שודו - שיעור שני!

mishel s

New member
שודו - שיעור שני!

הגעתי למקום ראשון (בדיוק בזמן). המורה כבר הייתה שם מארגנת דברים אבל אף אחד אחר לא היה עדיין.
נו טוב, ירד גשם, אנשים לא ציפו לזה כנראה.
שאלתי לגבי התשלום ושילמתי ישר למורה את הסכום הדרוש להשתתפות למשך החודש במזומן, בלי צ'קים, בלי התחייבות לשנה בלי כלום...
בעבר אפילו להרשם למורה לתופים הכריחו אותי להביא להם צ'קים לשנה מראש...
בכל מקרה, היום כתבתי את גנקי! (לא את כל הספר, רק את המילה).
בעצם שני הקווים שהתחלתי בלהתאמן עליהם היו הקו התחתון בצד ימין של מוטו, שבסוף עולה למעלה בכנף.
והקו הקטן של הקי, הראשון שכותבים.
אחר כך כבר כתבתי ברצף גנקי גנקי גנקי במשך שעה וחצי...
בתמונות למטה אתם יכולים לראות דוגמא מתוך מה שכתבתי, זה גם פרוס בסדר הכתיבה.
הראשון שכתבתי הוא למעלה מצד שמאל ואז כמו בקריאה באנגלית יורדים למטה וימינה עד האחרון שכתבתי.
נראה לי שבאמצע היו כמה שהיא לקחה לשים בכיתה אבל לא ברור לי כמה לקחה.

היה קטע משעשע שהסטודנטיות האחרות שהיו שם כנראה מאוד סקרניות אבל מצד שני חסרות אומץ? או אני לא יודע מה.. היה קטע שהמורה באה אלי לקראת סוף השיעור ושאלה אותי מאיזה ארץ אני, ואחר כך שאלה אותי איפה אני גר ביפן, ואחר כך שאלה אותי אם אני רווק... חח
ואחרי התשובות וסיום שיחה מנומס, היא הלכה לצד השני של החדר איפה שהבחורות חיכו ודיווחה להם את מה שאמרתי :)

עוד קטע שהיה זה שאחת מהמהנלות/מזריכות של המקום, שלא נמצאת בשיעורים אבל כנראה אחראית על משהו שם, נכנסה בתחילת השיעור במהירות, עברה אותי מאחורי הגב בלי ממש לראות אותי ופנתה ישר למורה שישבה שולחן לידי.. "שמעת על הזר שאמור לבוא לפה?!?!!" ואיך שהיא אמרה את זה סיבבתי את הראש לכיוונה ופתאום היא קלטה אותי... ובחיוך מבוייש אמרה "קונניצ'יווה..."
התפלק לה :)

ואז גם הסבירו לי שכדי לעבור את המבחנים האלו של הרמון בשודו, או כדי בכלל ללמוד למבחנים האלו, צריך להזמין במיוחד דוגמאות של כתיבה בידי רב אמן או משהו וזה עולה מלא כסף ומהם אני אמור ללמוד, ולכן עדיף לי כרגע שלא לכוון לכיוון הזה אלא להשאר במסגרת השיעורים של אישימוטו סנסי ובגדול סתם להתנסות.
נראה לי זה היה בקטע של "מה אתה דפוק? אתה לא יודע לכתוב גנקי ואתה רוצה ללכת על מבחנים עכשיו? עדיף לך להתאמן עוד כמה שנים לפני שתחשוב על זה..."

בסיום, ירד מבול ועמדתי בגנקן... אחת הסבתות הציע לי טרמפ לתחנה אבל סייגה את זה בזה שהיא לא רואה טוב.
מזה אני אמור להבין כנראה שזה רק הצעה נימוסית אז סרבתי בנימוס ואמרתי שאני אסתדר.
חיכיתי עד שהגשם יעבור במכבסה שהייתה די קרובה.
מכבסה אוטומאטית, אין שם אף עובד אבל קליינטים יש ברוך השם... אין לאנשים מכונות כביסה בבית ביפן אה...
נראה לי המכבסים שם לא הבינו מה הגייג'ין הזה עושה פה במכבסה באמצע שום מקום, אוכל אוניגרי ומביט בעיון באייפאד שלו. :)

Tenguy

New member
ממש יפה!! ועל רצפת העץ היפנית - עוד יותר ..

שמת לב שהסימניות הולכות וגדלות במהלך התרגול ? זה תופעה ידועה לאלה שלא מודעים לזה

זה תרגול טוב לקווי barai) 払) : הכי טוב לדעתי זה הדף השני מימין בשורה שלפני האחרונה - הסימנית ki הכי טובה למרות שה-gen גדולה מידיי. השפיצים של קויי ה-barai בדף הזה הכי טובים גם ב-gen וגם בתחתית ה-ki והכי אהבתי את ההצלפה של קו ה-migihane) 右撥) האחרון ב-ki.
גם מאד מאד משעשע לשמוע את הside stories
....

mishel s

New member
עד שאמרת לא שמתי לב

אבל אני חושב שהאפקט הגדול יותר היה דווקא מזוית הצילום, הדפים הרחוקים יותר נראים יותר קטנים מהדפים הקרובים שנכתבו אחרונים.
עשיתי השוואה בין הדף הראשון לאחרון אחד על השני וזה נכון שיש הבדל והאחרון כתוב טיפה יותר גדול, אבל רק טיפה ורק באות הראשונה, האות השניה נשארה פחות או יותר אותו גודל.
&nbsp
לא הבנתי איזה חלק שם הוא תרגול טוב לקווי באראי, אתה יכול לפרט/להסביר?
למה אתה קורא הצלפה? (סליחה שאני לא בקיא בטרמינולוגיה, אבל בטח אחרים גם לא ממש בקיאים בזה פה :)
&nbsp
מצחיק שבחרת את השני מימין ומלמטה כנראה הכי טוב.
זה אותו דבר שאמרו לי שני יפנים אחרים גם כן, בשני מקומות שונים.
רק שהם ניסחו את זה אחרת... הם אמרו שהדף ההוא... טוב.
יענו כל השאר לא :) חח
במקרה הזה אתה היית יותר מנומס/עדין מיפנים :)

Tenguy

New member
אני מצרף לפה צילום של קווי ההצלפה הרלוונטיים

הצלפה היא תנועת המכחול שמתחילה מרוחב קו מלא, בו שיער המכחול ממש מונח על הנייר אל חוד השפיץ אליו המכחול נע במהירות יחסית, תוך עזיבת משטח הנייר אל האוויר.... קווי באראי הם קווים שכולם מסתיימים בחוד שפיץ

בצילום שצירפתי - שים לב לצד הכהה של הקווים - זה הצד בו נמצא ונע החוד של שיער המכחול.
בהצלפה כמו בקו האחרון של ה-気 רצוי למתחילים טיפה לעצור בתחתית הקו - ולראות לאיזה כיוון, לאיזה אורך ובאיזה עובי (לחץ של המכחול על הנייר) רוצים להצליף את השפיץ, ואז לכתוב את חוד השפיץ שאתה רוצה
ברגע שתהיה לך שליטה על השפיץ שאתה רוצה - אתה תבין יותר טוב ויותר מתקדם בשליטה על המכחול והקליגרפיה שלך תהיה פחות אקראית.
אני אגלה לך סוד קטן: כל הקליגרפיות ״הספונטניות״ שהמאסטרים היפנים כותבים בהן קווי הקליגרפיה נראים אקראיים.... הן נעשות במודעות ובידיעה מלאה מה המכחול עושה במהלך הכתיבה.... מה שיפה שבכל זאת - אין פעם שליטה מלאה על שיער המכחול, כמות הדיו במכחול ולאינטרקציה עם הנייר - והתוצאה הסופית היא תמיד שונה, ולכן אי אפשר למצוא שתי קליגרפיות זהות אפילו של אותו בן-אדם.

mishel s

New member
תודה רבה!

על ההסברים, העצות והטיפים :)
ביום חמישי שוב אלך ונראה איזה מילה אקבל הפעם לכתוב שעתיים.
האמת שדי הופתעתי מזה שקיבלתי את גנקי כי ה"קי" של גנקי זה אוד שחשבתי שהיא די קשה, אפילו בלי שודו, לכתוב יפה.
&nbsp
שאלה ספציפית על הדרך בה המכחול מונח בקוי בראי..
הרי תמיד מתחילים עם המכחול כאשר השפיץ שלו נמצא בזוית יחסית לבסיס שלו, ואז מזיזים את המכחול בצורה שהמבנה הזה נשאר איך שהו בדרך כלל.
אבל בקו האחרון של גן (מגנקי) למשל, היא לימדה אותי שזה לא בדיוק ככה. כלומר, הקו מתחיל ככה אבל כאשר מגיעים לחתית ומושכים ימינה, אז גם משנים טיפה את זוית המכחול כך שהשפיץ שלו עוקב אחרי הבסיס/תחת שלו והם לא בזוית כלשהי, ואז כשמגיעים לסוף הקו, מרימים את המכחול מעלה תוך כדי תנועה סיבובית כאשר הבסיס/תחת של המכחול הוא הצד שעולה ראשון עד לסוף שהשפיץ עצמו מתנתק מהדף.
&nbsp
השאלה היא בהצלפות האלו שהם לא כנף, כלומר לא שינוי קיצוני של זוית הכתיבה ואז הצלפה, האם במצב הזה גם צריך לשנות את זוית המכחול לפני ההצלפה או שמה המכחול נשאר באותה זוית שהיה בה מתחילת הקו ולאט מעלים את הסביס שלו עד שהשפיץ מתנתק מהדף?
או שכן צריך לשנות זוית או משהו כזה?

Tenguy

New member
מקווה לענות לך מחר עם סרטוני הסברה

אני חולה בבית ולא הצלחתי להגיע השבוע לסטודיו...
רציתי להסריט הדגמות ולהעלות אותן לפה ... אבל בגדול אני לא מסובב את המכחול או את כף היד. כשאני מגיע לתחתית אני מוודא שהשפיץ של המכחול יהיה בצד העליון של הקו, ושאני מגיע לקצה הימני של התחתית - למעשה הצד האחורי של השיער נמצא שם בקצה (לכן הקצה מעוגל...), וכל מה שנשאר לעשות זה לנוע למעלה (or what ever you want
) עם השפיץ, כאשר את גם מרים את הצד האחורי למעלה, עד שאני יוצא מן הנייר.
תסתכל אם המורה שלך מסובבת בעצמה בסימניות שלה את המכחול בתנועה למעלה? או שאומרת לך כתלמיד לסובב, כי סיבוב יכול באמת לעזור למתחילים אבל לדעתי זה מיותר.

Nadavu

New member
רוצה טרמפ?

רק קח בחשבון שהורדתי עכשיו חצי בקבוק וודקה

mishel s

New member
או במילים אחרות

אני יכול להתחיל לתת לך טרמפ.
לא יכול להבטיח שגם אסיים לתת לך טרמפ :)

herouth

New member
אפשר גם יותר ברור, שאפילו גאיג׳ינים טריים יבינו: