שווי של מצת

saleulary

New member
שווי של מצת

שלום, אבי הותיר אחריו אוסף מציתים לא קטן, ביניהן נדמה שיש כמה עתיקות ויחודיות, ביניהן אחת הפועלת על נפט, והיא כנראה מסוף המאה ה19, מקסימום תחילת המאה ה20,
אשמח לדעת מה שוויה מוערך, והיכן ניתן להעריך שווי של מצת זו ומצתים נוספות.
תודה,
אסף

כ חיים

New member
מצית יפהפה!

אינני יודע להעריך אבל אם תוכל להעלות כמה תמונות נבחרות של מציתים, ביחוד אלה שהגדרת כעתיקות ויחודיות, נשמח מאד כאן.
לדעתי, כדי להעריך פריטים עתיקים ויחודיים כדאי לפנות לבתי מכירה פומבית שם יש אנשים המתמחים בהערכת מחירי עתיקות.

saleulary

New member
תודה, אכן מצית יפהפיה פרטים בהודעה

מתברר כי זו מצת משנת 1930 עשויה מכסף ותוצרת אוסטריה מוערכת ב10,000 ש"ח ויותר, אני מוכן למכור אותה ב10,000 שקל או למרבה במחיר

amnonmos

New member
עם כל הכבוד...

כאספן מציתים אני במלוא האחריות יכול לומר לך, אם כל הצער שבדבר, שאין כל סיכוי שערך המצית המתארת הוא 10,000 ש"ח! היא במצב רחוק מטוב, זקוקה לרסטורציה ולפי הצילום היא לכאורה גם לא פועלת במצבה. משופצת ופועלת= 150$-200%. הוואי ואני טועה . (אגב אשמח לשפץ לך אותה "חינם אין כסף".)

אכן הערכה כספית מוגזמת

מצטרף לדעתו של amnonmos שאכן מדובר במצת שערכו נמוך בהרבה מ-10,000 ש"ח. מלבד נושא המצב הקוסמטי שמוריד מהמחיר חשוב לציין שבמצית הזה יש חריטה עם ראשי תיבות של בעלי הפריט. חריטה כזו מורידה מיד את ערכו בעיני אספנים רבים. המציתים היקרים ביותר הם של חברת DUNHILL מראשית המאה ה-20 וגם הם מגיעים למחיר של 2000 ש"ח - 5000 ש"ח בממוצע לפריט במצב טוב ללא חריטה אישית. אילו המצית היה עשוי מזהב 24K אז יתכן שניתן לקבל עבורו סכום של 6 ספרות.

saleulary

New member
הערכה כספית

שלום לכולם, זו הערכה שקיבלתי ברשת, ואולי היא מוטעית, בכל מקרה, רק לידיעתכם, ראשי התיבות הינן חלק מדגם זה, ואינן ראשי תיבות של בעל המצית. אותן ראשי תיבות מופיעות בדגמים מקבילים ברשת.
היא עשויה מכסף והיא של חברת branley.

אילן מה

New member
צבת בצבת המצת

שלום חברלים
אני רואה שהתגובות משנת 2013 לספירה
בדיוק אתמול חפרתי בקירות של חורבה
ערבית מ 48,ומצאתי 2 מצתות כאלו
מעניין שזה מ1930,נשמע מוגזם
10 תאלפים שח למצת.

Diburit

New member
מצתים

כנראה לא יוקרתיים, אבל בעלי ערך רגשי רב, שהיו של סבא שלי:

Diburit

New member
צבת בצבת

הגדלה של התמונה הקודמת - מצת תוצרת 'צבת בצבת תל-אביב'. מישהו מכיר?

Diburit

New member
ואחרון, נוסטלגי במיוחד

המצת היה שייך לבחור אנגלי, שהתנדב לפלמ"ח
ונהרג תחת פיקודו של אבא שלי.
זו המזכרת שנותרה לאבי ממנו.

מה שמצאתי

צבת בצבת - בית מלאכה ביפו רחוב 289 מספר 3 ליד השעון בוסטרוס 1952

h a d i 1956

New member
מקסימים המציתים ואלו בעל הערך הנוסטלגי האישי

שווים הכי הרבה.