שוב תודה לכולכן! שאלת גלידה -

שוב תודה לכולכן! שאלת גלידה -

קראתי את כל השירשורי גלידה והתחשק לי גם,
קניתי פסיפלורה קפואה ותותים, נראה לי שזה כמו הפריגת הקפוא בארץ,
זה מגיע במשקל של קילו אבל יש בזה 10 אחוז סוכר.
אני רוצה להכין מזה גלידה, מכל טעם בנפרד, מאוד רוצה שתהיה קרמית,
אשמח גם למתכון פרווה וגם לחלבי.
וצריכה יותר פירוט על כמויות, אין לי מושג כמה שוקל פריגת.
תודה מראש.
 

חנהפ

Active member
לפרווה אני ממליצה על הכנת פרפה

הוא מתקבל קרמי וטעים. יש 2 אופציות להכנה:

לפרפה:
2 שמנת צמחית להקצפה
מעט תמצית וניל
6 חלבונים
רבע כוס סוכר
מקציפים שמנת צמחית לקצף יציב
בנפרד מקציפים חלבונים וסוכר לקצף כמעט יציב לגמרי
מקפלים שתי התערובות זו לזו
מקפלים פנימה הפריגת הרצוי
מקפיאים בכלי אטום

אופציה שניה עושה שימוש בחלמונים:

3/4 כוס מים+1/4 כוס סוכר להרתיח 5 דקקות
4 חלמונים להקציף ולזרזף את הסירופ הרותח תוך הקצפה, להמשיך להקציף עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה
להקציף 1 שמנת צמחית
לקפל את הקציפות זו בזו, להוסיף את הפריגת הרצוי
להקפיא.
 

22BB

New member
פריגת מכיל 280 מ"ל ומכיל לא רק פרי

יש לי לימן נענע (אצלי זה משמש כצנצנת של המלח).
רכיבים :
סוכר
מיץ לימונים סחוט (10% במוצר המהול )
מיצוי נענע
מייצב טבעי
אקציה גום
חומצת לימון
ויטמין C צבע טבעי כלורופיל
חומרי טעם וריח טבעיים
המוצר המהול הוא :
למהול מנה תרכיז עם 4 כוסות מים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הפלא ופלא! גם אצלנו 280 מ"ל!


 
למעלה