שוב שלום. שאלה על נחשים

שוב שלום. שאלה על נחשים

יש נחשים שיכולים "לירוק" את הארס ללא נשיכה? (נראה לי ששמעתי שיש נחש שיכול לירוק ארס לעיניים של הקורבנות. מי הנחש?) בנוסף, האם ייתכן שנחש מסוג מסויים "ירעיל" כוס מים שנשארה בחוץ ללא השגחה (לאו דווקא נחשים מהארץ)?

ינאי 15

New member
אני אנסה לענות לך לפי מה שאני חושב

שאתה מתכוון אליו. כנראה אתה מתכוון לקוברה יורקת, לפי מה שידוע לי הקוברות היחידות שיורקות את ארסן הן Red spitting cobra ו - Indo - chinese spitting cobra אך אני לא בטוח. נחשים אלו מכוונים את יריקת הארס לפנים של הקורבנות, לכן בני האדם שמנסים לתפוס קוברות אלו מצטיידים במסכות מיוחדות שמונעות מגע בין הארס לעיניים, דבר שיכול לגרום לעיוורון. אני לא יודע מה קורה כרגע בערוצי נשיונל ג'אוגרפיק, אנימל פלאנט ודיסקברי, אך למיטב זכרוני היו משדרים שם לא מעט פרקים על נושא זה בערוצים אלו. לגביי השאלה השנייה שלך, אין לי תשובה לצערי.

כמו שענה קודמי...

ישנו אולי סוג כזה או אחר של קוברה שיורקת ארס וזאת ללא כל קשר לעובדה שאת טרפה היא הורגת על ידי הכשה . היריקה במקרה זה נועדה בעיקר להגנה מפני טורפים ,שמהיריקה שמכוונת ישירות לעיניהם הם מנוטרלים והנחש יכול לברוח . בכל מקרה אין נחש מסוג זה באזורנו ובטח ובטח שאין שום קשר בין שום נחש מכל סוג שהוא לכוס מים שהושארה בחוץ וכביכול הורעלה ,כך למיטב ידיעתי .

צפע100

New member
ממה שאני יודע

לגבי השאלה שניה גם אם קוברה יכניס את הארס שלו לתוך כוס מים (לא ששמעתי על דבר כזה)שמעתי שאם שותים ארס מקסימום יגרום לקילקול קבה.(אלא אם כן יש לך פצע בפה)

למעלה