שודו - שיעור חמישי!

mishel s

New member
שודו - שיעור חמישי!

והפעם, כתבתי אותיות.... ממש ככה. כתבתי את 文字 :)
החלקים החדשים פה היו הקו הראשון של שתי האותיות והקוים השני והשלישי של האות השניה.

המורה שאלה עד מתי אני ביפן ואמרתי לה עד אמצע מרץ אז היא שאלה אם יש איזה תוים מיוחדים או מילה או משהו שאני רוצה לכתוב ושנתאמן על זה ונשפר את זה וניצור מזה מזכרת או סוג של "פרוייקט גמר". לא יכולתי לענות על המקום אז אמרתי לה שאחזיר לה תשובה שבוע הבא.

יש למישהו רעיון? אולי משהו עם ארבע תוים, או מילה יפה עם שני תוים.
חשבתי להגיד לה שאני רוצה לכתוב את השם של חברה שלי יפה אבל יכול להיות שזה קצת לא יאה אולי :)

בכל מקרה, שחכתי דבר אחד...
שכחתי שמחרתיים ואלנטיין פה. כלומר, לא שכחתי, אני זוכר אבל לא חשבתי על זה.
יצאתי מהשיעור שודו עם 5 מתנות/חבילות שוקולדים שקיבלתי מארבע דודות והמורה :)
מצחיקים המבוגרים האלה, לא מדברים ישירות אבל מתנהלים עם כל הטקסים.
הילדים היו הרבה יותר ישירים.

אני לא אהיה פה ביום הלבן אז אני לא צריך להחזיר כלום :) חח
אבל אולי באמת יאה להביא איזה משהו לפעם האחרונה שאני אשתתף ולחלק שם לדודות שכבר פינקו אותי פעמיים.

הגעתי קצת מוקדם אז צילמתי גם את הכיתה כי גיא ביקש באחד הפוסטים הקודמים אם אפשר לראות את הכיתה.
בתגובה להודעה הזאת אשים גם תמונה של הדוגמא שהמורה נתנה לאותיות וגם את הכיתה.

innocence

New member
הקנג'י האהוב עליי הוא של רוח

kaze (אין לי יפנית במחשב).
&nbsp
אבל זה רק הטעם שלי, ויש מצב שזה קצת יותר מדי קווים בשבילך >>

Tenguy

New member
איזה כיף יש לך !!! הלוואי עליי

הכניסה ממש יפה - אתה ישר מקבל ״אווירה״ !! אתה יכול לשאול את המורה בן כמה העץ האורן בכניסה?
אולי אגדל כזה ליד הסטודיו שלי
בפנים זה ניראה גם מעניין .... הכי אהבתי את הסימנית 飛 בתמונה ב-5

סלעי בזלת אני יכול לסחוב בטיול בגולן .... מעניין איפה אפשר להשיג בארץ חצץ משיש לבן ?

לגבי השיעור עצמו אגיב מחר... אני פשוט מת מעייפות מן היום הארוך שהיה לי היום...

mishel s

New member
עוד משהו מעניין (לי)

המורה הדגישה שהקווים השלישי והרבעי באות הראשונה 文 צריכים לא לגעת בקו שמעליהם (כלומר בקו השני).
זה היה לי קצת מוזר כי תמיד כשהתאמנתי על קאנג'י לבד בכתיבה לא במכחול, דווקא כן חיבתי אותם לקו מלמעלה.
כמובן, איכשהו, זה דווקא נראה לי יפה כשהם לא מחוברים אבל חוסר החיבור הזה הזכיר לי את האות 対, כלומר, את החלק השמאלי שלה.
האם הגיוני לחשוב שהחלק השמאלי של האות הזאת הוא בעצם האות 文 רק בגרסה הקטנה/שמאלית שלה? או שזה משהו אחר לגמרי, כמו שחשבתי עד עכשיו. עד היום באמת שלא קישרתי בין שני החלקים האלו אבל היום כשהיא אמרה לי לא לחבר את הקוים לקו העליון זה גרם לי לחשוב על זה...

herouth

New member
אכן, הרכיב השמאלי של 対 הוא 文

אבל זה תו שעבר פישוט. במקור הוא היה 對.

למעלה