שווה לקרוא! סקר מאד מעניין בנושא הגירה:

שווה לקרוא! סקר מאד מעניין בנושא הגירה:

עמיתה לעבודה הראתה לי את זה. לא רע! מעניין לראות איך מדינות שונות מוערכות ע"י המהגרים אליהן. ישראל, למשל, מקבלת ציונים נהדרים בחיי מפשחה, קצת פחות בכל הנוגע לכלכלה והשתכרות

קובץ להורדה: https://inassets1-internationsgmbh....xpat_insider_2016_the_internations_survey.pdf

האתר: https://www.internations.org/expat-insider/

ספציפית לגבי אוסטרליה: https://www.internations.org/australia-expats

ANZ1

New member
רק הערה אחת

EXPAT הוא לא מהגר, EXPAT הוא לא IMMIGRANT ,אפשר לתרגם את זה כ"מעבר זמני לארץ אחרת לצורכי עבודת מומחה", או במילה אחת ישראלית "רילוקישן".

וישראל מדינה מאד יקרה לזרים, רק השבוע היתה כתבה בעיתונים הישראלים איך 8 תיירים סינים הלכו למסעדה באבו גוש וקיבלו חשבון של 16 אלף שח.
אם ישראלי יקבל חשבון של 100 שח באבו גוש הוא יהפוך את השולחן, אבל הבעלים הרגיש נח לתת לכל אחד חשבון של 2000 שח.

רק הערה אחת? זה הכל?

כמו שציינת, אין בעצם מילה טובה ל-EXPAT (אולי "נפולת" יעבוד?), ואני ממש לא מסכים איתך ש-EXPAT הוא רק לצרכי רילוקיישן או עבודת מומחה. EXPAT הוא כל מי שחי מחוץ למדינת המוצא שלו, מכל סיבה ולכל תקופה (שאיננה חופשה קצרה). תוכל לראות בדו"ח עצמו שהם כוללים שם אנשים שהיגרו באופן קבוע או זמני, עם או בלי קשר לעבודה, וכו' וכו'. יש להם איזה עשרה סוגים שונים.
&nbsp
אז החלטתי להשתמש ב"הגירה", כי יש גם הגירה זמנית. לא המושג המושלם, אבל לא נורא.

Monash

New member
אבו גוש

Did you read the article in full. I think it was cheap as they should have been charged more!!! There is nore to the story than just 8 little people going to eat......

ANZ1

New member
ספור אלף לילה ולילה ים תיכוני

בעל המסעדה אמר שהוא סגר את המסעדה, אבל סועדים אחרים שהיו באותו הזמן אמרו שזה לא נכון, המסעדה היתה מלאה באנשים אחרים, הם רק היו בחדר נפרד (אם אתה היית מגיע למסעדה והחדר היה ריק היו נותנים לך לשבת בו בחינם, מקסימום היו אומרים שיש 50 שח מינימום לסועד).
בעל המסעדה אמר שהם אכלו 30 קילו כבש, 8 סינים קטנים ??? גם אם הם היו מקבלים מיליון דולר בשביל לאכול את זה, בלתי אפשרי שסיני יאכל קרוב ל4 קילו בשר (לא כולל סלטים, חומוס ואלכוהול)
בעל המסעדה אמר שהם היו מהצהריים עד הלילה, המדריך שלהם אמר שהם באו בערב , ב7 בערב.
כל מה שאמר בעל המסעדה נסתר על ידי ישראלים אחרים שהיו במקום.
מדובר על גנב גדול שלא רק שפגע בכל המדינה, פגע בעיקר בישוב שלו ובמסעדה שלו, הנזק התדמיתי שנגרם לו יהיה הרבה יותר מהגניבה שלו.

אתה לא מבין את הראש הסיני

סביר שאו שביקשו קבלה על סכום יותר גדול כדי לקבל החזרים מהבוס.
או שהם רוצים להראות כמה הם עשירים ומוכנים בכוונה לבזבז הרבה.

ANZ1

New member
כנראה שהכל יחסי

אחד הציטוטים הידועים של ראש ממשלת ניו זילנד לשעבר רוברט מלדון
שאמר שמעבר של קיווים לאוסטרליה "מעלה את האיי קיו של שתי המדינות".

ravivka

New member
לא אשמתי

אנו מצביעים לירוקים
ראש הממשלה פנה לממשלתו והזהיר אותם לבל יהיו יהירים אחרי ניצחון שלישי
אבל ממשל ניוליברלי במיטבו מאמין שיש עבודה והקיווים עצלנים (לא חשוב שהשכר יהיה מינימום ושהשדות נמצאים כשעתיים נסיעה מהעיר שבה גר המובטל)
רביב

ANZ1

New member
נכון, אבל בניו זילנד כמו בניו זילנד הכל מתון

הממשלה הימנית, נאו ליברלית, היא כנראה הממשלה הכי שמאלנית, אוהבת טבע, שיוויון, זכויות סוציאליות שיש בעולם.
איזו ממשלה ימנית אחרת בעולם נלחמת (בניגוד להרבה כוחות אחרים) להמשיך לקבל מהגרים ולקבל פליטים, ומתעקשת לא להקים מחדש את חיל האויר ולא להחזיק באמת צבא (ה100 חיילים ששולחים לאן שאמריקה אומרת זה התשלום להסכמי הגנה),
ומתעקשת ששכר מינימום ימשיך לעלות, וקצבת זקנה תהיה ברמה מעודכנת שאפשר לחיות ממנה, כמו כל שאר הזכויות הסוציאליות.

בפועל הממשלה של גון קי מקבילה לממשלת מרץ בישראל, והוא שמאלה מאובמה השמאלני.
יש בעיות בניו זילנד, אבל המצב מצויין, יחסית למדינות אחרות ולשכנה אוסטרליה.
זאת הסיבה שגון קי מנצח פעם אחר פעם בהליכה.
לא צריך להסתכל רק על השם והכותרת של המפלגה.
מה אפשר לעשות אחרת ? איך אפשר להגן יותר על ניו זילנד ? או לעשות אותה יותר ירוקה ? איך אפשר להוריד את מחירי הדיור ?

פעם זה היה להיפך:

הימין הכלכלי היה בד"כ בעד הגירה - כי זה מספק כוח עבודה זול לתעשיינים ולבעלי האדמות, בעוד שהשמאל היה בעד הגבלת ההגירה, כדי לשמור על מעמדם של העובדים המקומיים.

ravivka

New member
גון קי רחוק ממרץ

אל תתבלבל זה שהממשלה טוענת שהיא אוהבת טבע, שיוויון, זכויות סוציאליות שיש בעולם לא אומר שהיא כזאת
הממשלה אומרת שמקווי המים צריכים להיות ברמה של טבילה עד גובה האגן בזמן ש4000 איש במזרח האי הצפוני חלו מזיהום מיים
הDOC בקושי שורד כלכלית
השבוע גילו שעובדי קבלן לא מקבלים שכר מינימום
וכעובד ציבור אין להם רצון לשפר זכויות סוציאליות, ומעבר לכך תמיכה במחקר אמיתי
העצור כאן לפני שמרה שחורה תתגבר
רביב

ANZ1

New member
יש לך דוגמא למדינה כזאת ?

איזה מקום בעולם שהממשלה פועלת בצורה אופטימלית ?
כדי שנוכל להשוות, למשל המצב בנורבגיה יותר טוב, מצד שני הם יושבים על חבית נפט, כך שיש להם יותר מה לחלק.
ורק נזכור שאנחנו מדברים על המין האנושי, יצורים לא אמינים, שברוב המקרים הפרטים ידאגו לעצמם בלי מחשבה לאחרים.
וגם נזכור שכל הניסיונות עד היום לעקרון התאורטי של סוציאליזם אמיתי נכשל ובגדול, ורק פתרון של קפיטליזם + דמוקרטיה, באמת יכול לעבוד לטובת כולם.

ANZ1

New member
זה בדיוק הסימן והתוצאה שהממשלה מצליחה

- במדינה דמוקרטית וחופשית (כמו ניו זילנד, אוסטרליה וישראל) ממשלה לא קובעת את מחירי הנדלן, את זה עושה השוק החופשי ,רק במדינות קומוניסטיות הממשלה קובעת דברים כאלו.
- הסיבה לעליה הגדולה במחירי הנדלן בניו זילנד ובעיקר באוקלנד עד למצב הנוכחי שמחירי הנדלן באוקלנד עברו את סידני זה בגלל סיבה אחת עיקרית
הכלכלה המצליחה בניו זילנד + הכלכלה המתדרדרת באוסטרליה גורמים שקיווים עוזבים את אוסטרליה וחוזרים לניו זילנד בנוסף לאוסטרלים שמגיעים, ניו זילנד לא מעלה את מכסות המהגרים כבר שנים, מה שעולה זה אלו שמגיעים בלי מכסות אוזים וקיווים.
ובנוסף הרבה בריטים עם כסף מגיעים כי יש גל עזיבה של בריטניה, זה לא קשור לתוכניות ממשלה לטווח רחוק, פשוט בשנתיים האחרונות יותר ויותר אנשים רוצים להגיע לניו זילנד ויותר ויותר משקיעים רוצים לקנות בית בניו זילנד,
והם באים כי המצב טוב ולזה אחראית הממשלה.
בנוסף בגלל המצב הדולר הניוזילנדי השתווה לאוסטרלי, זה הסיבה למחירים הגבוהים, אם הדולר האוסטרלי היה שומר על שער של 1.4 קיווי, אוסטרליה היתה יותר יקרה.
ועוד סיבה זה עליה באיכות הבניה, הבתים יותר איכותיים ממה שהיה, מחירי חומרי הגלם יקרים בעולם זה עוד סיבה.
- בכל המדינות שציינתי (וגם באחרות) מחירי נדלן גבוהים טובים כמעט לכולם
הם טובים לרוב הציבור שמחזיק דירות ובתים ולכן מרגיש יותר עשיר (ומאושר) ולכן מוציא יותר כסף ועוזר לכל העסקים, וזה טוב לבנקים שנותנים הלוואות, וזה טוב לממשלה שמקבלת יותר מיסים, ויותר יזמים רוצים לבנות ולהשקיע.
נכון, זוגות צעירים ומהגרים חדשים בבעיה, הם לא יכולים לקנות בית, אבל הם מיעוט.

ובנוסף העובדה שניו זילנד נהיית יותר עירונית, ורוב האנשים ורוב הבניה נעשית בערים הגדולות זה דווקא טוב לרביב ולירוקים שרוצים לשמור על הטבע .
אם כולם היו מתפזרים בכל ניו זילנד המחירים היו הרבה יותר נמוכים אבל גם הטבע היה יותר נהרס.

ravivka

New member
ספקוךנטים זרים מלבינים כספים

וגם ניו זילנד לא ירוקה ופיזור אכלוסין לא ישפיעה על הסביבה בצורה משמעותית
אבל עזוב מרבה ידע מרבה כאב אז תמשיך לחלום שהגעתה לאיזור האלוהים ושהממשלה באמת דואגת לך
נקווה שלא תזדקק לרעידת אדמה עם 185 הרוגים בכדי לראות נכונה
רביב

ANZ1

New member
אתה עדיין לא עוזר לי

אני לא טוען שניו זילנד היא 100 אחוז PURE כמו הפרסומת
ואני לא טוען שהיא גן עדן ושאין בעיות,
כי בחיים הכל יחסי, אתה עשיר או עני, או יפה או חכם, יחסית לאחרים, תמיד.
והמצב בניו זילנד (יחסית למקום אחר) הוא מצוין.

אם אתה רוצה לעזור לי, תן לי כיוון, מדינה שבה הממשלה פועלת נכון, שומרים על הטבע, המחירים נמוכים ואין בעיות של אסונות טבע.
אני אעזור לך, אין מקום כזה, הסיכוי למות ברעידת אדמה בישראל לפי נתוני העבר גדול פי עשרות מהסיכוי למות ברעידת אדמה בניו זילנד,
בכל 200 השנים האחרונות מתו בניו זילנד פחות מ 600 איש מרעידות אדמה בסך הכל, בישראל מתו אלפים, בקליפורניה מתו עשרות אלפים, וכל המומחים שזה רק שאלה של זמן עד הרעידה הקטלנית הבאה בישראל (שבה ימותו עשרות אלפים).

ובכלל, כמות האנשים שמתו ברעידות אדמה בניו זילנד ב100 שנה הוא פחות מכמות האנשים שמתים בתאונות דרכים בשנה אחת, אז זה קצת פרופורציות,
או הרבה פחות מכמות האנשים שמתים בתאונות באמבטיה.
ולכן מבחינה סטטיסטית רעידות אדמה הם בעיה שולית בניו זילנד מבחינת הנזק.

ravivka

New member
בוא נשוב להתחלה

אין מקום כזה - אני מסכים אתך על החלק הזה
אתה הוא זה שאמר שכנראה הממשלה הכי שמאלנית, אוהבת טבע, שיוויון, זכויות סוציאליות שיש בעולם היא זו ששולטת בנו
אני טוען שהיא רק מציגה את עצמה ככזו
ואז ביקשת דוגמה לאחת מתפקדת ופסלת את הנורדיות כי הן יושבות על משאבי טבע וכדומה
אני חוזר ואומר שההמשלה היא שועל בעור של כבש, ואני לא אומר שיש מקום שהממשלה באמת מתפקדת בעולם (אולי בוטאן ואתה בוודאי תגיד שאין מה להשוות עם מדינת עולם שלישי), עדיין אם תדבר עם הירוקים ותראה את המצע תראה שתמיד יש מקום לשיפור (מה אפשר לעשות אחרת ? איך אפשר להגן יותר על ניו זילנד ? או לעשות אותה יותר ירוקה ? איך אפשר להוריד את מחירי הדיור ?)
שיפור שלא יבוא תחת ההנהגה הנוכחית
לישראל היה מנהיג אשכול שאמר פעם שיש לו בשורה :
שנה שעברה הינו עלפי תהום השנה נעשה צעד גדול קדימה
אני מאמין שלשם אדון קי לוקח אותנו
רביב

ANZ1

New member
אני רק קורא עיתונים

כשבכל העולם ברור שראשי ממשלות ונשיאים גונבים את כל המדינה, לוקחים שוחד במיליונים (בישראל) או במיליארדים במדינות יותר גדולות,
הכותרות הראשיות בניו זילנד מתעסקות האם גון קי התחייב או לא התחייב לשלם למישהו ארוחה במסעדה ב80 דולר.

Javali

New member
זה לא מעיד על שום דבר

המדינה לא צריכה לקבוע מחירי דיור בשביל להשפיע עליהם. בכל מדינה מהמדינות שהזכרת, הממשלה מתערבת בשוק הדיור. באוסטרליה, לדוגמה, הממשלה דוחפת את מחירי הנדל״ן כלפי מעלה באמצעות מדיניות הטבות במיסוי שנותנות הקלות בקניה (נגטיב גירינג) ובמכירה (CGT Concession). מה שנותן ייתרון גדול למשקיעים, מקטין את התלות בין מחירי הבתים לשכר הדירה ומאפשר חגיגת אשראי שבה אנשים חיים מכסף שאין להם.
ובאמת כולם שמחים. הציבור שמח כי הוא מתעלם מהעובדה שהוא יושב על בלון אוויר חם. הבנקים שמחים כי הם חותכים קופון כשהם ממלאים את הבלון הזה. ורק הממשלה מנסה להוריד את הבלון הזה בעדינות בלי שהוא יתפוצץ. אבל למרות שהיא מפסידה הכנסות ממסים, גם היא שמחה ומאושרת. לפחות כלפי חוץ. כי אם, חס וחלילה, הציבור יבין עד כמה רועדות לממשלה הביצים ומה ההשלכות של הבלון אז הבלון יתפוצץ וכולם ירגישו את ההשלכות.
זה נורא פשוט. יש בדיוק סיבה אחת לזה שמחירי הדיור בברלין הם חצי מהמחיר בסידני. מדיניות ממשלה. הממשלה לא קובעת את מחירי הנדל״ן אבל עבור ממשלת גרמניה מחירי דיור נמוכים הם חלק מהמדיניות הכלכלית, ובאוסטרליה בדיוק ההפך. ולכן אפילו שהממשלה לא קובעת את המחירים, כי זו מדינה דמוקרטית וחופשית, לממשלה יש אחריות על המחירים הללו, כי הם מושפעים מהמדיניות שלה.

למעלה