שוב שרשור חמות

ה ו ב י ט

New member
שוב שרשור חמות ../images/Emo122.gif

אוף. אוף. אוווף. כל פעם שאנחנו פוגשים את חמותי (ואחותה) מתחיל מחדש שטף הביקורת והשיפוטיות: למה היא נרדמת על הידיים? את בכוונה רוצה לעשות לעצמך חיים קשים? מה זה הידיים שלה בפה כל הזמן? (זה שלב התפתחותי. דא) מה זה הלשון הזאת בחוץ? (מה זה מפריע לך?) למה היא עם האצבע בפה? (לפני שלקחה מוצץ) למה היא עם המוצץ כשהיא לא ישנה? (עכשיו כשכבר לוקחת מוצץ) למה היא מקטרת? (היא תינוקת. בת 4.5 חודשים. אם לא שמת לב) למה את לא מחפשת עבודה גם במקומות יורתר רחוקים? צריך להתחיל מאיפשהו (תודה על ההתערבות. אבל לא, אין לי רצון להשתעבד לעבודה על חשבון הילדה שלי ולטחון נסיעות כל יום) שכחתי משהו? יכול להיות. זה לא נאמר בטון כועס אלא במין חיוך ציני כזה. זה פשוט עולה לי על העצבים. וזה כ"כ שונה מההורים שלי שטיפת שיפוטיות אין להם. והם רק מפרגנים, ותומכים ואוהבים אותנו. למה יש אנשים שכל הזמן יש להם מה להגיד? למה היא לא יכולה פשוט להנות מהנכדה שלה בלי כל הטענות? מה שמדהים זה שהקטנה כאילו חשה בזה, ומאוד לא רגועה אצל חמותי. אני לא רוצה לערב את האיש כדי לא ליצור מריבה גדולה וכדי לא לבאס אותו. אני גם לא עונה להן יותר מדי בדיוק מהסיבה הזו (מה גם שחמי מקסים ואני לא רוצה לערב גם אותו בזה). ודבר נוסף, אם כבר מקטרים
אני יודעת שזה נורמלי שיש נשירה בשער לאחר הלידה. אבל בנות, אני משירה כמויות אדירות! כל הבית מלא. כבר יש לי ממש הידללות באזור ה"מפרצים". ממש מבאס. זהו, שפכתי.

ה ו ב י ט

New member
ושכחתי עוד דבר

שמטריף אותי שהיא עושה - ראיתי אותה מוציאה לקטנה את האצבע מהפה (בתקופה שמצצה אצבע) ועכשיו שמוציאה לה את המוצץ מהפה. התפוצצתי לראות את זה. על זה מיד הערתי לה (אבל אין לי ספק שזה יחזור על עצמו). היא פשוט חושבת שהיא יודעת הכי טוב מכולם.

לא יודעת כל כך לתת עיצות

מפני שבעלי מאוד מאוד איתי בקטעים של החמות, לרוב גם לי אין עצבים להערות שלה, אני מנסה להתחמק מתשובות, או שבעלי עונה לרוב במקומי. בקשר לנשירה, גם לי זה קרה אחרי הלידה השניה, מאוד פחדתי מפני שיצאו לי ממש *חבילות*, רופא עור נתן לי כדורים למשך 3 חודשים והשיער אצלי ממש הבריא וחזר לעצמו.

ווא זה היה מזמן

חכי, אני אנסה לעשות חיפוש באתר של קופ"ח מכבי, אולי אצליח.

מאז

New member
דאגה

אין ספק שהמצב שאת מתארת לא פשוט, ויכול לשגע כל אמא טריה. לי אומנם אין מצב כזה קיצוני, אבל לאחרונה כמעט בכל פעם שאני מדברת עם קרובת משפחה מסויימת, עולה השאלה אם הפשוש כבר התחיל לדבר משהו (הוא בן 1.3 ובקושי אומר משהו). בהתחלה זה עצבן אותי מאוד (מה אתם בוחנים אותו כל הזמן? את רומזת שאולי יש בעיה? שאולי הוא לא מחונן?) אבל מאוד עזר לי לשנות גישה: החלטתי להתייחס אל זה כביטוי לדאגה של אותה קרובה לבן שלי. זו הדרך שלה להביע אהבה והתעניינות - בצורת הבעת דאגה. זו לא הצורה הבריאה ביותר, אני מסכימה, אבל זו הצורה שלה. ההסתכלות הזו עזרה לי לצמצם מאוד את האנטי שלי.

ו שתי

New member
אני אענה לך על הנשירה

כי על עניני חמות יקח לי המון זמן להגיב, ובעוד שעה אני צריכה לצאת מהבית...
אצלי הנשירה המסיבית התחילה לפני חודש (ילדנו בערך באותו תאריך), ועכשיו, אחרי שכבר חשתי מהתקרחות, עושה רושם שהיא מתחילה להבלם. הפתרון שלי- לחפוף מה שפחות (אני יודעת- זה איכס אמיתי), להסתרק מה שפחות ולא להלחץ. טוב, אני אענה גם על החמות, בנימה מפוייסת משהו, שיכול להיות שהיא בדרכה המוזרה מנסה בסה"כ להראות לך איכפתיות? לעזור לך (ע"י עצות מגוחכות). אז יכול להיות שהיא סתומה, או סתם לא רואה איתך עין בעין (שהרי ככלות הכל, הדור של פעם גידל ילדים אחרת לגמרי מאתנו), אבל יכול להיות שהיא מנסה לעזור מנסיונה. אם זה עולה לך על העצבים הפתרון היחיד הוא להתראות איתם פחות ולביקורים קצרים.

ה ו ב י ט

New member
אני מקוה שגם אצלי הנשירה תתמתן

אחרת לא ישאר לי שער... ובקשר לחמות. ברור לי שאם אשנה את האופן שבו אני תופסת את מה שהיא אומרת (אקבל את זה כניסיון לעזור, כדאגה) אז יהיה לי יותר קל. אבל זה יפה לתאוריה. בפועל אני מתעצבנת ישר. מה שמדהים זה שאני בן אדם מאוד רגוע, סבלני וקשה מאוד לעצבן אותי. והיא פשוט מוציאה ממני פיוזים שאף אחד אחר לא מצליח...

g a n i

New member
../images/Emo11.gifלגבי החמות אני שומרת על ה- 5th

אבל לגבי חוסר השקט של הקטנה קחי בחשבון שמאוד סביר שהיא חשה שאת לא שקטה/שבעת רצון והיא מגיבה בהתאם (מי גאונה של אמא?!) עכשיו, בשום אופן אל תתני להסבר האפשרי הזה למנוע ממך להשתמש בחוסר השקט כתירוץ מ-צ-ו-י-ן להתחמק משם ASAP
רק קחי בחשבון שלשלוות נפשם של כל המשתתפות במשחק - מומלץ להיות מודעים ולנ-שום עמוק...

שיפסלה

New member
שולחת לך ../images/Emo24.gif

שיהיה לך הרבה כח לעמוד מול החמות. מה לעשות. יש אנשים כאלה שצריכים להעיר כל הזמן. שום דבר לא טוב להם. להתעלם כמה שאפשר. זה מה שיש לעשות. לגבי השיער. התחילה לי נשירה כחודשיים לאחר הלידה והיא הסתיימה בערך כ-6 חודשים אח"כ. מינרלים שמשפיעים על נשירת שיער הם אבץ בעיקר וברזל. אם חסרים לך אלה זה יכול להשפיע על נשירה. כדי לבדוק אם הם חסרים מומלץ לעשות בדיקות דם (רופא עור או משפחה) ואם אכן הם חסרים, בטח תקבלי ויטמינים לחיזוק.

למעלה