שווה לעשות אצלכם משני?

לורוצה

New member
שווה לעשות אצלכם משני?

אני מחפש משני קל מצד אחד, וחביב-מעניין מצד שני. מה אתם אומרים? אגב, החלוקה של המשני ע"פ כל שלושת השנים בצורה בה היא מופיעה בספר היא הכרחית? כמו כן, אשמח גם לפרטים לגבי מבחן שיפור הרמה באנגלית של בר-אילן (של המחלקה לאנגילת כשפה זרה) ואפילו לאיזה עותק של מבחן כזה (קיבלתי מכתב מהם, נירשמתי אליו ואני תוהה איך להתכונן).

chayahd99

New member
תשובה חלקית...

לגבי המשני - אומנם אני בראשי, אבל לימודי מידע זה בהחלט תחום נחמד, מעניין וחביב לשילוב עם כל מקצוע אחר.
לגבי פריסת הקורסים - אין צורך בפריסה רחבה כ"כ, אך דע לך שהמחלקה לא חייבת לאפשר לך לקחת את כל הקורסים בפחות שנים ממה שאתה רוצה. נגיד, זה שאתה רוצה לסיים את כל הקורסים בשנה אחת, וזה שטכנית ניתן לעשות זאת, זה נחמד, אך המזכירות לא מתחייבת להסכים לכך מכיון שיש להם אילוצים נוספים, כגון קורסים צפופים שאליהם אמורים להרשם עוד אנשים שזו השנה השלישית ללימודיהם והם אמורים לסיים את התואר עוד השנה וכדו'.
לגבי המבחן באנגלית - כשאני עשיתי את זה לפני 5 שנים (חסרה לי נקודה אחת לפטור), זה היה קטע קריאה ואחריו מספר שאלות. אני זוכרת שהקטע לא היה פשוט, הוא עסק בנושא מחקרי/אקדמי מהסוג שבו כשאתה מגיע לסוף הפסקה, אינך זוכר מה נכתב בתחילתה.

chenie

New member
אני עשיתי משני. אני שנה ג' ולדעתי

אין המון הבדל בין ראשי למשני מבחינת הקושי. ההבדל היחידי הוא שאין הרחבות. לדוגמא בקורס מסויים היינו צריכים לקחת את הקורס ללא התרגיל. (מבוא לסביבה מתוקשבת),ולא צריך לעשות התנהגות אירגונית (שזה ממש הקלה!!) ועוד כמה קורסים שנחשבים הרחבה, וכמובן צריך לעשות סמינריון אחד ולא שניים כמו בכל משני שאתה עושה. אבל בגדול את הקורסים הכבדים (מיון,קטלוג,יישום שירותי מחשב ועוד כמה מעצבנים) כולם עושים כי זה נחשב בסיסי.ואם אתה חושב על תואר שני ותעשה משני כמובן שתצטרך השלמות. אני עשיתי משני בלית ברירה כי במקצוע השני שלקחתי אין אפשרות לעשות משני. אבל במבט לאחור אני לא מתחרטת. שורה תחתונה:בניגוד למה ששומעים על המחלקה שלנו- קל זה ממש לא! ואם אין לך "אהבה בסיסית למילה הכתובה" (ציטוט של המרצה רחל קדר) אל תכנס לזה בכלל. צריך להשקיע כמו בכל דבר. יש קורסים קלים יותר וקשים יותר.בסך הכל זה עבר בשלום.. בהצלחה!

למעלה