שווה קריאה-לדעתי כמובן

Harrington

Well-known member
מנהל
לא קראתי עדיין, אבל תוהה מה בדיוק הופך את הגרי לגיבור גדול. עם כל הכבוד לאיש, הוא לא רהוט במיוחד, לא כריזמתי במיוחד, ובס"ה מבצע את מלאכתו נאמנה. זאת גם כשהוא משקר מעת לעת במצח נחושה במסגרת תפקידו (וההגדרה "מעת לעת" עדינה למדי ;-)).

כמובן שהוא במידה רבה הפנים של המלחמה עבור רבים מאיתנו, בישראל ובעולם. כמו שנחמן שי נחשב ל'קול המלחמה' אי-שם במלחמת המפרץ הראשונה. אז מבחינה זו הוא אולי גיבור המלחמה, במובן הספרותי של המונח. מעבר לכך? עושה רושם של בחור נחמד, אבל לא מוצא בו הרבה מעבר לכך :).

dory30

Well-known member
לא קראתי עדיין, אבל תוהה מה בדיוק הופך את הגרי לגיבור גדול. עם כל הכבוד לאיש, הוא לא רהוט במיוחד, לא כריזמתי במיוחד, ובס"ה מבצע את מלאכתו נאמנה. זאת גם כשהוא משקר מעת לעת במצח נחושה במסגרת תפקידו (וההגדרה "מעת לעת" עדינה למדי ;-)).
הוא לא גיבור אבל הוא האדם היחיד במערכת שאני סומך עליו בעיניים עצומות. אין לו חלק פעיל במחדל ה-7.10. אגב, שתדע- אני בעד שכל צמרת הפיקוד הצה"לית תיחקר באזהרה בוועדת החקירה הממלכתית. אם יימצאו אשמים, לכלא על בגידה . כנ"ל ראשי המדינה.

Harrington

Well-known member
מנהל
הוא לא גיבור אבל הוא האדם היחיד במערכת שאני סומך עליו בעיניים עצומות.
זכותך. אבל הוא משקר באותה תדירות שהוא דובר אמת. דווקא לגביו זה מובהק שמפליא קצת לומר שאפשר לסמוך עליו :). זה כמובן חלק מתפקידו. אין לי טענות אל האיש בנושא. אבל דבריך קצת מפתיעים לאור מציאות זו.
אין לו חלק פעיל במחדל ה-7.10.
אין לאף אחד בישראל "חלק פעיל" במחדל שמחת תורה. אלא אם כן אתה קונה את הקנוניות של קנונייתי בכל אופן.
אגב, שתדע- אני בעד שכל צמרת הפיקוד הצה"לית תיחקר באזהרה בוועדת החקירה הממלכתית.
אשריך. אני לא. לא רואה כל טעם בכך. בכל מקרה די בדבריך אלו כדי להצדיק את אי-הקמת הוועדה כל עוד המלחמה נמשכת כמובן. אבל כלל. אני בעד שהוועדה תוביל אותנו להפקת לקחים. מתוך כך היא צריכה כמובן ללמוד איך הגענו עד הלום וכו'. אבל עריפת ראשים? מיותר בעיני ובוודאי כך במצב בו ברור שכמות ה'אשמים/אחראים' כל כך גדולה ונפרסת על-פני כל כך הרבה (עשרות) שנים, שממילא לא כולם יקבלו את העונש המגיע להם ורק אלו שהאירוע 'במקרה' נפל במשמרתם יזכו לכך, על אף שהם לא אשמים/אחראים יותר מקודמיהם הרבים.
אם יימצאו אשמים, לכלא על בגידה . כנ"ל ראשי המדינה.
לא כל אשמה היא בגידה. אבל בכל מקרה, אני בכלל לא רואה צורך לדבר פה על בגידה. אלא אם כן יימצא שמישהו אכן בגד במובן המלא של המושג הזה. רשלנות זאת לא בגידה. טיפשות ו/או חוסר התאמה לתפקיד גם לא. אפילו שבי בקונספציה זאת לא בגידה. ושוב, ככל שזה כן יוגדר כך, כמות האשמים חוזרת לשנות ה90' של המאה הקודמת. רובם כבר לא איתנו ממילא. אז סתם ליפול על מי שבמקרה כיהן כעת, סתם נראה לי לא הוגן יותר מדי.

נסיך.333

Well-known member
הוא לא גיבור אבל הוא האדם היחיד במערכת שאני סומך עליו בעיניים עצומות. אין לו חלק פעיל במחדל ה-7.10. אגב, שתדע- אני בעד שכל צמרת הפיקוד הצה"לית תיחקר באזהרה בוועדת החקירה הממלכתית. אם יימצאו אשמים, לכלא על בגידה . כנ"ל ראשי המדינה.
ומה עם המרגל הבוגד?
לפי אמנת ג'נבה גזר דינו כדור בראש, למה זה לא מבוצע?
למה מסתירים מי השותפים? מי עזר לו?
למה הבג"ץ פרסם מייד כמעט מרגל אחד ועל השני שומר?
אולי לבג"ץ יש עד בדבר?

למעלה