שוב שלום

law and order

New member
שוב שלום

ראשית תודה על כל התשובות בפוורום.
במקביל לתור בבית חולים קבעתי גם תור לסובחי אבל הוא לוקח 100 שקל עד סוף החודש אחר כך 900 לפגישה! :(
כמה מפגשים צריך לקראת הניתוח?
בדקתי באסותא ובהרצליה עלות לפלטינום היא 1500 כולל הכל.
בנוסף שלחו לי את הרשימה לבדיקות-- יש צילומים שונים ובדיקות דם יחד עם דיאטנית או שתן. וגם רשום הערכה פסיכיאטרית(!) לשם מה זה ? זה חובה? אני לא כלכך להוט על פסיכאטרים

ממה שאני יודעת

אומנם אני לפני הניתוח (הוא ב20.11) אבל סיימתי את כל הבדיקות וממה שאני זוכרת נפגשתי עם המנתחת רק פעם אחת..וזה היה משהו כמו שבעה חודשים לפני הניתוח..
ההערכה הפסיכיאטרית שאני עשיתי הייתה סבירה לחלוטין..כמה שאלות כדי לראות מאיזה מקום אתה בא בקשר לניתוח..ולמה אתה עושה אותו. ואני מאמינה שזה גם כדי לזהות הפרעות אכילה למניהן. גם אני לא עפתי על הרעיון..אבל זה באמת בקטנה :)

ליבי3617

New member
לפני הניתוח

מה זאת אומרת 100 ש"ח עד סוף החודש? מה קורה אחרי זה?
לקראת הניתוח לא צריך יותר ממפגש אחד ואולי שניים. יכול להיות ששיקול המנתח גם לאחרי הניתוח, כלומר אם תצטרך לשלם כמעט 1000 ש"ח לכל פגישה איתו זו יכולה להיות בעיה, לא?

הערכה פסיכיאטרית זו בדיקה שהיא (לצערי) כמעט אוטומטית.
הפסיכיאטר יודע למה באת אליו, שואל אותך שאלות כלליות כמו אם אתה יודע לקראת מה אתה הולך, אם יש לך הפרעות אכילה פעילות וכו' ונותן לך אישור.

רלי123

New member
מפגש עם הרופא

בפועל מספיק מפגש אחד עם אתה מגיע עם כל תשובות הבדיקות ביד.
אני לא ידעתי ולכן הייתי בשני מפגשים.
למה מסוף החודש זה עולה ל- 900
רלי

yoellevy

New member
בדיקות לפני ניתוח

ממליץ שתעשה את הבדיקות על פי דרישת המנתח ובית החולים בו הינך מתכוון לעשות את הניתוח.. לכל בית חולים יש נהלים וכללים משלו!! לגבי הבדיקה הפסיכיאטרית , לדעתי חשוב, הפסיכאטרים מכירים את הנושא וחשוב!! אגב נותחתי ע״י סובחי ואני ממליץ בחום עליו, איש מדהים, צנוע מרגיע ובעיקר סופר מקצוען!!!

law and order

New member
תודה על התשובות

דיברתי עם המזכירה שלו וזה מה שהיא אמרה לי . כנראה שהוא מסיים את ההתקשרות עם קופת חולים כללית. רק השאלה מה זה אומר לגבי הניתוח עצמו להשערתי זה ייבטל את ההנחה של הפלטינום אם סובחי מנתח לא?.
העניין שאם זה 900 שקל למפגש זה די הרבה כסף בשבילי, עם זאת חשוב לי להיות מטופל אצל הטוב ביותר וממה שקראתי פה לא רבים נותחו על ידו וממליצים עליו
האם יש המלצות על מנתחים נוספים, גם בפרטי, אסותא או הרצליה?

בנוסף כל הזמן יש לי חששות של מה יהיה אם אני לא אצליח לשמור באוכל ואשמין בחזרה את הכל, האם סתם הרסתי את עצמי ופצעתי את עצמי? מצד שני כן חשוב לי לרדת ולהיות מסוגל לגרוב גרביים בלי להתנשף או לגזור ציפורניים בלי להתעייף.

ליבי3617

New member
צריך בירור

כי אם התנאים משתנים בכללית, יכול להיות ששווה לעבור למנתח אחר שמנתח דרך הכללית, ד"ר מינץ למשל.
גם ד"ר ספיבק מנתח דרך הכללית.. ציבורי ופרטי.

קודם כל אתה עושה ניתוח שיגביל את יכולת האכילה שלך. זה כל מה שהניתוח נותן.
גם אם לא תצליח, לא סתם פצעת את עצמך כי ההחלמה הטכנית לא לוקחת הרבה זמן.. מקסימום חזרת למקום שממנו התחלת.
לא מומלץ אבל גם לא אסון פטאלי. ואני בכוונה לוקחת אותך למקום הכי גרוע כדי להגדיר מה זה אומר "להיכשל" בניתוח. זה לא שנפתח משהו ולא שחס וחלילה יקרה משהו לגוף שלך.

כן תרד בהתחלה בזכות הניתוח אבל השמירה והתיחזוק תלויים בך.
עליך האחריות לחקור את עצמך ולעשות עבודה מנטלית ופיזית כדי לשמר את ההישגים.

זה כמו אדם ששובר רגל ונזקק לקביים. לא תחשוב שהוא יילך כל החיים שלו עם קביים.. מצד שני אם הקביים כבר לא יהיו והוא לא ישמור על עצמו, הוא ימצא את עצמו שוב עם רגל שבורה.
גם אחרי שנים יש את ההגבלה. אני 6 וחצי שנים אחרי ומוגבלת בכמות האוכל.
אבל... יש אנשים שמנשנשים או מפצחים גרעינים או שותים שתייה מתוקה או אוכלים כל שעה ולא עושים ספורט. אלה האנשים שעולים במשקל מכיוון ששכחו התנהלות נכונה מה היא. גם אדם רגיל מן היישוב, רזה מאז ומתמיד, ימצא את עצמו משמין בנסיבות שאותן חיים לא מעט אנשים שמנים שחיים בשביל לאכול.

למעלה