שוב שגיתי. אבל לא ברור לי איפה (בשר בקר בבישול ארוך/איטי).

lseugy

New member
שוב שגיתי. אבל לא ברור לי איפה (בשר בקר בבישול ארוך/איטי).

זה שאני לא יודע לבשל - אתם כבר יודעים. אז יש נפילות לפעמים (כמו שהיתה לי הפעם). הבעיה היא שאני לא תמיד מבין מדוע נפלתי. כאן אני זקוק לעזרתכם.

נתחיל מהסוף. כבר הכנתי פעם - אבל בסיר בישול רגיל על גז (כ-4 שעות). אז יצא מצוין. הפעם הלכתי על בישול בסיר חשמלי לבישול איטי. יצא פחות טוב אבל מה שהפתיע אותי זה שהבשר יצא יבשושי. אמנם רך אבל יבשושי. חסר עסיסיות למרות שהיה בנוזלים.

מדובר בבשר בקר מס' 8 (שריר) חתוך לקוביות גדולות ומנוקה. בהתחלה קצת "סגרתי" אותו על מחבת ובאותו שמן טיגנתי בצל וטיפונת קוצי רוזמרין. אחרי כמה דקות הוספתי רצועות פלפל אדום.

בסיר הקרמי (חרס? לא יודע. לא נראה לי. כנראה קרמיקה רגילה) הכנסתי קופסת שימורים של גרגירי חומוס עם הנוזלים
כמות דומה של שעועית שהושרתה יותר מלילה. משהו כמו 14-16 שעות.
כמה תפוחי אדמה
כמה גזרים חתוכים ל-3-4 כל אחד
על כל זה - את תכולת המחבת (הירק המטוגן קלות עם הבשר).
שורש פטרוזיליה חתוך ל-2
4 גבעולי סלרי ללא העלים
חצי בקבוק יין אדום יבש (לא יקרה שוב)
15 שיני שום טרי (ישראלי)
מים לכיסוי כל הסיפור (ולא יותר)
לקח כמה שעות עד שרתח ואז הוספתי תבלינים, סילאן וסוכר כדי למתן את טעם היין.

לאחר ההרתחה והתבלינים הנמכתי את החום. הבישול נמשך 20 שעות.

בטעם - לא רע, למרות שבפעם הקודמת הצליח יותר.
אבל הבשר. הבשר לא יצא כמו שצריך - צריך להיות עסיסי וכמעט נימוח (מה שבבישול רגיל כן הצלחתי).
למה?
 

שרון 337

New member
מרגע הרתיחה לא מספיקים 20 דקות לבשר,אלא שעתיים עד 3 שעות ,

כדי שייצא לך בשר ממש רך.
&nbsp
משך זמן הבישול לרוב הוא לפי גיל הבקר:
בשר -עגל צעיר שעה ורבע עד שעה וחצי,
בשר של בקר מבוגר מ-שעתיים -עד שלוש שעות, (למדוד מרגע הרתיחה.)
&nbsp
בכול מקרה, אם מדדת מרגע הרתיחה רק 20 דקות בישול ,
זה לא מספיק זמן לבישול בשר.
(תוכל לקצר את זמן הבישול לשעה, רק בשימוש בסיר לחץ.)
 

TCHM

New member
הבעיה כנראה באיכות הבשר...

אחרי בישול כ"כ ארוך הבשר צריך להתפרק ולספוג מהרוטב,
לבשל נתח שריר (באיזה רוטב שלא יהיה) גג שעתיים ובסיר
לחץ שעה ויוצא רך ונהדר.
לכן נראה לי שזה משהו שכנראה קשור לאיכות הבשר.
 

yair_bar

New member
מנהל
מוזר שלקח כמה שעות לרתיחה

הייתי מהמר, כפי שהוזכר כאן, על הבשר כחומר גלם פחות מוצלח הפעם, או שהסיר לא טוב.
&nbsp
כיצד נראה התבשיל אחרי 20 שעות?
 

yair_bar

New member
מנהל
לסירים האלה יש בורר תוכניות

לרוב מתחילים עם חום גבוה שמביא לרתיחה ואז מעבירים למצב בישול נמוך/אוטומטי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

שרון 337

New member
המסקנה:לפעם הבאה עדיף לבשל בסיר רגיל, ולא בחשמלי,,

או בסיר - לחץ.
 
למעלה