שוב שלום...הפעם מעבר מבנקוק ללאוס

abunava

New member
שוב שלום...הפעם מעבר מבנקוק ללאוס

שוב שלום רציתי לברר דרכי מעבר אפשריים, זולים ורצוי נוחים מבנקוק אנו זוג שטס ב 26 לפברואר לבנקוק ואחרי חודש פינוק באיים רוצים להמשיך ללאוס לנאפל ולהודו מישהו יכול לעזור לנו בתכנון וסידור המעברים חוצ מויזה מראש להודו הבנתי שלא צריך להכין כלום שוב תודה

kogawa

New member
מעבר תאילנד-לאוס

ישנם מספר מעברים יבשתיים: צ'אנג-קונג למעבר דרך נהר המא-קונג, נונג-קאיי למעבר יבשתי הישר לוויאנטיאן, ומעבר בדרום לחפצים בביקור ב-4000 האיים בלבד. לגבי תכנון הטיול אני לא הייתי מתכנן אותו כפי שאתם בחרתם, ובכלל, לאוהבי הנוחות לאוס היא לא המקום, אבל סיבוב המתחיל בויאנטיאן (ממעבר הגבול נונג-קאי, וסיבוב קטן דרך ואנג-ויאנג ללואנג-פארוואנג, ומשם סירה איטית לאורך המא-קונג למעבר הגבול של צ'אנג-קונג, והמשך לצ'אנג-ראי, וצ'אנג-מאי יתן לכם שבוע טעימה של ארץ ההרים הנפלאה והמופצצת ביותר בעולם - לאוס. מומלץ לקרוא כתבה מקיפה זו ולבקר באתר התמונות הזה

abunava

New member
תודה רבה

אנחנו אומנם מחבבים נוחות אבל כתרמילאים עם כרטיס פתוח לשנה נלמד להנות מהכל המעבר ללאוס הגיוני ובמקום כזה מדהים נוחות היא לא המטרה שלנו אח"כ נרצה להגיע לנפאל (ע"מ לטרק) השאלה אם יש מעבר מלאוס לנפאל או שנצטרך לחזור לבנקוק ע"מ לקחת טיסה לנפאל תודה ושבת שלום

muga

New member
חזרה לבנקוק

אין מעבר יבשתי מלאוס לנפאל, כי אין בינהם גבול משותף... הדרך היחידה היבשתית היא לאוס-סין-טיבט-נפאל..קצת ארוך.. כידוע לי אין טיסות מלאוס לנפאל ולכן, תריך לחזור לבנקוק. משם יש טיסות סדירות של תאי אייר או החברה הנפאלית (תאי אייר יותר מומלצת, אך קצת יותר יקרה). טיול נעים.

kogawa

New member
לאוס נפאל ובינהם

קיימת אפשרות תאורטית למעבר בין לאוס לנפאל דרך סין, אבל בין המדינות מפרידות מיאנמר, חבל אסאם, בהוטן,וסיקים, והמעברים מרביתם סגורים. להגעה לנפאל תצטרכו לחזור לבנגקוק (אוטובוס לילה אחד) ומשם לטוס. אגב, מרבית הטיסות ינחתו בכלכותא הודו, ואולי תרצו דוקא להתחיל את טיולכם בהודו ב- City-of-Joy ? מנפאל להודו דווקא ישנם מספר מעברי גבול יבשתיים במזרח, במערב והפופולארי במרכז לכיוון בנראס. מעניין, למה החלטתם לוותר על המדינה היפה ומסבירת הפנים ביותר במזרח, וכן הגדולה ביותר מכל מדינות המזרח הרחוק (פרט לסין והודו), וכמטייל במזרח יותר מעשרים שנה גם המרתקת ביותר, ומעליה תעברו לפחות פעמיים בטיול? (כוונתי כמובן למיאנמר)

תכנון קל ופשוט...

26 לפברואר תאילנד... אחרי חודש קפצו ללאוס לביקור קטן משם חזרו לתאילנד במרץ תפסו טיסה לנפאל זה גם יצא לכם מעולה מבחינת הזמן כי בנפאל יש שתי עונות מומלצות לטרקים האחת- אוקטובר- נובמבר-תום המונסונים האוויר צלול הראות כמעט כל הזמן נקייה. השניה- מרץ – אפריל-התקופה המושלגת ומן הסתם המסוכנת יותר... אחרי נפאל תוכל תמיד לקחת אוטובוס\טיסה להודו אני אישית ממליץ על מעבר יבשתי זה אמנם לוקח המון שעות אבל זו חוויה מדהימה.

abunava

New member
שוב תודה...זה מה שחשבתי..

שאין מעבר פשוט מלאוס לנפאל (דבר שיכול היה לחסוך כסף זמן וכאב ראש) אבל בתור ישראלי אין לי מה להתלונן ... תראו כמה כאב ראש יכלנו לחסוך לעולם עם היה שלום במזרח התיכון ומעברים היו פתוחים... אז שוב תודה ושבת שלום

kogawa

New member
מה הקשר

שלום במזרח התיכון היה יכול להיות נפלא, אבל אין לכך כל קשר לגבולות מיאנמר הסגורים לכולם בשל השלטון הצבאי, והכניסה לחבל אסאם שמוגבלת לכולם בשל מהומות השבטים במדינות אסאם, וגבולות בהוטן המוגבלים ביותר בשל מדיניות מנהיגי המדינה שאינה רוצה השפעה חיצונית, וגבולות סיקים הפתוחים אך מוגבלים בשל הסכסוך בין הודו לסין. לא הכל קשור לבעיות שלנו... לאוס ונפאל קרובים כמו בליז ואקוודור, תביטי במפה ותראי שמדינות אלו אינן נמצאות אפילו באותה תת-יבשת.

abunava

New member
לא אמרתי שיש קשר למזרח התיכון...

פשוט אמרתי שלנו אין מה להתלונן על גבולות לא פתוחים אצל אחרים....

למעלה