גלוטן (וכמובן ללא חלב..), עכשיו גם מחפשים לחם גגלא גלוטן, אבל עדיין לא העברנו אותו טוטאלית ל-GF כי זה יהיה שינוי אדיר וקיצוני מידי באורח החיים שלו..והתפריט שלו כאמור מצומצם גם ככה... לגבי תחליפים לביסקוויטים, אנחנו מצאנו את הפיתרון בחנויות שמוכרות מוצרי פרווה. יש להם המון סוגים של עוגיות לקפה, וופלים, ביסקוויטים, ומכל הבא ליד, ואני קוראת א המרכיבים על האריזה כמובן, אבל רובם ללא חלב. כך שזה יכול להיות פתרון טוב עבורך, ובארץ הרבה יותר קל להשיג מוצרים שהם פרווה מאשר בחו"ל...חוץ מזה כאמור חנויות למוצרי טבע, ואולי אפילו בחלק האורגני בסופר..שיהיה בהצלחה.

חלילית2

New member
ועוד דבר..

אצלינו הילד עוד אוכל בקבוקים. אז א. העברנו אותו לפןרמולה על בסיס סויה, הוא דווקא אוהב אותה. ב. את הקורנפלקס שלו הוא אכן אוכל עם חלב אורז, ואגב התזונאית פה המליצה לנו גם על חלב קוקוס שהוא נהדר עבורו, ויש לי מתכון לחלב שקדים אם את בעניין של להכין לבד. מאוד פשוט להכנה ומאוד בריא לילדים שלנו..כך שאת אותם תחליפי חלב את יכולה להשתמש גם בדייסה של בן. לדעתי הוא לא ירגיש בשינוי. לגבי מעדן מסויה, הגוזל שלנו לא אוהב, אבל אין פה הרבה מיבחר, אולי בן כן יאהב. תנסי. מה שכן, ברגע שהתחלת זה חייב להיות טוטאלי, אז באמת לא גלידה חלבית, ולא לטגן לו את הביצה על חמאה, ולבקש חד משמעית מסבתא לא לתת לו חטיפים שיש שבהם חלב. יש מספיק חטיפי בוטנים ואוז היום בשוק, ובטח כל הצ'יפסים למיניהם שאינם מכילים חלב. שוב, בהצלחה. ואם את צריכה עזרה את יודת איפה למצוא אותי.

gidush

New member
הצעות מצליאקיסטית:

1. דייסת אורז במקום דייסת הקוואקר. אפשר להכין את הדייסה גם עם מיצי-פירות. 2.קינואה מבושלת עם הרבה מים (פי 3 מים מכמות הקינואה) הופכת להיות מאוד דייסתית. הטעם שלה נייטראלי, ולכן אפשר לטבל בסגנון מתוק (דבש, סוכר חום, וניל, קינמון, רסק תפוחי-עץ, טחינה גולמית) או בסגנון מלוח. אני מבשלת אותה לפעמים במרק עוף, לפעמים מערבבת עם רוטב עגבניות משובח, וכ"ו. כשגרתי בארץ קניתי קינואה של "מגדן" בעפולה, 11 ש"ח לחצי ק"ג. 3. אפשר להכין עם אורז את אותם דברים שכתבתי על הקינואה, ובעצם כל הקטניות והדגנים המותרים (כוסמת, אמרנט) יכולים להיות מבושלים ביותר מים (וזמן) מהנהוג וכך להפוך לחומר-גלם רך מספיק עבור הילדון הצעיר. אפשר לטגן לביבות ( עם ביצה וקמח אורז) מהקטניות או הדגנים המעוכים. 3.אני מניחה שאתם מכירים את הדוכנצ'ק בגן-שמואל, אבל בכל זאת תזכורת על כך שניתן למצוא שם שפע של מוצרים נטולי גלוטן (למשל בסקוויטים, פסטה, אבקת-מרק, קמחים שונים) במחירים סבירים. 4.בקשר לסבתא : לא ברור לי למה היא מתעקשת להרעיל את הנכד שלה (כן,מתחשק לי פתאום להיות מאוד בוטה...) אבל אולי בינתיים תשכנעי אותה לתת לו שוקולד-חרובים או שוקולד מריר (ללא חלב). בהצלחה!! ענת שמר.

bisty

New member
תודה לכולם (ועוד שאלות...)

קניתי חלב אורז,דייסת אורז ומעדני סויה ונתחיל לנסות בהדרגה. כרגע הדבר היחיד שנשאר ללא תחליף הוא הביסקוויטים,הילד טוחן פתי בר וביסקוטים בכמויות... אין שום סיכוי שהוא יאכל פתית או חטיפי שומשום.זה כבר נוסה ללא הצלחה.
מותר לתת במבה? אם אני לא טועה קראתי פה פעם שזה לא רצוי והפסקתי לתת למרות שלא היו תגובות אלרגיות מיוחדות (לפחות לא כאלה שנראות לעין)
יש למישהו מתכון לאפית עוגיות GFCF ? אנחנו צריכים משהו שיחסית נמס בפה ולא ממש צריך ללעוס כי הילד פשוט לא יודע ללעוס...
גרבר פירות וויטמנצ'יק - מותר?
ועוד משהו לפני שמתחילים, הילד אמור להתחיל בקרוב(
) מסגרת אלוט"ף. בהנחה ובתקווה שנראה התקדמות כיצד נדע אם לשייכה לדיאטה או לטיפול? האם כדאי להתמין מעט אם הדיאטה או להתחיל בכל זאת?
רבה לכולם על כל הטיפים ועל המאמר שכבר הודפס ומחכה לסבתא

neomyz

New member
2 דברום

ביסקויטים שנראים כמו ביסקויטים והם גם ללא גלוטן וגם ללא קזאין אין כרגע בארץ. יש חברה שנקראת גלוטנו והם מייצרים כאלה ביסקויטים. אנחנו מביאים אותם מארה"ב כל פעם שמישהו נוסע. הם מיוצרים באירופה, אז אם מישהו נוסע לשם (גרמניה, אנגליה ) זה גם טוב. משלוח שלהם מאנגליה הוא יקר בטירוף ולנו זה נראה כבר מוגזם (משהו סביב 500 ש"ח משלוח לביסקויטים שלא עולים מי יודע מה יקר). את הדיאטה הייתי מתחילה בלי קשר לגן. אני התחלתי אותה בבת אחת ומיידית, אפילו שעדיין לא היו לי את כל התחליפים הנדרשים, כי פתאום לא יכולתי לסבול את המחשבה שהילד שלי חי על אופייטים והוא בעצם מסומם ומורעל. אז לא חייבים להיות קיצוניים כמוני, אבל אם יש משהו שברור, בדוק וידוע, אפילו ע"י הקהיליה הרפואית ה"רגילה" ולא רק ע"י משוגעים כמונו, זה ההשפעה של הגלוטן והקזאין שאנחנו מדברים עליה. תמיד חוששים, וההתחלה היא מאוד קשה, אבל לא הייתי מחכה עם זה, בלי קשר להתחלה של גן או לא, כי באחוזים מאוד גבוהים שזה גורם שמזיק לילד.

התותים

New member
תחליפים לדיאטת GFCF

הי bisty לגבי ביסקוויטים - יש קרקרים של לחמית של אוסם, ללא גלוטן. ניתן למצוא בסופר רגיל באריזות קטנות או באריזה חסכונית של ק"ג. בעיני זה טעים אם כי זה לא ממש ביסקוויט אלא יותר קרקר (ממש כמו לחמית) ולכן אני מתלבטת אם זה יתאים כיוון שאת אומרת שהילדון עוד לא לועס. יש גם ביסקוויטים של חברת schar שיש בחנויות טבע שמשקיעות בנושא הגלוטן, אבל זה מאוד יקר וספק אם זה יכול להיות על בסיס קבוע. אפשרות אחרת שהיא פתרון טוב למה שאת מחפשת: עוגיות פשוטות מאוד שלאחרונה הכנו. לא דיאטיות במיוחד, אבל לדעתי המרקם עשוי להתאים לילדון שלך. 200 גרם מרגרינה כוס קוקוס כוס סוכר 2 ביצים 1/2 שקית אפיה 3 עד 3.5 כוסות קמח ללא גלוטן (מרמולייט. נסיונותי עם קמח אורז מלא ודומיו עוד לא ראויים להפצה נרחבת...) מערבבים הכל ולשים היטב. מרדדים במערוך חף מגלוטן ויוצרים צורות כיד הדמיון הטובה. כשהילד בשל לזה זו פעילות מצוינת יחד. אופים על ניר אפיה בחום בינוני. לגבי משך האפיה - לא רוצה לומר ממש זמן כי זה תלוי בעובי וגודל הצורות שתכיני, ובתנור שלך, אבל הכוונה לזמן קצר יחסית, כשאת מציצה ושמה לב שלא ישחימו מדי ולא ישרפו. אם תרצי פרטים על תחליפים נוספים שאנחנו משתמשים - רק תגידי. בהצלחה!

התותים

New member
לגבי גרבר

בפנקס המוצרים ללא גלוטן של עמותת הצליאק אין אזכור לגרבר, אבל לגבי המחיות של רמדיה (שאני אכתוב את שם החברה הזו... הכל שאלה של מה מתאזן מול מה) צוין שהן ללא גלוטן. אני הייתי מתקשרת לטלפון על המוצר שיש לך ביד ושואלת את החברה.

bisty

New member
אאוץ'...רמדיה../images/Emo5.gif

אני מחרימה כל מוצר שלהם עקרונית אבל כמו שכתבת...אם לא תהיה ברירה... המטרה מקדשת את האמצעים אני מניחה. הגרבר בטוח לא טוב לנו כי הוא לא פרווה. אם הוא היה חף מחלב אני מתארת לעצמי שהיה מצויין ע"ג הצנצנת שזה פרווה. תודה,המתכון ינוסה. מחר אני הולכת לחנות טבע ששמעתי שמחזיקה מוצרים מתאימים ואנסה לדוג שם מציאות...

ריקי 04

New member
הכלל: מה איכפת לך מאיפה ההתקדמות...

כל עוד יש... בסיטואציה עם הילדים שלנו, זה לא מחקר מדעי - יורים בכל מה שיש, והכלל שלי: אם זה עובד - לא משנים כלום. בדרך כלל אני מיישמת את זה על תרופות הומאופטיות. הייתי קצת סקפטית על האחרונה. דני אמר לי - תני שבועיים, ואח"כ שבועיים הפסקה. אבל השנה התחילה כל כך נפלא (תת שווד...) שלא הפסקתי, וגם אין לי שום כוונה. לא יודעת אם זה התרופה, ה-ABA שעכשיו הרבה יותר ABA ממה שהוא היה קודם, אולי השנה השניה בגן... לא יודעת - וזה גם לא ממש משנה, העיקר שטוב ויש התקדמות. בקיצור, אם את רוצה בדיאטה - תתחילי, כמו שאומרים - השעון דופק, והילד גדל... אז לעשות כל מה שאת מבינה - ביחד.

למעלה