שודו - שיעור שלישי!

mishel s

New member
שודו - שיעור שלישי!

הפעם במקום לעבוד כל השעתיים על אותה מילה, עשינו שתי מילים!
הראשונה הייתה 大小 והשניה הייתה 子供.
תמונות מצורפות למטה.
לא מבסוט מאיך שיצאו לי הגדול קטן, אבל מהילד האחרון אני די מבסוט, לא כזה קל לכתוב ילד :)

יש לי איזה תיק כזה כדול מיוחד לניירות שבו אני מכניס את כל הניירות שכתבתי.
בפעמים הקודמות גם באתי לשיעור כשכל הניירות שכבר כתבתי גם בשיעורים הקודמים נמצאים איתי, אבל הפעם בכלל שירד גשם החלטתי לבוא מצוממם עם תיק גב ומטריה בלי התיק ניירות הגדול.
ואז בסוף השיעור המורה שאלה אותי אם יש לי את הניירות שכתבתי בפעמים שעברו, כי היא רצתה להלוות אותם.
לפי מה שהיא אמרה... "יש מישהו שרוצה לראות".
מעניין מעניין... השמועה על הזר שמגיע לשיעורי קאליגרפיה פרשה כנף ואוזניים לא מאמינות רוצים לראות הוכחה? חח
אז מכיוון שלא היו לי את הניירות של פעמים הקודמות, היא בקשה להלוות את מה שכתבתי באותו שיעור.
בגלל זה צילמתי אותם לא הכי ברור כי זה היה בכיתה ולא בבית והיא עזרה לי לפזר אותם על השולחנון הזה. לא הייתי במצב להתחיל לבוא בדרישות.

הקו השני של האות הראשונה בילד חתיכת טריקי...
בפעמים הראשונות שניסיתיאותו יצאו לי כל מני יצורים מוזרים שלא דומים בכלל למה שאמור להיות :)
האות השניה בילד הייתה פחות בעייתית.
אבל עדיין אני לא מבסוט מהאות של גדול שלי, יחסית לדוגמא שהייתה לי שהיא ציירה, זה די זוועה.

נו, מעניין מה יהיה פעם הבאה :)
שבוע הבא יש חופש מסיבה כלשהי, אז רק עוד שבועיים.

herouth

New member
לדעתי הילד השלישי מימין הוא הכי יפה.

הקו הקשתי הזה באמת קשה.
&nbsp
ולגבי ה־大, אתה צריך לעבוד על הקו שפונה ימינה. אני זוכרת שדיברתי איתך עליו. זה אחד הקוים הקשים. הוא אמור להיראות כמו מין חצוצרה כזו, אבל איכשהו קשה לגרום לו לזרום בצורה אחידה, ויוצא שפתאום באמצע משנים כיוון וזה גורם לחלק העבה שלו להיראות כאילו הדביקו אותו להתחלה במקום להיות המשך חלק שלו. הכי טוב שיצא לך, לדעתי, זה הרביעי מימין.

mishel s

New member
אכן!

תודה על הטיפ, לא ממש שמתי לב לזה אבל עכשיו כשמסתכלים אכן רואים שהקצה כאילו פתאום משנה כיוון במקום שהקו העליון והיה קו ישר. אשים לב לזה בהמשך :)

Tenguy

New member
מסכים עם חרות

אבל אני קורא לקו האחרון בעברית של ה-大 : "קו היעה", כי הוא מזכיר פרופיל של יעה צמוד לרצפה כשהידית האחורית שלו מורמת מעל.
מצטער על העיכוב בתשובה.... גם הייתי חולה כל שבוע שעבר וגם מסך המחשב שלי שבק חיים (הלפ טופ שלי בכלל בחיפה...)
היום אקנה מסך מחשב חדש (מתלבט אם לקנות כבר ברזולוציה 4K
).... כך שאני עונה ממסך העבודה שלי

אתמול סוף סוף הייתי בסטודיו (היה ממש יום יפה וחייבים להשקות גם את הבמבוק...) אז שלפתי מכחול והתאמנתי קצת...

מצרף בריסטול חדש שכתבתי אתמול עם כל סימניות ה-kana וברור שבהזדמנות זאת כתבתי את הסימניות של מישל - שיעור ראשון בשני נסיונות, שיעור שני ב-3 ניסיונות ומשני זוגות הסימניות של השיעור האחרון הייתי מרוצה כבר בניסיון הראשון
צירפתי 2 צילומים של הקאנג'י כי הצילום לא יצא הכי חד שאפשר ....
מישל, אתה באמת צודק - בצילום של התמונות ישנו באמת אפקט חזק ש"מגדיל" סימניות הקרובות למצלמה בהשוואה לסימניות הרחוקות יותר... אצלי זה ממש מפחיד האפקט הזה...

בנוסף, קניתי בקבוק סאקה (ריק) עם קליגרפיה משנות ה-50 מיפן ... (42$ + 40$ משלוח) והגיע ביום שישי תוך 10 ימים .... וואו

למה? במקום בקבוק אחר שהיה לי.... החתולה שלי שאוהבת להפיל כל דבר מן השולחן, הצליחה להגיע גם למדף ו....

herouth

New member
אופס, יצא לך 天 במקום 大.

כנראה שאתה רגיל מהחתימה שלך.

mishel s

New member
כמובן אין מה להשוות בינך לביני :)

אבל אם אכן התבלבלת עם הטן לש החתימה, הטן של החתימה נכתב קצת שונה לא?
הקו הראשון הואמשימין לשמאל ולא משמאל לימין.
זה שילוב של גן של גנקי עם גדול :)
&nbsp
נקודה נוספת שסתם שמתי לב אליה.
בגדול שלך הקו השני (מלמעלה למטה לכיוון שמאל) חותך את הקו האנכי ממש באמצע.
המורה ציינה לי במפורש שהוא לא צריך לעבור באמצע.
בהתחלה גם שלי עבר באמצע אבל היא אמרה לי לצייר אותו טיפה יותר לכיוון שמאל, כלומר שהחלק של הקו האנכי מצד שמאל לנקודת החיתוך יהיה קטן יותר מהחלק שבצד ימין.
אם זה מעניין אותך, אני יכול לצלם לך את הסימניה שהיא כתבה לי בתור דוגמא (בכתום...) שתראה למה אני מתכוון, אצלה זה אחן צד שמאל יותר קצר.
אבל אין לי שום תלונות למה שכתבת כי לי זה נראה יפה בכל מקרה, אבל סתם חשבתי שאולי זאת נקודה שתעניין אותך כי היא ציינה את זה במפורש כאחד מהתיקונים שצריך לשים לב אליהם (כי בהתחלה ציירתי את הקו באמצע).
כשאפתח את תיק השודו לאימון קצר, אצלם לך את שלושת התמונות של הדוגמאות שהיו עד עכשיו.

Tenguy

New member
המורה שלך צודקת...

בגדול... גם אני בדרך כלל מזיז שמאלה את הקו האנכי... זה כלל אסתטי ידוע

כנראה שלא ממש חשבתי על הפרטים בזמן שכתבתי, כי זה היה כבר בסוף היום והייתי כבר בדרך החוצה, ועובדה שבכלל גם כתבתי 天 במקום 大
אני גם מאד אשמח אם תוכל לצרף את הדוגמאות של המורה שלך, כדי שאוכל לראות בדיוק למה היא התכוונה....

למעלה