שוויץ הישראלית....חוויה של טיול

maxima

New member
שוויץ הישראלית....חוויה של טיול

שני ימי טיול מדהימים יצאנו ביום ראשון לא השכם בבוקר צפונה ליומיים של טיול בכייף ללא תכנית מוגדרת מראש וגילינו מקומות מדהימים שעדיין לא ביקרנו בהם. ביום ראשון נסענו ראשית כל לגילבוע (זו מיצווה..(-J ) הגלבוע כולו ירוק ופורח, פרחים מכל צבע גודל וסוג הפרח הבולט הן כמובן הכלניות והרבה מאד פרגים גדולים ויפים. במורדות המזרחיים של הגלבוע פריחת אירוס הגלבוע, עדיין לא בשיאו אבל כבר יש הרבה פרחים והמון ניצנים בעוד כשבוע יהיה כל השטח מכוסה באירוסים מדהימים. כל שנה אני שם וכל פעם מתלהבת מחדש מהמראה המדהים של של האירוסים. לאחר שטיילנו ושבענו מהפרחים התפננו להסתכל על הנוף, ממרום הגלבוע נשקף עמק בית שאן היפיפה עם הרבה ברכות דגים ושדות רבים בגוונים שונים של ירוק וחום. העננים שטיילו במרום הטילו צללים בצורות שונות על השדות שעקב כך החליפו את צבעם. ירדנו מהגלבוע עברנו דרך בית שאן היפה כשפנינו לכוון טבריה. הגענו לצמח, נסענו לאורך הכנרת המלאה מים מקצה עד קצה יפיפיה כתמיד, ומראה מרנינן את ליבי כתמיד, בשעות אחר הצהריים היא סוערת ומקבלת גוון אפור חום. על יד חמי טבריה עצרנו בגן הלאומי חמת טבריה, מקום בו יש שרידים של בית כנסת עתיק שרואים בו שתי תקופות בניה וריצפת פסיפס מדהימה ביופיה,עם גלגל המזלות ורצפה נוספת עם שתי מנורות שבעת הקנים ועוד מוטיביפ שונים ספק יהודים ספק נוצרים….מדהים. הגענו לטבריה בשעות הערב המוקדמות, התמקמנו בחדרנו במלון ויצאנו לטיול רגלי בעיר למטה באזור בתי המלון שם הכל חיי ותוסס. היום יום שני בבוקר נסענו לחפש מקום שנקרא שוויץ, מורה הדרך הפרטי שלי
אמר שהוא ראה במפה שזה באזור פוריה, נסענו ומצאנו בקלי קלות, יש שילוט ברור שמורה את הכוון, ותאמינו לי, שוויץ פסיק על יד המקום הזה…מדהים משגע לא רציתי לזוז משם. בגובה של כ-400 מטר מעל הכנרת מצד מערב שלה, יער מעורב עם סוגים שונים של עצים, המון פריחה צבעונית ומרנינת לב מסביב, הכנרת למטה, הגולן ממול כולו צבוע בירוק כמו גם כל הגבעות מסביב בלעתי את הנוף בעיני ולא שבעתי, שקט אלוהי שרר במקום ומפעם לפעם נשמעת זמרת ציפור. בעומדנו שם למעלה מתלהבים מהיופי הקסום התחילו להופיע להקות חסידות בדרכן צפונה. לחסידות יש צורת מעוף מיוחדת, מאחר והן לא חוצות את הים אלא עפות מעל היבשות דרכן ארוכה וכדי לא להתעיף הן דואות על גבי זרמי האויר, הן עולות כלפי מעלה במעגלים, על זרמי אויר חמים שעולים מין הקרקע וכשהם מגיעות לגובה, הן פונות לכוון הרצוי להן, את כל זה הן עושות כמעט ללא ניפנוף הכנפיים אלא בדאיה, כך עברו מולינו ומעל ראשינו רבבות חסידות, מראה מרהיב לכשעצמי. לא שבענו ממראות שוויץ אבל בכל זאת הפלגנו לדרכינו הפעם לכוון עפולה. עלינו לפסגת גבעת המורה יש שם מגדל תצפית עם נוף עוצר נשימה, חצי מדינה נשקפת משם. בצפון, התבור, נצרת ונצרת עילית, בצפון מערב ראינו את מגדל העמק, במערב,רכס הכרמל נושק לים, את הים לא ראינו בגלל אובך. בדרום, באופק הרי שומרון לפניהם רכס הגלבוע, במזרח, עמק בית שאן, ומסביב לנו למטה עמק יזראעל, שוב כמו בעמק בית שאן, השדות והמטעים בשלל גווני ירוק מרהיבים. ממשיכים בטיול…….. יצאנו מעפולה, כביש הסרגל , ואדי ערה ופנינו לכוון זיכרון דרך פרדס חנה ובנימינה, דרך יפה בזכות עצמה עם שדרת עצי תמר וקזוארינות. טיילנו מעט בזכרון אכלנו ארוחה טעימה ויצאנו לכוון הבית עם בטן שבעה ונשמה מאושרת ומלאה חוויות עד לטיול הבא.

emmy5

New member
מקסימה זה מקסים..במערב......

"במערב,רכס הכרמל נושק לים",ושם אני נמצאת ממש על יד הים חה חה חה ... ניסיתי לראות את הנוף וממש לא קשה לראות אפילו להרגיש את הנוף ... מקסימה את 10..תודה תודה

yaely2

New member
מנהל
מקסימה, התאור מקסים. עושה חשק

למקסימה שלום, התאור נפלא. אני הייתי בגלבוע לפני שבועיים, עלינו למי-אמי ולקציר. הנוף משגע, מטעם מי נסעת? או שנסעת באופן פרטי? יעלי

maxima

New member
יעלי נסעתי באופן פרטי.......

עם אדם שטייל הרבה בארץ ומכיר הרבה מקומות ואתרים

offe

New member
ועוד הרצאה לקריאה בבוקר ../images/Emo42.gif

לילה טוב
למי שפותח היום - ובוקר חמים למי שנכנס בבוקר. הייתי בהרצאה על חיי הבידואים בליווי כלים אותנטיים ושיקופיות, על הרכב המשפחות, אירוח, האוכל, וכיצד היו בודקים אדם באם דובר אמת. בזמן המודרני ישנה מכונת אמת, אולם אצלהם פשוט מחממים כלי ברזל על האש, מקרבים לפיו של הנאשם, חייב להוציא את הלשון וללקק את הכלי. אם רק נכווה - זה כשלשונו נשארת רטובה - הוא חף מפשע, אם הוא אשם, הלשון שלו מיד מתייבשת ואז כשמלקק פשוט הלשון מתפרקת והוא עומד בפני חנק, זו השיטה לבדיקה. מאוד מאוד מעניין, זו תהיה סדרה של 4 הרצאות שנותנים למתנדבי המשמר האזרחי, הלכתי עם ידיד. המרצה הוא מדריך טיולי שבילה הרבה עם הבדואים וממש מומחה לנושא, ומעביר את ההרצאה בצורה יוצאת מהכלל. קוריוז אחד: איך קוראים לכלי שבו מבשלים קפה על המדורה? פינג'אן, יפה יפה, אבל לא נכון. תתפלאו הכוסות הקטנות שבהם מגישים את את הקפה נקראות פינג'אן ואילו הכלי נקרא - איבריק. גם לי זה היה חדש. שאלתי את המרצה: כשהייתי ילדה קטנה, ברחובות פתח-תקוה, שעדיין לא היו בה כבישים אלא רק חולות, כל יום אחר הצהריים עברו ערבים עם גמלים. וגם אמי הווסווזית דיברה ערבית, לאחר שנים התפלאתי מאיפה באו הערבים האלה עם הגמלים, הרי אנחנו לא במדבר, והיום ניתנה לי התשובה. בימים עברו בעונות שלא היה מים בנגב, הורשו הבידואים ע"י השלטונות להתיישב בסביבות פתח-תקוה, בעיקר משפחה אבו קישיק, ואלה היו בני המשפחה אותם ראיתי.ומתוכם כנראה גם באה עוזרת הבית שהייתה לאמי וממנה למדה את השפה. איך ע"י הרצאה נסגרים לי מעגלים מהילדות. אז ביי
חיבוקי offe

emmy5

New member
offeמאוד מעניין החיים של הבדואים

כמה פעמים הינו בתוך אוהלים שלהם ,שמענו הסבר על החיים שלהם ,אכלתי אצלם,אבל הסבר שלח הוא כל כך מרתק ...משהו דומה עבר משה רבנו עם הגחלים ..."איבריק" זו מילה טורכית ...גם בשפה רומנית אותו הדבר ...

maxima

New member
אופי ...מענינת הרצאתך

על הבדווים כשילדי היו כתנים גרנו בקרית אונו שהיתה אז מוקפת שדות ותמיד בקיץ היו באים בדואים עם עדריהם מקימים מאהל ושוהים כל הקיץ לאחר מספר שנים הם פשוט נשארו שם והמשיכו לשבת במקום עדד שהגיעה הבניה.

מקסימה ../images/Emo45.gif

יםה הארץ שלנו וכיף לטייל, יופי של תיאור מקסימה, עושה חשק לצאת בחוץ!

למעלה