מתכונים מוצלחים מאוד, שווה לשמור לשנה הבאה
פשטידת בטטה עם קרמבל פקאנים (למי שמתחבר לתוספות מתוקות)
בסיס:
3 – 4 בטטות
½ כוס סוכר
½ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1 ביצה גדולה
3 כפות שמן
½ כפית תמצית וניל
ציפוי פירורים:
½ כוס סוכר חום (השתמשתי בלבן עם כף סילאן)
½ כוס קמח תפו"א
3 כפות שמן
½ כוס פקאנים קצוצים גס
לבשל בטטות קלופות עד שמוכן, לסנן, למעוך (לא חייב להיות מידי חלק, מחזיק יותר טוב כשפחות נוזלי) ולהוסיף את שאר החומרים של הבסיס, לערבב
לשפוך לתבנית עגולה נמוכה של 22 ס"מ
לערבב את חומרי הפירורים ולפזר מעל הבטטות.
לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות בערך חצי שעה.
בלינצ'עס ממולא עוף וירקות מוקפצים
לבילנצ'עס:
3 ביצים
1/2 כוס קמח תפו"א
1 כוס מים קרים
1 כף שמן
קורט מלח
מערבבים היטב ומשהים לחצי שעה במקרר.
מטגנים במחבת טפלון או מעט משומנת, לפני כל טיגון מערבבים את הבלילה כי לקמח יש נטיה לשקוע למטה
למלית:
2 כפות שמן
2 בצל חתוך לטבעות
2 זוקיני מגורד
2 גזר מגורד
2 ירכיים או כרעיים מבושלים מהמרק חתוכים קטן(אני בישלתי בסיר עם מים, שום ובצל)
מטגנים את הבצל עד שמזהיב יפה, מוסיפים את הירקות ומטגנים על אש גבוהה עד שמתרכך,מוסיפים את העוף, מתבלים במעט מלח ופלפל וטועמים.
אם הצטברו נוזלים מעבירים למסננת לכמה דקות.
הבלינצעס היו מעולים בהקפאה, אחרי ההפשרה חיממתי על רשת על הפלטה בתבנית פתוחה כדי שלא יהיה רטוב. לא היה צריך רוטב כי המלית היתה מספיק עסיסית.
גלידת רוזמרי
מקווה שלא מאכזבת, הכוונה היתה לשוקולד רוזמרי, לא לרוזמרין העלים, היתה מעולה אבל נמסה מאוד מהר.
6 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
100 גר' שוקולד רוזמרי מומס עם השמן (או שוקולד רגיל)
2 חבילות סוכר וניל
מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר.
מקציפים חלמונים עם המחצית השניה של הסוכר עד שתפוח ובהיר, מוסיפים את השמן והשוקולד ומאחדים בתנועות קיפול.
עוגת שוקולד
7 – 8 ביצים מופרדות
1 ו ¾ כוס סוכר
¾ כוס קמח תפו"א מנופה
¾ כוס שמן
1 ¼ כפית קפה
½ כוס קקאו מנופה
1 כפית אבקת אפיה
מקציפים חלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב.
מקציפים חלמונים עם ¾ כוס סוכר עד שבהיר ותפוח, מנמיכים מהירות מיקסר למינימום ומוסיפים את שאר החומרים.
מקפלים בעדינות את החלבונים עם תערובת החלמונים.
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.
(מתאים לתבנית בגודל סיר פלא, או בתבנית 22 על 30)
עוגת שוקולד קלה (לא מאמינים שהיא פסחית, מזכירה מאוד את הdevil cake)
1 כפית סודה לשתיה
½ כפית חומץ
5 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כפית וניל
½ כוס קקאו
½ כפית קפה
¾ כוס קמח תפו"א
מחממים תנור ל180 מעלות
מערבבים חומץ עם סודה לשתיה ומניחים בצד.
מערבבים עם מטרפה ידנית או במיקסר את שאר החומרים, מוסיפים את החומץ ומערבבים היטב.
שופכים לתבנית 22*30 עם נייר אפיה.
אופים 35 – 40 דקות.
עוגת מוס שוקולד אפוי (מרילין)
200 גר' שוקולד מריר
1 כוס (240 מ"ל) שמן
7 ביצים גדולות
3/4 כוס (150 גר') סוכר
3/4 כוס פחות 1/2 כף (100 גר') קמח תפוחי אדמה
מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים קלות תבנית בינונית.
ממיסים שוקולד עם שמן עד לקבלת קרם חלק
מקציפים ביצים וסוכר כחמש דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית
מאחדים את הביצים עם השוקולד בתנועות קיפול, מוסיפים את הקמח תפו"א ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
שופכים לתבנית המשומנת ואופים 25 – 30 דקות או עד שנוצר קרום בחלק העליון והעוגה עדיין מעט רוטטת במרכז.
מוסיפה פה עוד 2 מתכונים שהיו מאוד מוצלחים:
נגיסי מוקה
6 ביצים מופרדות
1 1/2 כוסות סוכר
1/2 כוס שמן
3 כפיות קפה מומס ב-1 כף מים
1/2 כוס אגוזים קצוצים
2 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס קמח תפו"א
שוקולד צ'יפס - לבחירה
מחממים מראש את התנור ל 180 מעלות.
מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף נוקשה ומניחים בצד. מקציפים חלמונים עם סוכר עד לקבלת מרקם חלק וצהבהב חיוור. מוסיפים שמן, קפה, אגוזים וסוכר וניל ומערבבים היטב. מנפים קמח תפו"א מעל הבלילה תוך כדי ערבול וממשיכים לערבל עד לאיחוד הקמח עם הבלילה. יוצקים לתוך תבנית בינונית מרופדת בנייר אפייה. אם רוצים מפזרים שוקולד צ'יפס מלמעלה. אופים 40 דקות או עד להתקשות.
אחסון: חטיפים אלו מצוינים בהקפאה וטעימים מאוד גם כשהם קפואים.
לחטיפים דלי-שומן: ניתן להסתפק ב-1 כוס סוכר, 1/4 כוס שמן ו-1/4 כוס רסק תפוחים.
הצעת הגשה: ניתן להשתמש בחטיפים אלו כבסיס לגלידה. מניחים חטיף קפה על הצלחת, מעליו כדור גלידת שוקולד או וניל, ומקשטים בסירופ שוקולד. מלמעלה, ניתן לפזר פירורי אגוזים מקורמלים.
עוגיות קוקוס ושוקולד צ'יפס
3 כוסות (300 גר') קוקוס
כוס (200 גר') סוכר
3 – 4 ביצים
1 כוס שוקולד צ'יפס (אפשר לוותר אבל מאוד מוסיף)
מחממים תנור ל180 מעלות.
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת דביקה, אם 3 ביצים לא מספיקות מוסיפים עוד אחת.
בידיים לחות יוצרים כדורים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים כ15 – 17 דקות