ובכן,
1. בעיקרון הכי מומלץ לקחת הורמונים כמה שיותר מוקדם. לפי מיטב הבנתי, ככל שאתה צעיר יותר ההורמונים משפיעים מהר יותר וחזק יותר. האידאל הוא כמובן לפני ההתבגרות הפיזית, לפני שההורמונים הנשיים משנים את הגוף ואת תפקודיו (וזה נכון גם ההפך, לגבי טרנסיות), אבל בפועל זה לא ממש קורה וגם אם יש סיטואציה של טרנסג'נדר בגיל צעיר עם משפחה תומכת ורופאים תומכים, בדרך כלל מספקים לו מעכבי-הורמונים עד סביבות גיל 18 ורק אז עוברים לשלב הבא של הטסטוסטרון. אני לא ממש בקיא בחוק, אבל אני יודע בתוכנית לשינוי מין ב"תל השומר" מספקים הורמונים מגיל 18. 2. אין לי שמץ של מושג. 3. ההורמונים משנים בערך הכל. פיזית: המחזור מפסיק, הקולך שלך משתנה (נמוך יותר), שיער גוף ופנים ומאידך נשירת שיער והתקרחות, הדגדגן גדל, העור משתנה- נהיה יותר שמן, התחלקות השומן בגוף משתנה, יותר קל לפתח מסת שריר, הדחף המיני גובר. תוצאות לוואי: אקנה, ההורמונים יכולים להשפיע על הכבד, יכולים להעלות את הסיכון לסרטן השד והרחם, להעלות את הסיכון לסוכרת, להעלות את הסיכון למחלות לב ולהתקפי לב (בדומה לסיכון אצל גברים ביולוגיים). נפשית: ההורמונים משפיעים על כל אחד בצורה שונה, זה יכול להשפיע על הדרך בה אתה מתמודד עם דברים (אגרסיביות/רכות) ועל מצבי הרוח שלך. יש כאלו שמדווחים על קושי בבכי ובהבעת רגשות. שינוי בתוכנית שלך (למשל: פעם בכמה זמן אתה מקבל אותם, כמה מ"ל כל פעם וכו') יכול לגרום לעצבנות ולמצבי רוח מתנדנדים. אני מניח שחלק מהשינויים הנפשיים נגרמים גם בגלל עוד דברים, לא רק ההורמונים (העובדה שאתה מקבל משהו שרצית כל כך, העובדה שאתה "עובר" לגמרי, העובדה שמקבלים אותך בצורה מסויימת בחברה). את כל המידע לקחתי מהאינטרנט, גם מאתרים אינפורמטיביים וגם מאתרים אישיים, לא מנסיון אישי. אני מאוד ממליץ לך לחפש כמה אתרים של טרנסים באינטרנט , גם כי זה מלמד הרבה וגם כי מרתק להכיר את הסיפורים השונים של אנשים.