שוב 3 ימים בלי תח"צ, הפעם במצב חירום.

Ccyclist

Well-known member
כל כמה שנים ראש השנה נופל על הימים ה' - ו' ואז ישנה שבת. המצב הזה יוצר תקופה של 3 ימים רציפים ללא תחבורה ציבורית בישראל.

הפעם זה נופל על מצב שבו יתכנו צרכים גדולים מהרגיל להתנייד.

עוצר תח"צ כזה על השכבות שלא נוהגות הוא בושה וחרפה.

כל כמה שנים ראש השנה נופל על הימים ה' - ו' ואז ישנה שבת. המצב הזה יוצר תקופה של 3 ימים רציפים ללא תחבורה ציבורית בישראל.

צודק בהחלט

DAVIDADATO

Well-known member

גם בחיפה הידועה כאחת שעובדת בשישי שבת?

Ccyclist

Well-known member
גם בחיפה הידועה כאחת שעובדת בשישי שבת?

חיפה אינה אי בודד או מדינה זרה. היא עיר ישראלית שבימי חול יש ממנה תח"צ לכל רחבי הארץ. צרכי התח"צ לא מוגבלים להתניידות בתוך העיר בלבד.

תחשוב מה הנסועה לחיפה וממנה בחול המועד כלשהו או ביום העצמאות. לחג של 3-4 ימים (ערב חג הוא יום חופשי במקומות עבודה רבים) יש פוטנציאל נסועה גבוה בשגרה.

בחירום ישנם מצבים רבים בהם תושבי חיפה או קרוביהם וחבריהם שמחוץ לעיר צריכים להגיע אלו לאלו כדי לעזור.

לצערנו צורכי שמירת השבת גוברים על צורכי המלחמה. בדוגמא יותר קיצונית, אל על לא קיבלה אישור לטוס בשבת כדי להחזיר את הנוסעים שתקועים ביוון וקפריסין...שיחכו עד אחרי החג

Ccyclist

Well-known member
לצערנו צורכי שמירת השבת גוברים על צורכי המלחמה. בדוגמא יותר קיצונית, אל על לא קיבלה אישור לטוס בשבת כדי להחזיר את הנוסעים שתקועים ביוון וקפריסין...שיחכו עד אחרי החג

עם שלל הדברים שיכולים לקרות במצב החירום - חופש תנועה הוא מבחינת פיקוח נפש דוחה שבת.

הכפלת המצב ל 3 ימים רצופים היא חמורה במיוחד.

מזל שאף אחד לא חושב לסגור את בתי המרקחת התורנים בשם אותן טענות השווא.

Ccyclist

Well-known member

וכתבה בנושא בטמקא:

וכתבה דומה במאקו:

נערך לאחרונה ב:

Ccyclist

Well-known member

Screenshot_20241004_152803_Samsung Internet.jpg

ואיפה שאין מדינת ישראל - יש מדינת תל אביב.

כל הכבוד למיטל להבי ופרוייקט "נעים בסופ"ש".

connex

Active member

הגיע הזמן שבכנסת יחוקקו את חוק יסוד השבת שיגדיר בדיוק מה מותר להפעיל בשבת ובאיזו מתכונת בלי פרשנויות של שר כזה או אחר או ראש עיר כזה ואחר. חוק שיכבד את מעמד השבת אך ייתן גם פתרונות לאלו שאינם שומרים שבת ולתיירים המבקרים בארץ וכמובן כל הנושא של פעילות המשק בחגים רציפים ומצב חירום. לדוגמא אם מחליטים שבתי מרקחת יוכלו להיות פתוחים בשבת אז שבמקביל יאשרו תחבורה ציבורית שיהיה ניתן לנסוע בה אל אותו בית מרקחת. כנ"ל לגבי בתי חולים וחופי הים והמגזר הלא יהודי. כאשר גם במסגרת החוק יוחלט האם ואלו מתחמי בילוי יהיו פתוחים בשבת (דעתי האישית שמתחמים כמו סינמה סיטי,פלאנט וביג צריכים להיות פתוחים כמתחם אבל בעלי החנויות יחליטו אם לפתוח את החנות שלהם בשבת. בסופו של דבר הפסוק שמור את יום השבת לקודשו מדבר לכולם. המסורתיים, דתיים וחרדים מקדשים אותו בדרכם. החילונים גם (אני אמנם לא מתפלל בבית כנסת, אבל בשבת דואג להיות עם המשפחה מה שקשה להספיק ביום חול. משחקים, ארוחות משותפות וטיולים כך שגם אני מקדש את השבת בדרכי)

הגיע הזמן שבכנסת יחוקקו את חוק יסוד השבת שיגדיר בדיוק מה מותר להפעיל בשבת ובאיזו מתכונת בלי פרשנויות של שר כזה או אחר או ראש עיר כזה ואחר. חוק שיכבד את מעמד השבת אך ייתן גם פתרונות לאלו שאינם שומרים שבת ולתיירים המבקרים בארץ וכמובן כל הנושא של פעילות המשק בחגים רציפים ומצב חירום. לדוגמא אם מחליטים שבתי מרקחת יוכלו להיות פתוחים בשבת אז שבמקביל יאשרו תחבורה ציבורית שיהיה ניתן לנסוע בה אל אותו בית מרקחת. כנ"ל לגבי בתי חולים וחופי הים והמגזר הלא יהודי. כאשר גם במסגרת החוק יוחלט האם ואלו מתחמי בילוי יהיו פתוחים בשבת (דעתי האישית שמתחמים כמו סינמה סיטי,פלאנט וביג צריכים להיות פתוחים כמתחם אבל בעלי החנויות יחליטו אם לפתוח את החנות שלהם בשבת. בסופו של דבר הפסוק שמור את יום השבת לקודשו מדבר לכולם. המסורתיים, דתיים וחרדים מקדשים אותו בדרכם. החילונים גם (אני אמנם לא מתפלל בבית כנסת, אבל בשבת דואג להיות עם המשפחה מה שקשה להספיק ביום חול. משחקים, ארוחות משותפות וטיולים כך שגם אני מקדש את השבת בדרכי)
צודק בהחלט, לדעתי צריך להפעיל תחבורה ציבורית תמיד לא רק מתכונת חירום, אני לא מדבר על ערים שיש להם נעים בסופ"ש שיכולים להתנייד באמצעותם, אני מדבר על הערים שאין להם בכלל תחבורה ציבורית כלל שלא נותנת להתנייד בשבתות ובחגים , נגיד בנאדם צריך להגיע דחוף מתל אביב לפתח תקווה ואין לו יכולת כלכלית לרכב או אין לו רישיון נהיגה או שהרכב שלו במוסך הוא הצטרך להוציא כסף מיותר על מונית הלוך חזור

Ccyclist

Well-known member

הדבר האחרון שצריך הוא לתת לממשלה הנוכחית לחוקק חוק שבת. יש תקנות המתירות קווי אוטובוס בשבת שמשרד התחבורה מתעלם מהן 33 שנה וגורמים שמנסים לצמצם את הקיים. אין חוק או תקנה כלשהן נגד הפעלת הרכבת, הרכבות הקלות והרכבלים בשבת.

אני מתנגד גם ל"אמנת" גבינזון - מידן. ליוזמיה אין מנדט ציבורי להטיל מגבלות על הציבור החילוני בשם פשרות כאלו ואחרות. אני בעד שכל אחד יקבע את אורח חייו - חרדי, דתי, מסורתי, חילוני, חסר דת, בני דתות אחרות - ויזכה לחופש לחיות לפי אורח חייו. זו תמצית הליברליזם - חיה ותן לחיות. לא פשרות והגבלות שמונעות מהציבור החילוני והמסורתי את אורח חייו.

כפי שנאמר המאמר הדיעה של טמקא, אם המדינה יכולה ליירט טילים ולגייס חיילים בשבת וחג - היא יכולה להפעיל תחבורה בכל המדינה בשבת. הרי המדינה מפעילה אותה בחיפה (סטטוס קוו), אילת (כי אין באמת סטטוס קוו) ובתוך נתב"ג (כי בשגרה מי שטס הוא סוג א' ומי שצריך אוטובוס ממקום מגוריו אינו).

בשבעת השבתות שנהגתי בארץ המדינה והרשויות המקומיות ניהלו את כל הכבישים - מרכזי בקרה, רמזורים, משטרת תנועה ורכב של מג"ב שראיתי בכביש 6 (שוודאי המשיך לגבות בשבת וחג) בחג השני של פסח 2022.

בסוף שבוע בריטי אני יכול להזדמן לארוע בבית כנסת אורתודוקסי, לבקר קרובים או חברים או שהם יבקרו אצלנו, לבקר אתר לאומי או שמורת טבע, לצאת להפגנה גדולה או מצעד (אצלנו הם וארועי ספורט גדולים מתקיימים בעיקר בסופי שבוע כי הציבור פנוי ברובו), לעשות שופינג במרכזי הערים או מרכזי הקניות, לעשות שיפוץ בייתי או בישול ולצאת לחנות לקנות משהו אם חסר לי מרכיב כזה או אחר, או לנוח אם אני בוחר לנוח. למרות שיש באנגליה הגבלת שעות פתיחה לחנויות מגודל מסויים בימי א' (5 שעות, הסופרים הגדולים בדרך כלל בוחרים ב 11:00-16:00, בסקוטלנד אין הגבלות פתיחה) - אין הגבלות פתיחה על חנויות קטנות. בשבת אין מגבלות כאלו אף שמרבית מקומות העבודה המשרדיים סגורים ולבנקים יש חצי יום. אף אחד לא קובע לי איך אבלה או מה אעשה בסופי השבוע בכלל או ימי ראשון בפרט.

בסוף שבוע טיפוסי בדרום ספרד יש יותר מגבלות פתיחה, אך תמיד יש חנויות הפתוחות חוקית ללא בעיות. בנוסף יש לרשתות הגדולות היתר לפתוח במספר גדול של ימי א' לכל אורך הקיץ ועונת חגי החורף (חג המולד, השנה החדשה, שלושת המלכים) יש גם היתרים באביב ובצמוד לחגים אחרים והשנה יותר לפתוח עסקים גדולים ב 26 מתוך 52 ימי א'. התח"צ פעילה בלו"ז א' שבקווים העיקריים זהה כמעט לימי חול.

אינני מטיף לפנטזיה אלא למציאות שאני מכיר היטב. מציאות שבה כל אחד בוחר איך יבלה את סוף השבוע שלו.

נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
הכל צריך להיות מותר לפתוח ולהפעיל בשבת, ושכל בעל עסק יחליט בעצמו האם להפעיל את עסקו בשבת או לא ושכל תושב יחליט בעצמו מה הוא עושה או לא עושה בשבת. חופש. שמעת על זה פעם? זכותם של האנשים לבחור ואין מקום לכפיה.

Ccyclist

Well-known member
הכל צריך להיות מותר לפתוח ולהפעיל בשבת, ושכל בעל עסק יחליט בעצמו האם להפעיל את עסקו בשבת או לא ושכל תושב יחליט בעצמו מה הוא עושה או לא עושה בשבת. חופש. שמעת על זה פעם? זכותם של האנשים לבחור ואין מקום לכפיה.

לצערי בארץ שמעו רק על "לפגוע" (מעשית - רק בזכויותיו של הציבור החילוני) ו"לכבד" (מושג שבארץ אינו הדדי ופועל רק בכיוון אחד).

אני חושב שהכוונה בתגובה טובה, חשיבה שחוק יסוד כזה יקביל לחוקי יסוד כמו כבוד האדם וחירותו או חופש העיסוק.

הבעיה היא בנפשות הפועלות, שכבר הוכיחו בניסיונות ה"רפורמה" שלהן שהאג'נדה שלהן היא הכל חוץ מזכויות האזרח.

הבעיות של מערכת המשפט בארץ נובעות מכך שהיא מערכת משפט קולוניאלית לשעבר שהושארה לבדה בחדר 77 שנה. פוליטיזציה של המערכת לא תעזור, הכנסת הציבור לתמונה באמצעות שילוב מושבעים בשלב ערכאת הביניים כמו במדינות דוברות האנגלית שהשופט ברק חושב שהמערכת דומה להן יכולה לתרום לחיבור בין הציבור למערכת והגדלת האמון. חיבור כלשהו (עם הגבלות נגד תביעות פוליטיות של גורמים זרים) למערכת משפטית נרחבת יותר כמו בית המשפט האירופאי לזכויות אדם ( ECHR ) יכול לחזק ולהרחיב את אופקיה של מערכת המשפט הישראלית.

נערך לאחרונה ב:

Ccyclist

Well-known member

ודיעה בנושא, טמקא:

raya

Well-known member

תיקון קטן - 3 וחצי ימים....

Ccyclist

Well-known member
מי אמר שמשרד התחבורה לא מתפקד?
דווקא לנוסעים לאומן דואגים טוב מאוד

אומן היה "מקדש מעט" ליהודי תחום המושב בעידן שבו שיבת ציון המודרנית היתה רק תפילה. אם הרב היה יודע שיהודים מארץ ישראל יצאו אליו לראש השנה הוא היה מזדעזע. זה מנוגד לכל הרעיון של ארץ ישראל כארץ הקודש ביהדות.

לא סתם אומרים במסורת שמיקום הר סיני ומקום קבורת משה לא ידועים. הם אינם ידועים כדי שאנשים לא ילכו לעבוד אותם בניגוד ליהדות.

מה גם שרבים ממי שיוצאים לאומן כיום הם מאלו שאבותיהם אין קשר כלשהו לתחום המושב ועדיף שאם כבר יעבדו קברים בחו"ל- שיבקרו בבתי הקברות של קהילות המקור שלהם במגרב תוך חיזוק הקהילות היהודיות שם בהכנסות מתיירות מהארץ. טיולי שורשים כאלו לא חייבים לבוא דווקא על חשבון חגי היהדות בישראל.

למעלה