שוב שגיתי. אבל לא ברור לי איפה (בשר בקר בבישול ארוך/איטי).
זה שאני לא יודע לבשל - אתם כבר יודעים. אז יש נפילות לפעמים (כמו שהיתה לי הפעם). הבעיה היא שאני לא תמיד מבין מדוע נפלתי. כאן אני זקוק לעזרתכם.
נתחיל מהסוף. כבר הכנתי פעם - אבל בסיר בישול רגיל על גז (כ-4 שעות). אז יצא מצוין. הפעם הלכתי על בישול בסיר חשמלי לבישול איטי. יצא פחות טוב אבל מה שהפתיע אותי זה שהבשר יצא יבשושי. אמנם רך אבל יבשושי. חסר עסיסיות למרות שהיה בנוזלים.
מדובר בבשר בקר מס' 8 (שריר) חתוך לקוביות גדולות ומנוקה. בהתחלה קצת "סגרתי" אותו על מחבת ובאותו שמן טיגנתי בצל וטיפונת קוצי רוזמרין. אחרי כמה דקות הוספתי רצועות פלפל אדום.
בסיר הקרמי (חרס? לא יודע. לא נראה לי. כנראה קרמיקה רגילה) הכנסתי קופסת שימורים של גרגירי חומוס עם הנוזלים
כמות דומה של שעועית שהושרתה יותר מלילה. משהו כמו 14-16 שעות.
כמה תפוחי אדמה
כמה גזרים חתוכים ל-3-4 כל אחד
על כל זה - את תכולת המחבת (הירק המטוגן קלות עם הבשר).
שורש פטרוזיליה חתוך ל-2
4 גבעולי סלרי ללא העלים
חצי בקבוק יין אדום יבש (לא יקרה שוב)
15 שיני שום טרי (ישראלי)
מים לכיסוי כל הסיפור (ולא יותר)
לקח כמה שעות עד שרתח ואז הוספתי תבלינים, סילאן וסוכר כדי למתן את טעם היין.
לאחר ההרתחה והתבלינים הנמכתי את החום. הבישול נמשך 20 שעות.
בטעם - לא רע, למרות שבפעם הקודמת הצליח יותר.
אבל הבשר. הבשר לא יצא כמו שצריך - צריך להיות עסיסי וכמעט נימוח (מה שבבישול רגיל כן הצלחתי).
למה?
זה שאני לא יודע לבשל - אתם כבר יודעים. אז יש נפילות לפעמים (כמו שהיתה לי הפעם). הבעיה היא שאני לא תמיד מבין מדוע נפלתי. כאן אני זקוק לעזרתכם.
נתחיל מהסוף. כבר הכנתי פעם - אבל בסיר בישול רגיל על גז (כ-4 שעות). אז יצא מצוין. הפעם הלכתי על בישול בסיר חשמלי לבישול איטי. יצא פחות טוב אבל מה שהפתיע אותי זה שהבשר יצא יבשושי. אמנם רך אבל יבשושי. חסר עסיסיות למרות שהיה בנוזלים.
מדובר בבשר בקר מס' 8 (שריר) חתוך לקוביות גדולות ומנוקה. בהתחלה קצת "סגרתי" אותו על מחבת ובאותו שמן טיגנתי בצל וטיפונת קוצי רוזמרין. אחרי כמה דקות הוספתי רצועות פלפל אדום.
בסיר הקרמי (חרס? לא יודע. לא נראה לי. כנראה קרמיקה רגילה) הכנסתי קופסת שימורים של גרגירי חומוס עם הנוזלים
כמות דומה של שעועית שהושרתה יותר מלילה. משהו כמו 14-16 שעות.
כמה תפוחי אדמה
כמה גזרים חתוכים ל-3-4 כל אחד
על כל זה - את תכולת המחבת (הירק המטוגן קלות עם הבשר).
שורש פטרוזיליה חתוך ל-2
4 גבעולי סלרי ללא העלים
חצי בקבוק יין אדום יבש (לא יקרה שוב)
15 שיני שום טרי (ישראלי)
מים לכיסוי כל הסיפור (ולא יותר)
לקח כמה שעות עד שרתח ואז הוספתי תבלינים, סילאן וסוכר כדי למתן את טעם היין.
לאחר ההרתחה והתבלינים הנמכתי את החום. הבישול נמשך 20 שעות.
בטעם - לא רע, למרות שבפעם הקודמת הצליח יותר.
אבל הבשר. הבשר לא יצא כמו שצריך - צריך להיות עסיסי וכמעט נימוח (מה שבבישול רגיל כן הצלחתי).
למה?