שוויו של רעיון

livemylife

New member
שוויו של רעיון

לפני כשנה עלה לי רעיון לאפליקציה ושיפתי חבר בנ"ל, ביחד החלטנו להמשיך הלאה ולהקים את הרעיון למציאות, אותו חבר הביא מעצב ומתכתנת ומשם התחלנו להתקדם, עשינו חלוקת אחוזים עתידיים וחתמנו על חוזה שכתבנו אנחנו,
במהלך השנה האחרונה מסיבות כאלה ואחרות לא השקעתי את כל כולי באפליקציה דבר שהכעיס אותם מאוד וכעת לפני שרושמים את האפליקציה כחברה הם החליטו להוציא אותי מהאפליקציה, בטענה שהם יכולים לוותר על העבודה שלי וככה זה לא שהם משתמשים בחומר שהכנתי לאפליקציה.
השאלה שלי היא כזאת, האם עצם העובדה שאני הבאתי את הרעיון שעליו בנויה על האפליקציה (על הפצרים והתוספות הנחמדות זה רעיונות של שאר הצוות אבל המהות של האפליקציה זה רעיון שלי) שווה משהו?
הם הביאו לי חוזה לחתום עליו שאומר שאני מוותר על כל זכות שיש לי עכשיו או בעתיד על האפליקציה ואני לא יכול לבוא לדרוש מאף אחד עכשיו או בעתיד משהו ואם אני חותם אני אקבל 3000 שקל, הם אמרו לי שאם אני לא אחתום אני עדיין אהיה בחוץ פשוט לא ארוויח כלום ואני לא יכול לתבוע אותם בעתיד כי אין לי שום חזקה.
אז האם יש לי איפשהו חזקה? או שהבאת הרעיון לא שווה כלום?

שוויו של רעיון זה בדיוק מה שלא רלוונטי כאן

אני אתחיל עם החלק "החינוכי": אם בעתיד יהיו לך רעיונות, אל תתן אותם לאנשים אחרים ואל תעשה חוזים לבד, כי לפי איך שאתה מספר את הסיפור, אני מבין שאין לך את הידע ואת הניסיון להגן על זכויותייך בעצמך.

עכשיו אני מכניס עוד עניין שלא קשור אלייך: לפני זמן ממש קצר, ביקרתי במקרה בפורום עבודה בהיי-טק בתפוז, כי רציתי לפרסם שם משרת דרוש עבור חברה שאני נותן לה יעוץ משפטי שוטף. מהון להון, נתקלתי בדיון של בחורה שסיפרה שש לה רעיון לאפליקציה והיא חושבת שיהיה סטארטאפ והיא צריכה להתקשר עם אנשים שונים, כמה גולשים נתנו לה עיצות שונות ואני "בחוצפתי" ומתוך אכפתיות, העזתי לכתוב לה: "אל תשכחי, לפני שאת משתפת אנשים אחרים ברעיון שלך, תדאגי להחתים אותם על התחייבויות או חוזים לאיסור תחרות, סודיות וכיבוד הקניין הרוחני. בתגובה, אחד מ"נכבדי הפורום" בעל ניק אדום, התנפל עליי וכתב ,רק עורך דין יכול לכתוב דבר כזה". בהמשך הודעתו, הוא ציין בין היתר שהעולם הוא מלא ברעיונות שהולכים לפח, אך הם מוגנים היטב בחוזים ובפטנטים ושכל עו"ד שמח להכין כל מיני חוזים, מסמכים ובקשות לפטנטים בתמורה לתשלום.
אני הגבתי על כך בשני דברים:
א. שכל מי שעובד ונותן שירות שמח לקבל כסך על השירות וזה לא משהו שמאפיין עורכי דין.
ב. שלא רק עורכי דין יתנו עיצה כזאת אלא גם מי שנפגע לאחר שלא הגן על הרעיון שלו כראוי.
והנה חלפו רק כמה ימים ואתה נותן כאן דוגמה חיה ומציאותית של מקרה של אדם שלא התגונן כנראה בעזרת עו"ד ועכשיו נמצא במצב לא הכי נח.
סליחה שקצת חרגתי מהנושא, עכשיו אני אנסה לעזור לך.

כפי שאמרתי בפתיח, שוויו של רעיון זה הכי לא רלוונטי כרגע לדעתי.
גם מה ש,השותפים, שלך אומרים לך, לא הכי רלוונטי ואני מקווה שיש לך מספיק הבנה כבר, כדי שתבין שהם עכשיו הפכו ליריבים שלך. לכן אתה לא צריך להאמין להם בשום דבר, בטח לא בזה שהם טוענים שיכולים להוציא אותך בלי כלום.
מה שאתה כן צריך לעשות הוא לקחת את החוזה שכן יש לך, ואת ההתכתבויות שיש לך איתם, לפנות לעו"ד שמתמחה בנושא היי-טק וקניין רוחני ולקבוע פגישת יעוץ. עוה,ד הזה יבחן את החוזה ולפי העובדות שאתה תמסור לו, יוכל כנראה להגיד לך האם אתה הפרת חוזה והאם אכן יש לשותפים שלך זכות לבטל את החוזה איתך ולהוציא אותך מהשותפות בלי כלום, כטענתם, או שאולי הם לא צודקים ויש לך זכויות.
אנחנו כאן לא יכולים לדעת מה החוזה שלך קובע אבל דבר בטוח, אי לך לעשות מה שהם מנסים להכתיב לך.
קח לך עו,ד, שלם לו והוא יתחיל להילחם על הזכויות שלך.

livemylife

New member
דבר אחרון

דבר ראשון תודה רבה, באמת עזרת לי, כמו שכבר הבנת אין לי שום ניסיון בדבר ואני באמת לא יודע איך הדברים האלה מתנהלים, זאת הפעם הראשונה שאני מתעסק בכזה דבר.
ורק שאלה אחרונה בשביל שאני אבין ממש, משתמע מהדברים שלך שבאמת יש אופציה לכך שלא מגיע לי כלום והם יכולים פשוט להעיף אותי מהשותפות למרות שבלעדיי כלום לא היה קורה (כמו שאמרתי הרעיון שלי)?

זה לא עובד ככה

זה כמו שתכתוב בפורום רפואי: כואב לי הראש, האם אפשר למות מזה?
איך אפשר לענות בלי שרופא יראה את החולה ובלי לעשות בדיקות שהוא יודע שצריך לעשות?
אם זה רציני בשבילך, תתייחס לזה ברצינות ותלך לעו״ד.
צריך לקרוא את החוזה.
צריך לראות התכתבויות.
צריך לשמוע את הסיפור שלך במלואו,
צריך לקבוע מה הזכויות והחובות
צריך לבדוק אם הפרת
צריך לבדוק אם ההפרה יסודית או לא
צריך לבדוק אם ניתן לתקן את ההפרה
או שלא,
זה רק על קצה המזלג.
לשאלה על כאב הראש ניתן לענות: ״אפשר למות גם אם לא כואב לך הראש״
וגם לשאלה שלך, אם משתמע שאפשר להעיף אותך למרות שהרעיון שלך״ התשובה יכולה להיות "אולי״.

למעלה