שוב שלום

שוב שלום

אז שוב שלום לכולם ובאמת המון תודה על התשובות (לא יודעת מה הייתי עושה בלעדיכם)... אני ממשיכה לקרצץ לכם ולשאול שאלות, אז תסלחו לי 1) האם מישהו מכיר את הטיפול בבית החולים "תל השומר" לשם הרופא שלי רוצה לשלוח אותי לבדיקה עם אורטופד. 2) אופציה נוספת של הרופא זה בית חולים "הלל יפה" ששם עובד רופא בשם "ד"ר רוז'ה". האם אתם שמעתם אליו? דרך אגב מחר אני אתקשר לד"ר בור, ואדבר איתו. אני באמת רוצה ללכת גם אליו ליעוץ. אוי, שהילד יוולד כבר... נורה מלחיץ אותי האי ידיעה, מה יהיה הלאה. ושאלה אחרונה: האם הבנתי נכון שלא לכל ילד דרוש הטיפול הארוך לפי שיטת פונזטי? כלומר יש ילדים שמספיק להם חודש, חודשיים גבס וזהו??? תודה.

אז ככה

1. רחליקה ואני ענינו לך על כך למעלה. 2. לא מכירים את הרופא אך אם תרצי ללכת אליו לראיון תוכלי לקרא באתר של אושרי אילו שאלות לדוגמא תוכלי לשאול אותו. 3. בשיטת פונזטי כל הילדים עוברים פחות או יותר אותו תהיך. גיבוסים שמתחלפים כל שבוע- עד גיל חודשיים, כאשר הרגל מתיישרת לרב בערך אחרי חמישה גיבוסים. אח"כ עושים את החיתוך להארכת הגיד- אם צריך. ואז בגיל שלושה חודשים לערך מתחילים אם הנעליים. מומלץ עד גיל שלוש. ושוב אפנה אותך לאתר שלנו, כל החומר הזה כתוב במפורט וגם תוכלי לבדוק אותו בהפניות שכתבנו שם. שלך עידית

tgdr

New member
../images/Emo151.gif

אני לא יודע לגבי שיטות ושמות ופרוטוקולים. אני מרגיש (וגם לפי מה שקראתי פה באתר) שהטיפול בCF זה סוג של אומנות, מאד חשוב הניסיון והחיבור של האורטופד המגבס למיקצוע, נראה לי שזה מסוג העבודה שמצריכה מיומנות גבוהה והרבה רגש בידיים. לכן אני הייתי מייעץ ללכת לזה שיש לו הכי הרבה ניסיון (הכוונה לניסיון טוב) ואת זה באמת אפשר לראות לפי מה שכתוב באתר. שיהיה טוב ורק טוב. נ.ב. הלוואי ולפני 28 שנה כשהבן שלי נולד עם CF היה את הפורום הזה, אבל לא מתלוננים הכל נגמר כאמור על הצד הטוב ביותר האפשרי לשנים ההם (וגם להיום אני חושב).

גם אני מודה בליבי לא"שת כל יום

שהקימה את הפורום החשוב הזה. ולאש"ת ואורית שעושות עבודת ניהול מסורה.

אנחנו מטופלים שם..

ומכירים את הטפול, אך שם החלו עכשיו לבצע גם את שיטת פונטסי אז לדעתי ההורה רשאי להחליט באיזו שיטה לבחור, אוכל, אם תרצי לספר לך קצת על שיטת הגבסים.... בהצלחה אורית

בהחלט רוצה לשמוע

אורית, קודם כל איפה זה שם? בתל השומר או בהלל יפה וכמובן אני מעוניינת לשמוע על שיטת הגבסים, כי על שיטה זאת עדיין לא שמעתי. תודה.

יותר מאשר הפרה רוצה לינוק....

סיפור ארוך: אני רוצה לספר את הסיפור: אז קודם כל, לא אפשרו לנו הרבה ברירות, גבס, וזהו. וכן, טופלנו, ועד היום מטופלים בתל השומר עם צוות מקסים ותומך. לא יודעת בדיוק איזה סוג קלאב פוט יש לתמיר, אבל כנראה שזה לא מהסוג הקל, כי אחרת, כמה שהבנתי, זה היה מצליח להתיישר עם מספר גבסים.... בגבסים מדובר על זוית של כף הרגל כלומר כל פעם מנסים בשעת הסרת הגבסים, להזיז את כף הרגל ומסתכלים לאיזו זוית היא יכולה להגיע, לוקחים בחשבון שהזוית המקסימלית היא 90 מעלות כלומר אנכית לגוף , במצב עמידה. אז בתחילה, לפי מה שכתבו הרופאים, יכלנו לראות זוית של 10 מעלות ואח"כ 20 וכך הלאה. כל עוד הזווית לא מקסימלית, ממשיכים לטפל עם הגבסים והסדים... כיום אנחנו במצב בו שתי הרגליים בזמן עמידה, מגיעות לזוית של 90 מעלות. לא ניתן לדעת האם הזוית תקטן במשך הזמן, אבל מקווים לטוב כי ברגע שהילד עומד יציב, יש כל הזמן לחץ על כף הרגל, אז הסיכוי שיכולת התנועה תרד, קטן,אני מקווה
לגבי הניתוח להארכת הגיד: באיזה שהוא שלב בטיפול בערך ב 8-9 חודשים, הרופאים החליטו שצריך לעזור לכף הרגל להגיע לזוית גדולה יותר והגיד, שהיה קצר לא אפשר זאת, לכן, עזרו לה עם הניתוח ולאחר מכן עם גבסים שיצרו זוית של 90 מעלות כמעט בכדי לקבע את התיקון.ובאמת, הניתוח הוכיח את עצמו ולאחר מכן, נייתה עלייה בזוית, עד מקסימום ,כמו שציינתי. אוף כבר כתבתי הרבה, יותר ממה שאני רגילה. אם עדיין יש שאלות, אשמח להוסיף.... אורית

למעלה