שווי מוערך של אוסף בולים עצום?

artgrl

New member
שווי מוערך של אוסף בולים עצום?

שלום,

בעלה של מכרה מבוגרת היה אספן בולים רציני, אותם הוא החל לאסוף משנות ה50 ועד שחלה בשנים האחרונות במחלה קשה. מדובר בכ5-6 ארגזים הכוללים אלבומים מסודרים וגם מעטפות של בולים בתפזורת, מהארץ ומדינות רבות בעולם בהן היה מנוי על שירותים בולאיים. מדובר באוסף ענק כך שקשה לעבור פריט-פריט. איך אפשר לברר מה הערך הכספי של אוסף שכזה? האם יש שמאים / מעריכים לבולים? אשמח אם תמליצו על מישהו אמין. היא גרה באזור אריאל.

JAMES DEAN

New member
מומלץ לקרוא קודם את השאלות הנפוצות והמאמרים בכלים ומידע

artgrl

New member
תודה, קראתי והחכמתי אך אני חוזרת לאותה שאלה

אני מבררת בשביל אישה מבוגרת שלא תוכל לטייל יום שלם בין בולאים בת"א ואת יום שלישי הראשון של החודש נראה שבדיוק פיספסה :(
באופן אישי לא ראיתי את האוסף אבל מהכרות עם בעלה אני מניחה שמדובר באספן רציני ולא אחד שהוריד בולים חתומים ממעטפות רנדומליות... האם ישנו איזשהו בולאי אמין שתמורת סכום סביר יוכל להגיע לביתה שבאזור אריאל ולהציע איזושהי הערכה?
אם לא, בפעם הבאה שאבקר שם אסתכל ואצלם לכאן כמה תמונות ...

אני ממליץ לך לא לטפח תקוות גדולות מדי
תחום אספנות הבולים בעולם מת כמעט לחלוטין. נשמע שהאספן המנוח אסף בזמן תור הזהב של התחום הזה, שבו לשירותים הבולאיים ברחבי העולם היו אלפים ומאות אלפים של מנויים ששילמו מדי חודש באדיקות עבור הפריטים הבולאיים החדשים. הדבר יצר הצפה אדירה בשוק, ובמקביל כמות האספנים הלכה ודעכה.
&nbsp
הדואר עצמו ירד מגדולתו כאמצעי תקשורת להמונים, וגם בול הדואר כבר לא משמש כאמצעי תשלום למשלוח דואר. היום הדואר מוביל בעיקר חשבונות ודיוור מסחרי שמשולם מראש. בולים מהעולם נמכרים היום באגורות בודדות לבול, והשוק הוא של מוכרים בלבד. כל הגורמים האלו יצרו מצב שפשוט אין שוק לבולים, אלא אם כן באמת מסתתר שם באוסף משהו נדיר בצורה יוצאת דופן, חריג או מיוחד (ולא, שום דבר שנקנה משירות בולאי של מדינה כלשהי לא סביר שנופל בקטגוריה הזו). לא רוצה לאכזב אותך, אבל זה המצב. אפילו פה בפורום, עד לפני עשר שנים עוד היו כמה בולאים פעילים, כולל כאלו שהציגו בתערוכות בינלאומיות וזכו במדליות. היום כבר לא נשאר אף אחד.
&nbsp
אני לא חושב שיהיה קשה למצוא מישהו שיסע לאריאל, במיוחד כאשר רוב הסיכויים שמה שהוא יראה שם זה מפח נפש גם עבורו וגם עבורכם, זו סיטואציה לא נעימה לשני הצדדים. אם את רוצה לבדוק את הנושא, לדעתי לא תהיה ברירה אלא להגיע לתל אביב לדיזנגוף סנטר ולעשות סיבוב בין חנויות הבולים ששם, יש את "בולי רומנו", יש "מוטי ברש", ויש אחרים. חפשו באינטרנט, אפילו באתר דפי זהב באינטרנט אם הוא עוד קיים. באתר התאחדות הבולאים הישראלית היו הפניות לסוחרים. לא חייבים לחכות לימי שלישי מסויימים, החנויות פתוחות כל יום, כולל שישי.
&nbsp
&nbsp

התכוונתי: אני חושב שיהיה קשה למצוא מישהו שיסע לאריאל
המילה "לא" השתרבבה בטעות.

artgrl

New member
תודה מאוחרת על התשובה, משום מה לא קיבלתי הודעה שענו

ביקרתי שם היום וראיתי את האוסף האכן עצום - המון אלבומים מסודרים בקפידה ומכסים 65 שנות אספנות, עצוב שכבר אין לזה דורשים... באופן אירוני, אישתו סיפרה לי שהוא היה מיודד עם פוליטיקאי ידוע שבמשך השנים העביר לו בולים ממכתבים שקיבל מחו"ל במסגרת תפקידו, יש להניח שלמכתבים היה ערך רב מלבולים...

למעלה