שודדים עליך ישראל

קרוקדיל

New member
שודדים עליך ישראל

או בעצם שודדים אותי לאור היום והרי הסיפור.... לפני בערך שנה לקחתי מתקן מים קרים\חמים מנביעות כשישב אצלי הסוכן הוא הסביר לי בצורה שאינה משתמעת לשני פנים שהתשלום הוא לפי כמה בקבוקים אני לוקח בחודש אבל אני לא מתחיב על כמות מסוימת של בקבוקים כששאלתי אותו למה בחוזה הוא כותב שלוש בקבוקים בחודש הוא אמר שזה הבקבוקים שאני מקבל במחיר יותר זול ואם אני לוקח יותר בקבוקים אני צריך לשלם עליהם תוספת אחרי כמה זמן הגיעו אלי חיובים על בקבוקים שלא לקחתי ואמרו לי שאני מחויב על שלושה בקבוקים בחודש לא עזרו לי הוויכוחים ולא עזרו לי המריבות חיבו אותי אני שברתי את ההסכם בינינו ושילמתי את החוב בתוספת קנס (במזומן לסוכן שרימה אותי) לפני בערך שבועיים אני מקבל מכתב מהוצאה לפועל שנפתח נגדי תיק על חוב לחברת נביעות (כמובן בתוספת קנסות ושכר עו"ד) התקשרתי לחברה אמרו לי התיק שלך כבר אצל העו"ד תדבר איתו התקשרתי לעו"ד אופיר כהן (התיק בטיפולו) הוא שאל אותי אם יש לי את הקבלה על התשלום כשעניתי לו שלא הוא אמר שיברר את זה עם נביעות מאז אני לא זוכה לתשובה ממנו וכשאני מתקשר אומרים לי נחזור אליך ולא חוזרים שאולותי הן כדלהלן האם לא היו צריכים לידע אותי שיש לי חוב לפני שהתיק הועבר לטיפול עו"ד? האם העו"ד לא היה צריך ליידע אותי שיש אצלו תיק שלי לפני שהוא פונה להוצאה לפועל? האם זה שאין לי את הקבלה אומר שאכלתי אותה? (למרות שאני יודע גם מה השם של הבחור ששילמתי לו) האם זה שיש לי עדים ששילמתי את החוב יכול לעזור לי במקום קבלה? האם אני לא זכאי לדיון בעיר שלי (י-ם) אלא צריך לנסוע עד חיפה? ובכלל מה עלי לעשות בשביל שהתיק לא יגיע לעיכולים וכאלה....? ושאלה אחרונה האם יש לי איזו שהיא עילה לתביעה כנגד נביעות? נ.ב. לא דיברתי עם העו"ד עצמו אלא עם המזכירה או העוזרת שלו

שרון 71

New member
תשובות

בוא נעזוב נקמות ואת סטלין, ואת עלי בבא ואת דנדי ונתמקד במציאת פתרון הולם עבורך ותשובות לבעיה: אין חובה ליידע אותך על חוב לפני שמעבירים לעו"ד. אבל, ממה שנראה לפי הסיפור תיק ההוצאה לפועל לא נפתח לגבי שיקים אלא לביצוע פסק דין כנגדך (האם זה נכון?)- אם לא קיבלת הזמנה לדין ולא המציאו לך את כתב התביעה וניתן פסק דין בהעדרך ובלי שידעת על ההליך (זה פסק הדין המבוצע בתיק ההוצאה לפועל), ואם כמו שתיארת יש לך הגנה טובה (קודם כל ששילמת ואחר כך אולי טענות חוזיות ולמשל הטעיה לגבי מהות ההתקשרות), אז אתה צריך לבקש מבית המשפט שיבטל את פסק הדין. תהיה חייב להגיש תצהיר ולהסביר שני דברים: אחד, שלא התגוננת כי לא ידעת על התביעה ושניים, לפרט שיש לך הגנה טובה). עם הגשת הבקשה בית המשפט יעכב את הליכי ההוצאה לפועל עד לדיון בבקשה שלך (בדר"כ בכפוף להפקדת ערובה כלשהי-בבקשה תבקש שלא יחייבו בערובה) שאז לא יהיו לך עיקולים וסביר שבית המשפט יבטל את פסק הדין (זה לא משהו נדיר אלא קורה כל יום בנסיבות כאלה). משבוטל פסק הדין תוכל לטעון להעדר סמכות מקומית בחיפה ושיעבירו את הדיון לירושלים. קצת מורכב להסביר כאן את הטענות לעניין הזה (בעקרון- תצטרך לטעון שהמקום לקיום ההתחייבות הוא אצלך בבית וששם נעשתה ההתקשרות,ושאתה גר בירושלים ושיש להם סניפים וכו' -ובקיצור, כשזה יעלה נדאג לזה.) אם תעביר את הדיון לירושלים הם יהיו בבעיה של עלויות ניהול התיק ולא אתה. אגב, בהוצל"פ מותר לפתוח את התיק בכל מקום בארץ בלי קשר למקום שבו אתה גר -אבל זה לא המקרה כרגע-להבנתי. אחרי שיבוטל פסק הדין, תוכל להתגונן ויתקיים המשפט ותוכל להביא עדים וכו'. ככלל תמיד צריך לקחת קבלה כי בלי קבלה יש בעיה- וטענות בעל פה מול העדר מסמכים בכתב ובפרט מול מסמכים בכתב המראים אחרת הן תמיד בעייתיות. לעובדה שדיברת עם העוה"ד או מישהו אחר אין משמעות בעניין הזה והוא לא חייב לחזור אליך- למרות שאם תהיה סבלני בסוף הוא יעשה את זה (אל תחכה לו - כשתפעל כמו שצריך הוא יפנה אליך בצ'יק כדי לסגור עניין) דבר אחד נוסף: אם המדובר בתיק הוצל"פ לביצוע שטר התמונה משתנה לחלוטין- יכול להיות שזה שיק לבטחון שמבוצע בגין החוב ?- במקרה כזה, ההליך שעליך לנקוט הוא במסגרת ההוצל"פ בבקשת "פרעתי". אם זה יהיה רלוונטי אפרט. א גיטה שאבס ידידי יהיה בסדר!

קרוקדיל

New member
תודה רבה :)

אבל לא כ"כ הבנתי מה אני צריך לעשות עכשיו? לפנות לבית משפט בחיפה? או ללשכת הצואה לפועל בחיפה?

שרון 71

New member
לבית המשפט שנתן את פסק הדין!!!

קרוקודיל יקר, כמו שכתבתי לך: כפי הנראה מבוצע בתיק ההוצל"פ פסק דין- לכן, עליך לפנות לתיק ההוצאה לפועל רק כדי לצלם את פסק הדין ואז תפנה בבקשה לביטול פסק דין לבית המשפט שנתן את פסק הדין והוא המוסמך לבטלו. במקרה שמבוצעים בתיק ההוצאה לפועל שטרות (וזה לא נראה לי המקרה) אז עליך להגיש בקשה בטענת "פרעתי" וזה נעשה בהוצאה לפועל. כמו שכתבתי לך: אם מבוצעים שיקים תכתוב כאן הודעה ואפרט את העניין יותר.

למעלה