שווה להצביע?

the first duke

New member
6 מנדטים למפלגות שלא יעברו את אחוז

עפ"י מאמר בעיתון הארץ כשישה מנדטים צפויים להעלם וקולותיהם להתפזר בעקבות הצבעה למפלגות קטנות שלא עוברות את אחוז החסימה כמו הירוקים, עלה ירוק,תפנית וכו'. המאמר מציע לבוחריהן להתעשת ולדאוג מראש שקולותיהם לא יתבזבזו לשווא. מאמר מעניין לקריאה גם לימ שלא מסכים איתו. קישור למאמר כפי שהתפרסם בהארץ:

diy

New member
ורובם עוברים לקדימה. כמו ניידר >בוש

ומכה אנושה לאקולוגיה בארה"ב, כך הצבעה לירוקים (שבכל הסקרים בלי יוצא מן הכלל הם רחוק מתחת לאחוז החסימה) >אולמרט, מכיון שרוב הקולות של מתחת ל% החסימה עוברות למפלגה הגדולה.

the first duke

New member
נכון מאוד,קולות הירוקים ילכו לקדימה

לא חבל לכם על קולותיכם היקרים והירוקים? הרי בסופו של דבר מי שיהנה מהקולות שלכם למפלגת הירוקים (מפגלה ראוייה אך שלא קרובה אפילו אלחזו החסימה) יהיו בעיקר אנשי קדימה אשר כמפלגה הגדולה ביותר יקבלו את האחוז הגבוה ביותר של קולותיכם. לא חבל שהצבעתכם תלך לפח? לא חבל שינצלו את קולותיכם לצעדים הפוכים ממה שהתכוונתם? הצביעו במקום זאת למפלגה שיש לה סיכוי הלכנס לכנסת ולקדם צדק חברתי וסביבתי. מפלגה כמו מפלגת העבודה אשר הובילה רק לפני מספר חודשים את חקיקת חוקי החופים המגביל אמוד את הבנייה בחופי המדינה. רוצים סביבה נקייה וצודקת יותר? שימו אמת בקלפי, לדעתי לפחות:)

אני מבקש להפסיק את הקריאות האלו

יש אלפי אנשים שאין להם למי להצביע ורוצים להצביע לירוקים. אנחנו מאמנים שנעבור את אחוז החסימה, ומינה צמח וחבריה יצטרכו לתת תירוצים על כשלונם. בכל מקרה אנשים שמצביעים למה שהם מאמנים לא מבזבזים את הקול שלהם. לדעתי מי שמבזבז את הקול שלהם זה אלו שלא מצביעים למפלגה שהם מאימים משיקולי חשבונאות. מכל שיקולי החשבונאות האלו הפוליטיקה בארץ נראת כמו שהיא נראת! להבא כל הודעה שתהיה כאן עם התענה הזו של בזבוז קולות תמחק! תודה, דרור

clear

New member
מסכים מאד

בנוסף לכך. תפסיקו להתייחס לסקרים שאומרים שהקול יתבזבז- אלו סקרים שמגיעים מהמפלגות הגדולות שמנסות למשוך אנשים מהמפלגות הקטנות. אנחנו צריכים לעשות ככל יכולתנו על מנת לדאוג שהירוקים יגיעו לכנסת. זו המשימה שלנו כרגע. מי שמנסה להפחיד אותנו בכך שלא נעבור את אחוז החסימה וקולנו יבוזבז- צריך לתקוף אותו- הוא ממש בגדר אויב שבא להפחית מכוחה של המפלגה. תפקידנו זה לדאוג שמה שיותר אנשים יצביעו עבור הירוקים ולא לתת במה לאנשים שהמפלגה מפריעה להם. תבינו שיש המון אנשים שאנחנו מפריעים להם, אנשים עם כוח וכסף ואם יהיה אפילו חבר כנסת אחד של הירוקים הם יפסידו המון- זה יעצור התדרדרות שפוגעת בנו אך עוזרת להם. אנשים אלה יעשו הכל, במיוחד בימים שלפני הבחירות כדי לבעס אותנו ולנסות להחליש אותנו. זיכרו מה המטרה של הירוקים ואל תוותרו לאף אחד. תצביעו ירוקים כי רק הירוקים באמת עושים משהו למען איכות הסביבה.

אודלינה

New member
אם כל אחד לא יצביע לירוקים

בגלל שאומרים שיש להם סיכוי קטן להבחר, ברור שהם לא יעברו את אחוז החסימה. אני כמעט בטוחה ב-100 אחוז שאם כל אחד שלא רצה "לבזבז" את קולו להצבעה לירוקים היה מצביע לירוקים, הם היו נבחרים לכנסת.

טולאי

New member
אינשאללה תעברו

ולא יעברו הקולות שלכם לקדימה. אני, לא מסתכן, ומצביע לרשימה הירוקה ביותר-חד"ש

הנושא הירוק בחד"ש נמצא במקום השלישי

אחרי נושא זכויות הערבים במדינה ואחרי הנושא האדום (הסוציאליזם)... צריך לדייק בעובדות

זוהי קריאה אנטי דמוקרטית בעליל! ../images/Emo46.gif

מי שפרסם את הכתבה הזולה הזו וגם מי שכתב את התגובה הזאת צריך להתבייש בעצמו! להשתמש באמצעי של הפחדה כדי לגרוף קולות??? יותר נמוך מזה אי אפשר לרדת! כל אחד צריך לבחור על פי צו מצפונו!! אוי לנו כחברה דמוקרטית עם כל אחד יצביע מתוך פחד למפלגה שלא מייצגת את השאיפות שלו! במפלגות הגדולות יושבים אנשים מושחטים ברובם שעברו הסתאבות רצינית במשך שנותם הרבות כפוליטיקאים! במפלגות הגדולות יושבים אותם האנשים שאנחנו מתלוננים עליהם בין בחירות לבחירות, האנשים שהפכו את המושג פוליטיקאי ישראלי למושג כל כך זול ונלעג... אם כבר להצביע למישהו - רק לא למפלגות הגדולות!!!!!

bhr11

New member
ההשוואה לניידר/בוש מופרכת לגמרי

קודם כל, בישראל יש שיטה קואליציונית, ולא שיטה של "המנצח לוקח הכל" כמו בארה"ב, כך שאין פה שום קשר למה שקרה בבחירות ההן. אם בארה"ב היתה שיטה כמו בישראל, הצבעה לניידר היתה דבר נכון מאד לעשות. שנית, אז לירוקים היתה אולי אופציה אצל אל גור, כאן ה"עבודה" - ששבויה של ה"מקורבים" בדיוק כמו כל המפלגות הגדולות האחרות ובנוסף גם עובדת אצל הועדים של חברת החשמל ומקורות - היא לא אופציה ירוקה יותר מהליכוד או מקדימה. ההשפעה של חברת החשמל על העבודה חזקה לא פחות מההשפעה של חברות הנפט האמריקניות על בוש.

CKYEN1

New member
שווה להצביע?

אני רוצה להצביע לירוקים השאלה האם הקול ילך לאיבוד או לא? לפי הסקרים איפה אתם ממוקמים? ועד כמה תדאגו לטובת בעלי החיים

שווה מאוד

ראשית ברוך הבא, מפלגת הירוקים היא מפלגה עם אנשים טובים ביותר, שיש להם מטרה ברורה לשפר את מצב הסביבה ואת איכות החיים בישראל. בעוד 4 שנים אנו נשפט ע"י הבוחרים ואני מנחש שהרבה אנשים יגידו למה לא היו קודם ירוקים בכנסת... לגבי בע"ח, יש כאן מספר שרשורים שעסוקו בנושא אתה מזמן לעיין בהם... תודה, דרור

אז ככה..

אני מצביעה לירוקים. ושכנעתי גם את ההורים שלי ועוד כמה חברים, שפשוט הרגישו שאין להם למי להצביע. אני נותנת את הקול שלי בתקווה שיעברו את אחוז החסימה. אם הם לא יעברו, יהיה לי מאד חבל. אבל למה שאני לא אנסה? זו זכותי הפוליטית - דמוקרטית. ואני הולכת להצביע במטרה להביא נציגים למטרותיי לכנסת. אתה באמת חושב שעלינו לוותר מראש כי הדברים לא "בטוחים"? כל שעלייך לעשות אם אתה מאמין במטרות המפלגה, זה להביע את תמיכתך ע"י הצבעה, ולשכנע אחרים כדי שהקול לא "יילך לאיבוד". אין לנו ארץ אחרת.

כל הכבוד ../images/Emo140.gif

שלום אנונימית וברוכה הבאה, רק שתדעי שאנחנו מקבלים דיווחים שאלפי אנשים עושים כמוך ומשכנעים את סביבתם הקרובה להצביע לנו. תודה, דרור

למעלה