שווי נכסי נקי של חברת פטרו המחודשת

yel5

Well-known member
1666885921327.png

יש עוד הרבה בשר במניית פטרו המחודשת. מחיר מניית פטרו צריך לעלות ב 64% כדי שהגיע לשווי הנכסים שלה.

yel5

Well-known member
צריך להוסיף לפחות את דילול אופ' 1 שעמוק בתוך הכסף, וגם שווי קיקר
1. למימוש אופ 1 השפעה נייטרלית על האפסייד. דומה להנפקת מניות. במאזן, התשלום שנוסף לקופה מתקזז עם הגדלת ההון העצמי. באפסייד, לשווי הנכסי הנקי נוסף מזומן ההזרמה במונה. לשווי השוק נוסף תוספת שווי המניות המונפקות במכנה.
2. חוב קיקר מהוון אכן יש להוסיף.
3. הוספתי גם ניכוי חברת אחזקה.

האפסייד הצטמצם ל 20%

1666967185456.png

dw

Well-known member
מנהל
למה שפטרו תסחר ב nav?
חברות אחזקה, גם כאלה עם נכס בודד (ביקום/בזק, ח"ל וכיל, פיבי והבינ"ל) בד"כ נסחרות בדיסקאונט מסוים. 10-20% בד"כ.
בין השאר בגלל שההנהלה לא עובדת בחינם וההוצאות עליה מושתות על בעלי המניות.

מה שכן 60% זה חריג. יתכן בגלל שזה נייר חדש (פוסט הסדר), היותו נסחר ברשימת השימור המפוקפקת (למרות שפטרו החדשה כבר ממש ממש איננה זומבי מפוקפק) ובעל בית שכבר עשה פעמיים תספורת. אם הנושים זוכים לקבל 8% בסידרה בכירה ו 11% בנחותה אז לא סביר שבעלי המניות יסכימו לשלם שווי מלא מלא של nav.
מה שכן ככל שהאקוויטי שווה יותר אז לחברה נפתחת אפשרות לבצע גיוס הון מדלל כדי להעלות את הסיכוי לפרוע את האגחים.

בורסה 2008

Well-known member
בשווי מאד נמוך אני דווקא לא בטוח שצריכה להיות הנחה בגלל שזאת סוג של אופציה מאד ממונפת על בזן ויש לזה ערך, אבל כמו שאמרתי, החישוב פה לא נכון לטעמי.

yel5

Well-known member
התחלתי היום למכור את אגח י שקיבלנו בהסדר.
מי שמסתפק באגח י בתשואה שנתית לפדיון ברוטו של 11.5% שיבושם לו.
לדעתי, רק 2 ני"ע מענינים היום בחברת פטרו: המניה ואופ 1. רק בהם מגולם פוטנציאל העליות שאנו מייחלים במנית בבזן.
מחזיק בכל הניירות שהזכרתי.

התחלתי היום למכור את אגח י שקיבלנו בהסדר.
מי שמסתפק באגח י בתשואה שנתית לפדיון ברוטו של 11.5% שיבושם לו.
לדעתי, רק 2 ני"ע מענינים היום בחברת פטרו: המניה ואופ 1. רק בהם מגולם פוטנציאל העליות שאנו מייחלים במנית בבזן.
מחזיק בכל הניירות שהזכרתי.
אני גם, החזקתי פטרו 1 בשביל האפסייד על בזן,
מה אתה חושב על אופציה 2?

yel5

Well-known member
אני גם, החזקתי פטרו 1 בשביל האפסייד על בזן,
מה אתה חושב על אופציה 2?
אני שמח שהצלחתי למכור את אופ 2 בשבוע שעבר.
למה מכרתי? לפי שער המניה היום המניה צריכה לעלות ב 4 שנים ב 300% (להגיע ל 600) כדי ששווה יהיה להמיר האופ. האם אתה מאמין שתרחיש כזה יקרה? תאורטית, כמובן, יתכן, אך לא מאמין.

בורסה 2008

Well-known member
זה לא מדויק yel. באגח י' יש את הקיקר שיכול לתת תשואה לא רעה בכלל אם בזן תעלה, בטח אם בזמן הקרוב.

yel5

Well-known member
זה לא מדויק yel. באגח י' יש את הקיקר שיכול לתת תשואה לא רעה בכלל אם בזן תעלה, בטח אם בזמן הקרוב.
הקיקר שווה הרבה. האומדן הוא 15 אג' לכל אגח י.
אני חוזר שוב. זוהי תוספת תשואה נאה ביותר.
האם כדי להנות מהקיקר צריך להחזיק האגח 4 שנים?
אני טוען שלא צריך להחזיק את האגח למשך 4 שנים.
אפשר לקנות אותו שוב לפני קביעת המועד הקובע ולהנות מאותם 15 אג'.

בורסה 2008

Well-known member
אבל הם מתומחרים בתוך הרגל, אני מקווה שזה ברור לך... כשתרצה לקנות אותו, האגח כבר ייסחר הרבה מעל הפארי.

yel5

Well-known member
לדעתי, רוב מקבלי האגח הפרטיים לא מודעים לפרטי ההסדר המפורטים, ולכן מעט מודעים להטבה שבקיקר. האגח נסחר היום לדעתי ללא רכיב הקיקר. אני מעריך שתוכל לקנות את האגח בעוד 3 שנים בלי פרמיית קיקר.

בורסה 2008

Well-known member
זה ממש נאיבי להאמין ככה. אין לי בכלל ספק שהאגח מתומחר עם הקיקר. הוא קרוב מדי לאגח ט' ועם תשואה נמוכה מדי ביחס לסיכון שבו לדעתי, וזה נובע מהקיקר. נוכל לדעת את זה אם בזן תעלה בחדות בקרוב. לי אין ספק שהאגח הזה גם יעבור את אגח ט', מה שלא יכול להיות אם הקיקר לא מתומחר בפנים.

• Wow
Reactions: dw

dw

Well-known member
מנהל
זה ממש נאיבי להאמין ככה. אין לי בכלל ספק שהאגח מתומחר עם הקיקר. הוא קרוב מדי לאגח ט' ועם תשואה נמוכה מדי ביחס לסיכון שבו לדעתי, וזה נובע מהקיקר. נוכל לדעת את זה אם בזן תעלה בחדות בקרוב. לי אין ספק שהאגח הזה גם יעבור את אגח ט', מה שלא יכול להיות אם הקיקר לא מתומחר בפנים.
וואלה? לא חשבתי על הסצנריו הזה.
אם בזן ופטרו יעופו אז אכן יש מצב ש-י' המסוכן יסחר יותר יקר מ-ט' הסולידי, כמה שזה נראה משונה.

yel5

Well-known member
עם\בלי קיקר, אגח י כבר לא מענין אותי. החזקתי את פטרו1 בגלל החשיפה לבזן.
מעדיף לנייד הכסף למניית בזן ויותר מכך למנית פטרו המחודשת\אופ1. חבל לי רק שהמניה\אופ1 בשימור ובינתיים, בהיעדר סחירות מטפסת בלי הכרה.

בורסה 2008

Well-known member
גם אותי אישית פחות מעניין, אבל אם כבר מדברים עליו אז חשוב לדייק. יש לא מעט משקיעים שמאד מתעניינים ביצור המוזר הזה.

בורסה 2008

Well-known member
אגב, עוד טעות הרבה יותר משמעותית בחישוב. יש 33M מניות שהתשלום עליהן כבר נכנס(הזרמת הבעלים) והן יכולות להיות מומרות בכל רגע מחוב למניות. איתן שווי החברה כבר קופץ ל-218M ש"ח. בשווי כזה ועם דילול אופ' 1(שעליה ייכנסו בסך הכל 4M ש"ח), המניה כבר נסחרת בפרמיה על ה-NAV וזה הגיוני כמו שכתבתי בשווי נמוך. ככל שה-NAV יגדל, יווצר לדעתי דיסקאונט חברת אחזקות.

yel5

Well-known member
היום מלאו ~ שבועיים להשלמת ההסדר.
שמתם לב שבלי שנרגיש, מניית פטרו המחודשת עלתה לנו ב ~ 29% צנועים?
הכל לפני פרסום דוחות בזן לרבעון 3.

בורסה 2008

Well-known member
זוכרים שאמרתי לכם שסדרה י' עוד יכולה לעקוף את סדרה ט'? זה כבר לא רחוק. עוד מהלך יפה של בזן ואנחנו שם. רכיב הקיקר משמין שם.

בורסה 2008

Well-known member
זוכרים שאמרתי לכם שסדרה י' עוד יכולה לעקוף את סדרה ט'? זה כבר לא רחוק. עוד מהלך יפה של בזן ואנחנו שם. רכיב הקיקר משמין שם.
והנה זה קרה. סדרה י' מעל סדרה ט' וזאת למרות שכל הביטחונות נמצאים אצל סדרה ט'.
נפלאות שווי אופציה :)

• Like
Reactions: dw
למעלה